פסטה בשמנת ופטריות, טעימא (צילום: עודד קרני)
פסטה בשמנת ופטריות | צילום: עודד קרני

הקור (וגם החיים) עושה לנו חשק לאוכל עם אחוזי שומן גבוהים יותר, כזה שממש נרגיש איך הוא מחמם אותנו מבפנים. הכוכב המוכר ביותר בקטגוריה הוא רוטב אלפרדו, כמובן, שמפנק את הפסטה בשמנת ובפטריות שגרות בכפיפה אחת בהנאה גדולה.

>> למתכון: פסטה שמנת פטריות

פסטה פטריות וערמונים - לפני (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
פסטה פטריות וערמונים - לפני | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
פסטה פטריות וערמונים - אחרי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
פסטה פטריות וערמונים - אחרי | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

אחרי שביקרתם ביער הרטוב והאפלולי וליקטתם פטריות, אנחנו מזמינים אתכם לתת קפיצה לרחובות פריז הקפואים, ולהתבשם מניחוחות הערמונים שנקלים שם ונמכרים לעוברי האורח. גדול עליכם? תמיד תוכלו להסתפק בפסטה הזו.

>> למתכון: פסטה פטריות וערמונים בסיר אחד

פסטה ברוטב שמנת (סטיילינג: שרה זיידמן) (צילום: אסף רונן)
פסטה שמנת וגבינות | צילום: אסף רונן

מה יותר שמנוני ומענג מרוטב שמנת ופטריות? התשובה חייבת להיות רוטב שמנת וגבינות, כי אם אפשר להיות אפילו יותר סמיך ומושחת אז באמת, למה לא.

>> למתכון: פסטה שמנת גבינות

מק אנד צ'יז - תקריב (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
מק אנד צ'יז | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

עוד בסימן גבינות - מנת הפסטה האמריקאית, שתמיד מעוררת בנו דחף בלתי נשלט להסתער עליה עם כף גדולה. רוצים קצת גם? קחו קערונת ותגישו לעצמכם.

>> למתכון: מק אנד צ'יז

לזניית גבינות (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
לזניית גבינות | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

גם פסטה, גם גבינות וגם מאפה - לזניה מעולה עם גבינות ורוטב בשמל, שמרוב עושר אפשר לשכוח שהיא בכלל התחילה כפסטה.

>> למתכון: לזניה

זיטי אפוי של שי-לי ליפא (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
זיטי אפוי | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

עבור מי שמתעצל להכין לזניה אלוהים ברא את הזיטי: מערבבים פסטה, רוטב עגבניות וגבינות, קצת מוצרלה מלמעלה והיידה לתנור.

>> למתכון: זיטי

ספגטי מיטבולס (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
ספגטי מיטבולס | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

ישנם אלה שבלי בשר לא מרגישים שהם אכלו משהו, בטח ובטח בחורף. אז שתי המנות האחרונות שלנו מוקדשות להם, ובראש ובראשונה הפסטה-קציצות הזאת, שבכל פעם שאנחנו רואים את התמונה שלה נפער אצלנו בור אימתני של רעב.

> למתכון: ספגטי מיטבולס

ראגו (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
ראגו - המתכון הכי טוב שלי | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

בשר שמן, בישול ארוך וירקות שורש - אלה שלושת היסודות שעליהם עומד בולונז טוב, ושלושתם ביחד זועקים חורפיות. הפסטה היא רק בונוס.

>> למתכון: ראגו בולונז