mako
פרסומת

"אמרו לו שיעשו הכל כדי שייכנס לכלא"

בית משפט השלום בראשון לציון הורה להותיר את אופיר בן דוד במעצר לחמישה ימים נוספים. במהלך הדיון נחשף כי המשטרה הטיחה בחשוד סרטוני אבטחה מהקרוואן שלו וחשד כי המנוחה שימשה כבלדרית עבורו. הסנגורית טוענת לאיומים מצד החוקרים

שמעון איפרגן​
פורסם:
הילה מלכה ז"ל, אופיר בן דוד - החשוד ברציחתה
הילה מלכה ז"ל, אופיר בן דוד - החשוד ברציחתה
הקישור הועתק

בית משפט השלום בראשון לציון האריך אתמול (שלישי) בחמישה ימים נוספים את מעצרו של אופיר בן דוד, בן 51 מחולון, החשוד ברצח בת זוגו הילה מלכה, בת 39 מראשון לציון. מדובר בהארכת המעצר הרביעית של בן דוד בפרשה, וזאת על אף שהוא מוסיף להכחיש כל קשר לרצח. החשוד נחקר אתמול במשך שש שעות בתחנת משטרת מודיעין על ידי צוות חקירה מיוחד (צח"מ), אשר הטיח בו ראיות רבות הקושרות אותו לכאורה לאירוע הטרגי.

במהלך הדיון בבית המשפט עלתה השערה כי הרקע למעשה עשוי להיות סכסוך כלכלי או ענייני צוואה, אולם נציג המשטרה הכחיש את הדברים מכל וכל בשלב זה. מהחקירה עולה כי החוקרים הטיחו בבן דוד חשד לפיו הפך את מלכה ז"ל לבלדרית סמים שלו, ואף הציגו בפניו סרטוני מצלמות אבטחה שתועדו בקרוואן שבבעלותו. כלל חקירותיו של החשוד מוקלטות ומתועדות על ידי המשטרה במטרה לבחון את תגובותיו לשאלות הקשות המופנות אליו, אך החוקר סירב לחשוף בדיון את תוכן תשובותיו של בן דוד מחשש לשיבוש הליכי החקירה.

עד כה נחקרו בפרשה עשרה אנשים, ובכוונת צוות החקירה לגבות עדויות משני מעורבים נוספים בימים הקרובים. לדברי נציג המשטרה, הארכת המעצר נדרשת כדי להגיע למסקנה סופית בנוגע למידת מעורבותו של בן דוד והאם מדובר בחשוד ברצח או באדם חף מפשע. החוקר הדגיש כי החשדות נגד בן דוד התחזקו באופן משמעותי, וציין כי "הוא חשוד במעורבות באחת מעבירות ההמתה ובמותה של הילה מלכה". בשלב הבא יועבר חומר החקירה לפרקליטות, שתכריע באילו עבירות להאשימו במידה שתתקבל החלטה על הגשת כתב אישום.

מנגד, סנגוריתו של החשוד, עורכת הדין אסתר בר ציון, תקפה את התנהלות המשטרה וטענה כי אחד החוקרים איים על מרשה באופן אישי כשאמר לו: "אני אעשה הכל להכניס אותך לבית הסוהר". עו"ד בר ציון הוסיפה וציינה כי לשיטתה אין בידי המשטרה כל ראיה ממשית הקושרת את בן דוד לרצח, וביקשה לשחררו בתנאים מגבילים. היא הדגישה כי החשוד לא שמר על זכות השתיקה ושיתף פעולה עם חוקריו, וכי לא חלה כל התקדמות בראיות מאז הדיונים הקודמים.

השופט שדן בתיק דחה את בקשת השחרור וקיבל את עמדת המשטרה, כשהוא קובע כי יש לאפשר לחוקרים לבצע פעולות חקירה נוספות בעוד החשוד נתון במעצר. מעצרו של אופיר בן דוד הוארך עד לסוף השבוע, אז צפויה המשטרה להחליט על המשך צעדיה בתיק