יריית הפתיחה השבועית שלנו תהייה שאלה קצרה ששאל אותנו בחור שביקש להישאר אנונימי: "כמה אנשים חיו אי פעם על כדור הארץ בסך הכול?".

ספנסר טוניק (צילום: האתר הרשמי)
107 מיליארד and counting | צילום: האתר הרשמי

השאלה הזו הוצתה בשנות ה-70 האפרוריות (מהמילה אפרו) כאשר כותרת בעיתון אמריקאי טענה ש-3/4 מכלל האוכלוסייה אי פעם חיה ברגע זה על כדור הארץ. נו באמת? לא צריך להיות גאון גדול בשביל להבין שזה מעט בלתי אפשרי, אז חוקרים עם הרבה מאוד תאים אפורים התחילו לחפש את התשובה האמתית. והדמוגרף קרל הוב הרים את הכפפה ואיגד כמה מחקרים יחד עם חישובים שלו. הוא לקח מספר נקודות בהיסטוריה בהם עשו מעין חצי מפקד אוכלוסין כדי לשער את כמות האנשים אז, הציב את הנקודות יחד עם שיעור הילודה בהתחשב בתהליכים היסטוריים וכדומה, סיכם והופ, יצא לנו מספר, אז הוב כבר חישב את המספר הזה לפני כמעט 20 שנה אבל מאז הוא דואג לעדכן אותו כל כמה זמן, העדכון האחרון היה לפני כשנה וחצי כאשר נולדה הילדה הפיליפינית שנחשבה לאדם ה-7 מיליארד על כדור הארץ. בכל מקרה מספר האנשים שחיו אי פעם על כדור הארץ הוא (בקירוב, כן?) 107,602,707,791... שזה מלא. אגב זה גם הופך את ה-7 וקצת מיליארד שלנו עכשיו בסך הכול ל-6.5 אחוזים מכלל האנושות שחיה אי פעם. להמשך וויכוחים על דת מי ברא מה וכמה אתם מוזמנים לפרוש ישירות לתגובות.

"לאון מה קורה יקירי?
לא מזמן שמעתי בדיחה שפופקורן מרעיש בקולנוע.. לא היה עדיף למכור פירה? ואז פתאום עלתה שאלתי: מאיפה בעצם התחיל מנהג הפופקורן בקולנוע? מי הביא את הרעיון הגאוני ולמה דווקא הפופקורן המרעיש ?האם זה התחיל כמעשה קונדס כדי לעצבן אנשים?? תבורך! רעות".

זוג צופה בסרט - מקומות סקסיים (צילום: istockphoto)
זה המדור של לאון! אני מתרגשת | צילום: istockphoto

רעות, להבא אני מבקש ממך להזהיר אותי לפני בדיחות כאלה. אומנם לא חייכתי, אבל זה כי אני אשכנזי. מבפנים נקעתי את התוספתן.

זו באמת סוגיה מעניינת, פופקורן מרעיש, נתקע בשיניים ומחייב אותך לשתות כל כך הרבה שאתה יותר בשירותים מאשר בסרט. אז מה הרעיון? טוב כמובן שיש רעיון והוא מאוד הגיוני, נתחיל בסקירה קטנה על המאכל הכה פשוט וכה גאוני הזה. את שרידי הפופקורן הראשון מצאו בקרב האינדיאנים באזור ניו מקסיקו ומתארכים אותם ל-3,600 לפני הספירה. כנראה מדובר על כמה גרעיני תירס בקרבת המדורה, התפוצצות, והעולם שינה את פרצופו. הפופקורן התכתב עם ההיסטוריה מאז באופן רציף, ולמה לא? תירס הוא בין הדגנים הכי פשוטים ובעיקר הכי זולים לגדל. ולהכין פופקורן? זה עוד יותר פשוט, קצת מלח ומקור חום ויש לך אחלה מאכל. עכשיו אנחנו נגיע לעיקר, יש עדויות לפופקורן בקולנוע כבר משנת 1912, ולמה שלא יהיה? המצב הכלכלי לא משהו (ועוד לא הגענו לשפל הכלכלי הגדול של 1929) אנשים בכל זאת רוצים ללכת לראות סרטים, אז למה שלא נעמיד איזו כרכרה, קצת שמן חם, מלח.. וזהו. כמעט בלי השקעה כספית יוצא לכם חטיף טעים שכל אחד יכול להרשות לקנות לעצמו. ברור שזה יתפוס. אז זו הסיבה, זה מאוד משתלם כלכלית ועם השנים זה הפך להרגל.. אגב, השאלה האמיתית שצריך לשאול היא למה הפופקורן עולה היום כמו משכנתא מבלי שחל שינוי מיוחד במתכון. אז מנכ"לי חברות הסרטים, ההמון הזועם מחכה לתשובתכם.

"לאון! למה בצבא הפרופילים הם 97, 82, 72 , 24, 21...
למה דווקא המספרים הללו? שמעון (אפשר שימי)".

חיילת בלי חולצה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
מה שמעתי? יש לכם היום שאלה על צבא? | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

אחלה, אז אני אשחק בין שימי לשמעון, תלוי מה בא לי באותו הרגע, תראה שימי, התשובה פשוטה: 97 זה בגלל העורלה והמחזור, ומי שבחר את המספרים התכוון לקוד מאוד סודי ומתוחכם שדרך שני מספרים יוכלו לדעת עליך כמעט הכול. סתם, לא.

כמו הרבה דברים אחרים בצה"ל שאף אחד לא יודה בהם לעולם המספרים של הפרופיל הצבאי הם לחלוטין שרירותיים. הרי בסופו של דבר מה שצריך הוא באמת שם קוד. אז פרופיל 97 הוא שם קוד לחייל שאין לו שום מגבלה בריאותית והוא כשיר לשרת בכל מקום שהוא רוצה וכך גם להפך, פרופיל 21 זה שם קוד לחייל שהוא בלתי כשיר לחלוטין לשרת בצה"ל מסיבות בריאותיות (גופניות או נפשיות). עכשיו השמעון שבך בטח צועק "אז למה לא לעשות סולם 1-10 וזהו?" הו, שאלה טובה שימי. והתשובה היא כי צה"ל כן חושב קדימה וצריך שיהיו עוד מקומות לעוד פרופילים כי דברים משתנים לאורך ההיסטוריה אתה יודע, לדוגמא פעם היה גם פרופיל 89, 76,75.. כולם ירדו היום כי כבר אין בהם צורך ולעומת זאת התווספו ממש לפני כמה שנים פרופיל 77 ו35. כל אחד ושם הקוד שהוא מסמן, אם היינו בסולם של 1-10 איפה היית תוקע את זה? פרופיל 7 וחצי? לא נשמע טוב, אז פשוט מיקמו את הפרופילים במרווחים שיתנו חופש פעולה לעתיד. זה הכול, אגב בתחילת דרכו של צה"ל בכלל לא היו מספרים בשביל פרופילים אלא אותיות וצבעים. אז אם יש פה א' ירוק. שיצעק בינגו.

נמרוד, אדם סביר מן היישוב סוף סוף שאל שאלה קלאסית: " תגיד לאון, כמה פורנו יש באינטרנט? לעיתים אני חושב שזה הדבר היחידי שהוא מכיל".

שרה פיילין. סתם, לא (צילום: http://www.celebuzz.com)
מה שמעתי? יש לכם היום שאלה על פורנו? | צילום: http://www.celebuzz.com

תשמע נמרוד, זה מאוד תלוי איפה אתה גולש חבר, אבל אין ספק שאינטרנט ופורנו זה סיפור אהבה יוצא דופן, וכיום באמת חלק עצום מהאינטרנט מכיל חומרים פורנוגרפיים.

האמת שזה לא חייב להיות מספר עצום, תלוי את מי אתה שואל, מצד אחד יש את המחקרים הפסימיים יותר, אחד מאותם מחקרים לקח את מיליון האתרים הכי נצפים, ובדק כמה מתוכם הם בעלי תוכן למבוגרים בלבד. והוא גילה שסך הכול 4 אחוזים (שזה יוצא איזה 40 אלף אתרים כן?) מכילים תוכן פורנוגרפי. אבל לטעון שרק 4 אחוז מהאינטרנט זה פורנו? טעות, אולי להגיד שהפורנו מרוכז בכמה אתרי ענק שעמודי ההיסטוריה של כולנו מכירים אותם זה יותר נכון. אסור לשכוח שכל אתר כזה הוא באמת עצום, גם לזה עשו מחקר ומצאו שגודל אותם אתרי פורנו ענקיים וכמות המידע שעובר בהם שניים רק לאתרים כמו גוגל ויו-טיוב(!). אנחנו באמת מדברים על מפלצות ענק. אגב גם זמן השהייה הממוצע באתרי פורנו הוא בין 15-20 דקות בממוצע כאשר באתר אחר (לא פייסבוק) הוא בין 3-6 דקות בלבד. אז כמה פורנו יש? אז ככה, המחקר היותר ריאלי עבר על 4 מיליון דפי אינטרנט בתור מדגם ובדק על כמה מהם הוא מצא תוכן פורנוגרפי.. לא פחות מ-37 אחוז! המחקר הזה נעשה לפני שנתיים ובנינו הוא מביא את הבדיקה הכי קרובה למציאות שאפשר. אז כן, כנראה שמעט יותר משליש מהאינטרנט הוא פורנו, שזה תירוץ לא רע לתת להורים כשהם שואלים איך הגיעה ה"פרסומת לנקניקים" הזאת למייל ששלחת להם בטעות.

בונוס למתקדמים:

לאון מקבל מעטפות כסף, חומרים אסורים ו/או הטבות מיניות. אבל עד שהוא יבוא 'לגבות את השכר' אתם מוזמנים לשאול שאלות בפייסבוק, להשאיר שאלות בתגובות למטה או ב-men@mako.co.il ולאון קמלמן כבר ימצא בשבילכם את התשובה.

>> בשבוע שעבר: איזו כת דגלה בסקס חופשי?