"זו תוצאה של עבודה קשה ושל שנים באולפן ובמסיבות קטנות"
בגיל 26 בלבד דרקו כבר הפך לאחד מהשמות הכי חמים בסצנת הטכנו וההאוס המקומית, טיקט-סלר מבוקש עם חתימה בלייבלים של סולומון ומכבי האוס. ב-7 בנובמבר הוא יעלה לראשונה על במת הבארבי עם מופע לייב - אליו כל הכרטיסים נמכרו מראש. "לחזור לשם כאומן זה חלום"


ב-7 בנובמבר דר כהן, המוכר בסצנה כדרקו (Darco), יערוך את הבכורה למופע הלייב שלו בבארבי, מופע אליו הכרטיסים אליו נמכרו תוך ימים ספורים - הישג לא מבוטל לדיג'יי בן ה-26 שהפך לאחד הכוכבים הכי אהובים בסצנת הטכנו והאוס המקומית.
"זה 100% מוזיקה שלי", הוא מספר בשיחה עם mako. "אני רוצה להראות לקהל שמכיר אותי בתור דרקו הדיג'יי מי זה דרקו האומן. יהיו איתי נגנים, אנחנו ננגן שעה וחצי לייב ואז נמשיך למסיבה עד הבוקר. זה שילוב בין הופעה למסיבה. בתור ילד הייתי הולך לבארבי לראות את הדג נחש ומרסדס בנד - ועכשיו לחזור לשם כאומן זה חלום".
היום דרקו נחשב לאחד השמות החמים ביותר בסצנה המקומית. השם שלו בליינאפ מבטיח לא מעט כרטיסים, ומפיקים יודעים שהוא שמדובר באחד הטיקט-סלרים הגדולים בסצנה. "זה תהליך שעברתי", הוא מסביר. "זה לא קרה ביום אחד. זה המוזיקה שאני משחרר, הסטים שאני נותן, איך שאני עומד על הבמה וגם מי שאני כאדם".
ההצלחה הזו גם הכניסה אותו ללב השיח על מחירי הדיג'ייז בישראל - סוגיה טעונה במיוחד מאז המלחמה, כשביקוש עצום לאומנים ישראלים הוביל לתלונות מצד מפיקים על ניצול המצב. "אני יכול לדבר רק על עצמי", הוא מבהיר. "אני לא התחלתי איפה שאני היום. המחיר שלי היום הוא תוצאה של עבודה קשה, של שנים באולפן ובמסיבות קטנות. אנשים רואים את המספר עכשיו, אבל הם לא רואים את כל הדרך. כן, שנתיים אחורה הייתי בסכום אחר לגמרי, אבל גם לא הייתי באותו מקום מבחינת ההצלחה שלי והכל".

