mako
פרסומת

"אני יותר משוחרר ופתוח עכשיו, אחרי הרבה זמן שקפא"

עדן חסון יחזור בקרוב לכובע השופט ב"הכוכב הבא של ישראל לאירוויזיון". בזמן שהוא מג'נגל בין קריירה עמוסה וזוגיות אוהבת, הצלחנו לתפוס אותו לשיחה על התחושות לקראת העונה החדשה, המחשבות לכתוב שיר לתחרות האירופית והמוזיקה החדשה שבדרך: "זה שונה לגמרי ממה שעשיתי עד היום"

הילה יהודה
פורסם: | עודכן:
עדן חסון
עדן חסון | צילום: מתוך אינטסגרם
הקישור הועתק

אין זה סוד שעדן חסון הוא אחד הזמרים העסוקים במדינה, עכשיו הוא גם מוסיף ללו"ז העמוס שלו את צילומי "הכוכב הבא של ישראל לאירוויזיון" (שלישי, אחרי החדשות, קשת 12). אחרי כמה עונות שלו כשופט בתוכנית - הוא יודע בדיוק מה צריך כדי להיות מי שייצג אותנו על הבמה הגדולה באירופה.

רגע לפני תחילת האודישנים, תפסנו אותו לשיחה על התוכנית, הקריירה, והמחשבות לכתוב שיר לאירוויזיון בעצמו: "אני לא שולל את האפשרות, זה כבוד גדול בשבילי ואם יהיה שיר שארגיש שהוא מתאים, לא אהסס לשלוח אותו".

נשמע ממך מוזיקה חדשה בקרוב? אומרים שיותר קשה לכתוב כשמאוהבים.
"אני לא חושב שזה שייך. לאחרונה אני במעין חיפוש, מצאתי סגנון חדש שמאוד מדבר אליי ומביא אותי באור חדש. בקרוב יצאו שירים חדשים ושונים לגמרי ממה ששמעתם ממני עד היום".

גם ללא שיר בתחרות, לחסון יש הרבה השפעה על בחירת הזמר או הזמרת שייבחרו לייצג את ישראל באירוויזיון, והדרישות שלו לנציג לא פשוטות בכלל: "צריך הרבה תכונות, עמידה מיוחדת על הבמה, עוצמה ונוכחות, קול טוב וביטחון עצמי. הוא צריך לדעת שהוא מגיע כנציג שמשרת את המדינה. יש שלושה מתמודדים שאני נורא מתלבט ביניהם, אני נותן לזמן להפתיע אותי".

כבכל שנה מגיעים מתמודדים מוכשרים ומלאי מוטיבציה. אבל חוץ מכישרון שירה אדיר, חסון מביא בחשבון גם את הנראות של ההופעה כולה: "אין לי עדיין ויז'ן להופעה עצמה, כי זה נבנה על סמך הנציג שיבחר. אני יכול לבחור כיוון מעניין, ואז יבוא מישהו שבכלל לא מתאים לכיוון שבחרתי, נצטרך להתאים משהו אך ורק בשבילו ואיתו ננצח. צריך מישהו שיהיה מאוד כריזמטי, שר יפה ויודע לעמוד בלחצים".

פרסומת

אחרי שתי עונות בצל מלחמה אנחנו בפתח ימים טובים יותר. איך התחושה על הסט?
"נראה שזה באמת הולך לכיוון כזה ואני מקווה שהשקט יישאר. יש אופטימיות מסוימת, אני מרגיש משוחרר ופתוח יותר, אפשר לצחוק על יותר דברים. התגעגענו לזה והיינו צריכים את זה אחרי יותר מידי זמן שקפא. יש ההתרגשות גדולה. זאת התחלה חדשה ואנרגיה אחרת".

עכשיו כשאתה חוזר לימים ארוכים של צילומים, איך משלבים קריירה עמוסה וזוגיות?
"הכל זה סדרי עדיפויות. אני שם את המשפחה, הזוגיות והקריירה בראש מעייני. מה שפחות חשוב אני דוחק הצדה".

פרסומת

עם חזרת היורוליג יש מצוקה עם היכלי ההופעות. בתור אומן, איך התחושה שלך בנוגע לזה?
"זה מאוד מורכב. מצד אחד, אני מבין את כל אוהדי הספורט והכדורגל, שההיכלים האלה באמת מיועדים בשבילם. מצד שני, אין באמת בית להופעות בסדר גודל של אומנים גדולים. צריך למצוא פתרון, אולי להקים מקום שיהיה מיועד רק להופעות, או לשלב את ההופעות בהיכלים בצורה שלא תפגע באוהדי הספורט. אני מקווה שנמצא אלטרנטיבה כדי שכולם ייהנו, אבל אישית אני מתנצל בפני כל אוהד שאני לוקח לו את המגרש".