יחידות דיור חדשות בירושלים (ארכיון) (צילום: פלאש 90, חדשות)
"העברת השגרירות בטווח של שנה" | צילום: פלאש 90, חדשות

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס היום (רביעי) להעברת השגרירות האמריקנית לירושלים והעריך שהדבר יקרה במהלך השנה הקרובה. "הערכה שלי היא שהשגרירות תעבור הרבה יותר מהר ממה שאנחנו חושבים, בטווח של שנה. זו הערכה מוצקה שלי", אמר נתניהו בתדרוך לכתבים במהלך ביקורו בהודו.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

נתניהו התייחס בהמשך דבריו להודעתו של טראמפ משבוע שעבר לפיה הקציב ארבעה חודשים כדי לערוך שינויים בהסכם הגרעין מול אירן, כשבמידה ואלה לא יבוצעו ארה"ב תפרוש. "עושים שינוי דרמטי מול אירן, הנשיא קצב זמן ביחס להסכם הגרעין - ביטול ההסכם או תיקון ההסכם", אמר.

בהמשך נתניהו בירך את הדיווח לפיו ארה"ב עצרה חצי מסכום הסיוע שנועד לארגון האו"ם לפליטים פלסטינים (אונר"א) וטען כי מדובר בפעם ראשונה שמאתגרים את הארגון. "זו הפעם ראשונה שמתייצבים ומאתגרים את הגוף הזה שמנציח את הפליטות הפלסטינית", אמר נתניהו.

רה"מ במהלך ביקורו בהודו (צילום: אבי אוחיון/ לע"מ)
רה"מ במהלך ביקורו בהודו | צילום: אבי אוחיון/ לע"מ

"אני לא יודע אם אכן ילכו ויעשו את מה שפורסם, אבל טוב שעושים משהו שמאתגר את הגוף הזה", הוסיף. לדבריו, באו"ם דנים בהצעתו להכפיף את אונר"א לנציבות האו"ם לפליטים.

בנוסף חשף נתניהו כי במהלך השנתיים האחרונות מדינת ישראל סייעה לסכל לפחות שלושים פיגועים גדולים בעולם. "שום שירותי מודיעין לא סיכלו יותר מאיתנו בעולם", אמר.

"הקפאת הסיוע: נזק לביטחון באזור"

באונר"א תקפו הלילה את ההחלטה האמריקנית להקפאת כספי הסיוע ואמרו כי הצעד מאיים לפגוע באחד המאמצים ההומאניים, המוצלחים והחדשניים ביותר במזרח התיכון. "המדיניות האמריקנית פוגעת בביטחון האזור", מסרו בארגון.

בממשל טראמפ הכחישו שהמהלך מגיע בתגובה להתנגדות הפלסטינים ליוזמת השלום שלו, אך מודים שהמטרה היא, למעשה, שמדינות אחרות יממנו את אונר"א. לדברי מחלקת המדינה, הצעד "לא נועד להעניש אף אחד אלא להביא לרפורמה בארגון". על רקע המתיחות בין הרשות הפלסטינים לממשל בוושינגטון, השליח המיוחד של הנשיא טראמפ למזרח התיכון, ג'ייסון גרינבלט, צפוי להגיע היום לאזור.

בישראל לעומת זאת בירכו על המהלך. בנוסף לראש הממשלה נתניהו, השר לביטחון פנים גלעד ארדן צייץ בחשבון הטוויטר שלו כי "ארה"ב מנסה גישה חדשה ואמיצה לתהליך השלום במזרח התיכון - היא מתמודדת עם בעיות הליבה, ההסתה הפלסטינית, ירושלים והפסקת המימון לאונר"א. הגישה הזו מבוססת על הרעיון הפשוט ששלום דורש הכרה במציאות ולא התעלמות ממנה".