כדי להבין איך ילד מהרצליה שהתחיל בכלל בלהקת רוק הפך לאחד הדיג'ייז האהובים בישראל צריכים לחזור אחורה. "אני עושה מוזיקה כל החיים, מגיל קטן", הוא מספר. "ניגנתי על דרבוקה, אחר כך על גיטרה, למדתי מוזיקה בתיכון ואפילו הייתה לי להקת רוק בשם סוקולוב 58. בהמשך החלטתי שאני רוצה לנגן על סקסופון, אז למדתי לנגן על סקסופון".
החיבור לעולם האלקטרוני נולד אחרי השירות הצבאי. "התחלתי לנגן סקסופון בחתונות", הוא נזכר. "ואז חשבתי - למה שאני לא אצור גם את המוזיקה שמלווה אותי?". כך נולד Darco Sax - בו ניגן כדיג'יי שמשלב אילתורי סקסופון בלייב. "הקהל התלהב", הוא מחייך. "אבל זה היה רק שלב ראשון. רציתי להעמיק בתקלוט ולהפוך ליוצר אלקטרוני". די מהר הבין שהכינוי מגביל אותו. "הורדתי את ה'Sax' בשם כדי להתמקד במוזיקה אלקטרונית", הוא אומר.
מהר מאוד הצטרף לחבורה המקומית שהפכה לקולקטיב Life is Simple - יחד עם דודי (Rudy With a Hoodie) ודביר (DvirNuns). "גדלנו ביחד", הוא מספר. "כל אחד התחיל לתקלט עם החברים שלו". הם אירגנו יחד מסיבות שצברו קהל, לא הפקה מעונבת אלא ערבוב של ז'אנרים ואנרגיה צעירה. "המטרה הייתה פשוט לעשות טוב - שאנשים יהנו וירקדו", הוא אומר. "עם הזמן אולי התחדדנו, אבל זה אף פעם לא היה מלודיק האוס נטו או טכנו מהיר. תמיד ערבוב שמח". במקביל, הוא זוכר איך העובדה שדיג'ייז גדולים כמו אדם טן וג'ניה טרסול ניגנו את הטראקים של החברים שלו, נתנה לו דרייב. "פרגנתי להם בטירוף, אבל בפנים אמרתי לעצמי - אני גם רוצה", הוא נזכר. "הייתי חוזר הביתה, טס לאולפן - וזה מה שנתן לי את הפוש".
ואז הגיע אוקטובר 2023. "כשפרצה המלחמה, היה ברייק. חודשיים לא הצלחתי לעשות מוזיקה", הוא מודה. שתי חברות קרובות שלו, רותם נוימן ומאיה פודר ז"ל, נרצחו בנובה. בדצמבר נהרג גם חברו הקרוב גל אייזנקוט ז"ל. "גל היה שכן שלי, גדלנו יחד. בחור מדהים ממשפחה מדהימה".
כמה חודשים אחרי, הוא חזר לאולפן. "הקטע הראשון שהצלחתי להפיק היה 'Easy to Love'", הוא מספר. "עשיתי אותו בשביל רותם ומאיה". באותה תקופה קיבל גם הרמיקס שלו ל"איזה יום היה לי סמואל" חיים משלו. "שבוע לפני השביעי ניגנתי את הרמיקס במסיבה", הוא נזכר. "שאלו אותי מה זה. ואז הכל נעצר. חודש אחרי התחילו לצוץ סרטונים מהמסיבה, גילו את המקור - וזה התפוצץ". אחד הסרטונים הפופולריים ביותר היה של עומר ונקרט, שורד השבי, רוקד לצלילי השיר שבוע לפני שנחטף. "לא יצא לי לפגוש את עומר עוד, לצערי", אומר דרקו. "אבל סיפרו לי שהוא שמע את הסיפור והתרגש".

הפריצה האמיתית הגיעה עם ה-EP ששלח לסולומון. "ישבתי וגמרתי שלושה קטעים - 'Cutie 76', 'This Is How You Do It' ו-'Qatar'", הוא מספר. "שלחתי לו את זה ולא באמת ציפיתי למשהו". ואז, בלי התראה, ראה פוסט של סולומון מנגן את אחד הקטעים. "חברים שלחו לי - שמעת? סולומון ניגן אותך". זמן קצר אחר כך הגיע גם מייל רשמי - Diynamic מחתימים את ה-EP. "לא חשבתי שזה יקרה כל כך מהר, ועוד בלייבל של סולומון", הוא מודה. "זה מדהים - וגם קצת מפחיד, אתה ישר בנעליים מאוד גדולות".
משם נולד חיבור משמעותי נוסף בקריירה של דרקו - למגה לייבל של אדם טן ומיטה גאמי - מכבי האוס. "את אדם ועמית הכרתי במידברן 2019", הוא נזכר. "מישהו הרים אותי על הכתפיים בזמן סט שלהם כשהייתי בקהל, וניגנתי סקסופון כשהם מנגנים. כמה ימים אחרי זה קיבלתי הודעה מעמית - 'אלוף, מצאתי אותך'". החיבור נשמר, ובהמשך דרקו שלח להם קטעים שאדם התחיל לנגן. "יאמר לזכותם - הם עוזרים לאמנים ישראלים צעירים ועושה לנו שירות אדיר בעולם".
ומה לדעתו סוד ההצלחה? "מה שמבדיל אותי זה הכלים החיים והמוזיקליות", הוא מסביר. "אדם יש לו את הדבר שלו, עמית יש לו את שלו, רפאל יש לו, ג'ניה יש לו, סולומון יש לו... כל אחד מביא שפה אחרת. ואם אתה מביא את עצמך - אז יכירו בך".
כיום הוא כבר מסתכל קדימה. אחד הצעדים הבאים שלו הוא טראק עם Blond:ish. "הגעתי לאולפן שלהם באיביזה ועבדתי עם Broken Hill", הוא מספר. "בלונדיש הייתה רוב הזמן באולפן, הקשיבה, נתנה הערות. יש תאריך קרוב".