נגה סלע שלו (צילום: רמי זינגר, יחצ)
צילום: רמי זינגר, יחצ

 

חממת הפודטק פראש סטארט ממנה מנכ"לית חדשה: נגה סלע שלו, ששימה עד כה סמנכ"לית הפיתוח העסקי של החממה. קודם לכן כיהנה סלע שלו כראש מטה קבוצת תנובה, ומנהלת יחידת החדשנות התאגידית של החברה וסך הכל מביאה עימה ניסיון של 15 שנים בתעשיית המזון.

החממה, פועלת מיוני 2019 בקריית שמונה מכח זיכיון של רשות החדשנות, והשקיעה עד כה ב-8 מיזמי פודטק. החממה מופעלת על-ידי קונסורציום הכולל ארבעה שותפים שווים: תנובה, טמפו, פלטפורמת ההשקעות OurCrowd וקרן הון הסיכון Finistere Ventures שמתמחה בחקלאות מדייקת.

את מנוי סלע שלו הסביר ג'ון מדבד, מייסד ומנכ"ל פלטפורמת ההשקעות אוור קראוד: "Fresh start מצויה בתנופת עשיה פנומנלית בשנתיים האחרונות והרחיבה מאוד את פעילותה. אנו נחושים לעמוד ביעד השאפתני שהציבה לעצמה החממה, להשקיע בעוד עשרות מיזמים במהלך 8 שנות הזיכיון, להיות שותפים פעילים בתעשיית הפודטק הישראלית ובמימוש חזון הפודטק בצפון. נגה היא אחת מנשות המקצוע המובילות בתחום הפודטק כיום, ולה היכרות עמוקה עם התעשיה ותשוקה לעשיה ולקידום התחום. אנו סמוכים ובטוחים שלצד CTO החממה ד"ר תמי מירון, מחלוצות הפודטק בישראל, נגה תמשיך ותוביל את החממה להצלחות נוספות, ככל שזו תרחיב את פעילותה".

סלע שלו, המנכ"לית הנכנסת אמרה: "בשנתיים האחרונות ביססנו את החממה כגוף השקעות מוביל למיזמים טכנולוגיים בתחום הפודטק, מהתחומים החדשניים ובעלי האימפקט המשמעותי ביותר באקו-סיסטם של ההייטק הישראלי. אנחנו במשימה מתמשכת לאתר פיתוחים טכנולוגיים שיתרמו ליצירת תעשיית מזון ברת קיימא המספקת מזון בריא, וכמובן טעים, לאוכלוסיית העולם ההולכת וגדלה".

עבור פראש סטארט, סלע שלו היא מנכ"לית שלישית בשנתיים וחצי פעילות החממה. קדם לה בתפקיד חנן שניידר שכיהן כמנכ"ל עד לאפריל 2020 ורוני ברק שכיהן כמנכ"ל החממה עד עכשיו, וכעת ביקש לפרוש לטובת יזמות בתחום הציוד הרפואי.

בתוך כך מודיעה פראש סטארט על השקעה חדשה, השמינית במספר, של 1.2 מיליון דולר, בחברת Eggmented Reality. את החברה ייסדו ד"ר איתמר ידיד וד"ר איתי בלוך ממכון המחקר מיגל. החברה עוסקת בייצור חלבונים פונקציונליים לתעשיית המזון בטכנולוגיית תסיסה. זהו שיתוף פעולה ראשון מסוגו בין פראש סטארט ומכון המחקר הגלילי.