צה"ל השתלט על הספינה לעזה
אחרי התעלמות הפעילים על הספינה האירית מאזהרות צה"ל שלא להגיע לעזה, השתלט חיל הים על כלי השיט. במקום לא התפתחו עימותים והספינה הועברה לנמל אשדוד. צפו במשדר המיוחד
הפעם זה נגמר באנחת רווחה: כוח של חיל הים משייטת 13 השתלט בצהריים על הספינה האירית "רייצ'ל קורי" שהייתה בדרכה לעזה והתעלמה מאזהרות צה"ל.
בניגוד למפגש הקטלני הקודם, הפעם לא נרשמו עימותים בין הצדדים ולא נמסר על נפגעים. הספינה הועברה לנמל אשדוד, שם יפרקו ממנה את הציוד שנועד לרצועה. הפעילים שהפרו את הנחיות צה"ל הועברו לידי הרשויות.
ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב על ההשתלטות על הספינה ואמר כי "ראינו היום את ההבדל בין משט של פעילי שלום, שאנחנו לא מסכימים איתם אבל מכבדים את זכותם להביע דעה שונה משלנו, לבין משט שנאה שאורגן על ידי קיצונים אלימים תומכי טרור".
עוד הוסיף נתניהו כי "בשני המשטים מדינת ישראל נהגה בדיוק באותו הליך, כדי לאכוף את הסגר הימי, למנוע הברחת נשק לחמאס, ולאפשר לסחורות אזרחיות להיכנס לעזה לאחר בידוק".
ראש הממשלה הדגיש את ההבדל בין הספינה "מרמרה" לשאר כלי השיט ואמר כי בספינה המתינו לחיילים פעילי קיצוניים עם גרזנים וסכינים. "ישראל תמשיך לשמור על זכותה להגנה עצמית. לא נאפשר להקים נמל אירני בעזה", הוסיף.
לעדכונים שוטפים מסביב לשעון: ערוץ החדשות
הסתבכות בלב ים - סיקור מיוחד:
