סכין למטבח: השיטה המפתיעה לניקוי התנור
גם לטבחים הכי טובים זה קורה: בצק של עוגה או רוטב של תבשיל שנשפכים מהתבנית לתחתית התנור, נשרפים במהלך האפייה ונדבקים למשטח. איך מנקים את הלכלוך המציק? גולשת מצאה פתרון מקורי

איך לנקות את שאריות המזון השרופות על תחתית תנור האפייה? לאישה מבריטניה היה רעיון מקורי, נכתב ב"סאן": היא השתמשה בלהב של סכין גילוח וגירדה בעדינות את השאריות השרופות. לדבריה, ציפוי האמייל של התנור לא נשרט.
האישה פרסמה את השיטה שלה בקבוצת הפייסבוק Mrs hinch cleaning tips new של מעריציה של גורו הניקיון הבריטית סופי הינצ׳ליף. אחד מחברי הקבוצה הציע להשתמש בכרטיס פלסטיק (למשל כרטיס אשראי ישן) כדי להימנע משריטות.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
עוד שיטות לניקוי התנור ותבניות אפייה
לניקוי רשתות התנור, השרו למשך הלילה באמבטיה מלאה במים חמים וכמה דפי מרכך כביסה. בבוקר משתמשים בדפי המרכך להוריד את שאריות הלכלוך שנשארו דבוקות לרשת.
שיטה נוספת לנקות רשתות וחלקים נוספים בתנור (למעשה כל חלק שאפשר לפרק, כמו דלתות וידיות וגם תבניות) היא לעטוף כל חלק בנייר כסף ולהשרות בגיגית או אמבטיה מלאה במים חמים (אם החלק צף במים, מומלץ להניח עליו משקולת כלשהי). על החלק העטוף מניחים טבלייה של סבון כלים למדיח ומשאירים לפחות שעתיים. מסירים את הנייר, מנגבים וזהו.
לניקוי תבניות אפייה, ליינסי קרומבי, גורו ניקיון בריטית נוספת, ממליצה לקרצף עם מטבע המכילה נחושת – קרומבי השתמשה במטבע של 2 פני (בארץ מטבעות של 10 אגורות וחצי שקל מכילות נחושת. שיטה נוספת היא לפזר בנדיבות אבקת סודה לשתייה על התבנית, התיזו מי חמצן, והשאירו כמה שעות (רצוי לילה שלם). שפשפו ושטפו.