התפתחות בפרשת רצח הילה מלכה: פרט חסוי חדש מקרב את החוקרים להפללת בן זוגה אופיר בן דוד
המשטרה חשפה בבית המשפט שראיות שהצטברו נגד בן דוד מאפשרות לייחס לו עבירות של רצח בכוונה תחילה, במסגרתו נרצחה הילה מלכה, בת זוגו שהורעלה מחומצה. בנוסף, מיוחסות לו עבירות של ייבוא וסחר בסמים ושיבוש הליכי משפט. מעצרו הוארך ב-5 ימים


חוקרי משטרת ראשון לציון הודיעו היום (ראשון) בדיון בבית המשפט שהגיע לידי צוות החקירה המיוחד פרט חסוי שמאפשר להפליל את אופיר בן דוד, החשוד ברצח בת זוגו הילה מלכה ז"ל באמצעות הרעלה בחומצה.
בן דוד נחקר במשטרה שש פעמים, פעם אחת מסר עדות פתוחה. לדברי החוקר, לפני כשנה וחצי נחקר בן דוד על עבירות של הפקרת חומר רעיל וגרימת מוות ברשלנות, והראיות שהצטברו נגדו מאפשרות כעת לייחס לו עבירות של רצח בכוונה תחילה לאחר תכנון, ייבוא וסחר בסמים, החזקת סם שלא לצריכה עצמית ושיבוש הליכי משפט. "החשד חזק והוא מתחזק באופן כזה או אחר במהלך החקירה", אמר החוקר.
היום הובא בן דוד להארכת מעצר חמישית, ומעצרו הוארך ב-5 ימים. בן דוד שמר תחילה על זכות השתיקה, אך לאחרונה החל לשתף פעולה עם החוקרים ולענות על השאלות שהוטחו בפניו. "זה תוצר גולמי של פעולה חקירתית", סיפר החוקר, ושרף החשד נגד בן דוד גבוה.
בימים הקרובים החוקרים צפויים להטיח את הפרט החסוי בפני בן דוד. הסנגורית שלו ביקשה לשחרר אותו למעצר בית מאחר והחקירה נגדו לא התקדמה, אך השופט החליט להאריך את מעצרו – ב-5 ימים בלבד ולא ב-8 כפי שביקש חוקר המשטרה.