הורים לילדים - אבא אמא וילדה שוכבים על הדשא (צילום: jupiter images)
לפעמים שמח, לפעמים פחות. הורים מבסוטים | צילום: jupiter images

בתי הספר להורים הפכו יותר פופולריים, גישות החינוך השתנו לגמרי וכל גראפס של הקטן מתועד, ונשלח בתפוצה רחבה בפייסבוק. ובכל זאת, לפעמים נדמה לנו שאנחנו הופכים להיות בדיוק כמו ההורים שלנו. כי תכל"ס מה כבר יכול להתחדש בקשר הבסיסי ועתיק היומין בין הורה לילד? ובכן, מתברר שלא אצל כולנו. במסגרת סיכומי השנה המסורתיים, בלוג ההורות האמריקני THE MOMMY FILES סיכם את המגמות והטרנדים המובילים בגידול ילדים. מעוניינים לדעת עד כמה אתם מעודכנים?

  אף אחד לא מושלם. בזכות אינספור פורומים של הורים, בלוגים ואתרי אינטרנט בנושא, הרשת הפכה לתא הווידויים לכל הדברים שאנחנו עושים ומתביישים בהם. עכשיו כבר מותר להודות שאנחנו מושיבים את התינוק בן השנה מול הטלוויזיה, או גונבים עוד קפה עם חברים במקום למהר לחזור הביתה. ההורה הבלתי מושלם יצא השנה מהארון. 

חופשי זה לגמרי ביחד. לאחר שגילינו שאפשר להתגרש ועדיין לגדל ילדים מאושרים ובריאים, הטרנד החדש בתחום ההורות והיחסים הוא להודות שהזוגיות לא מושלמת אבל עדיין להשאיר אותה בחיים. אחת ממובילות הטרנד היא אליזבת' ויל - אמא לשתי בנות (4 ו-7) שחשפה את מערכת היחסים שלה במאמר חושפני ב"ניו-יורק טיימס". ויל פרשה את דילמת החיפוש אחר הנישואים המושלמים, הפנטזיות, וההתמודדות עם המציאות הלא מושלמת בבית.

 תצאו בחוץ: ילדים בחיק הטבע. השנה התחזקה תנועת ההורים הקוראת לשחרר את הילדים מכבלי הטלוויזיה והמחשב ולתת להם לחוות את העולם ולבלות כמה שיותר זמן בטבע. יותר ויותר הורים נותנים לילדים את האפשרות לגלות את העולם באופן עצמאי ולא נכנעים לחרדות ולהגנות יתר.

מי חכם-אבל-לא-גאון של אמא? אחרי שפמפמו לנו, במשך שנים, כמה חיזוקים חיוביים חשובים לביטחון העצמי של הילד, כעת מזהירים אותנו לא להיסחף. מחקר חדש שפורסם על ידי מערכת בתי הספר הציבוריים של ניו-יורק גילה שמחמאות רבות מדי עלולות להזיק לילד ולהוביל לכישלון עתידי.

להפליק- אאוט, לצעוק- אין. הקמפיינים להעלאת המודעות לנזקיה החמורים של אלימות בבית עשו את שלהם ואפילו הורים טובים שנהגו לתת פליק קטן מפעם לפעם, חזרו בהם מהנוהג המגונה. המחליף של הפליק הן צעקות המאפשרות להורים מתוסכלים לשחרר קצת קיטור. יותר ויותר הורים מוכנים להודות שלפעמים הם מאבדים את הסבלנות ומרימים את הקול. במאמר שעסק בנושא ב"ניו-יורק טיימס" אפילו מצאו לא מעט אמהות שהסכימו לספר על זה.

פטור להורים משיעורי בית. המאבק היום-יומי המתסכל עם הילדים על הכנת שיעורי הבית דורש מההורים הפגנה של לא מעט צביעות ושקרים כמו "המשוואה בשני הנעלמים היא בעצם מרתקת". בספר "אמא רעה", כותבת איילת ולדמן על השעה הארורה ביום בו נערמים פירורי האוכל על המחברות בשולחן המטבח. החלק אותו היא מכנה, ללא בושה, השנוא ביותר ביום.

אמא צועקת- עצבנית בטלפון (צילום: stacey_newman, Istock)
תגיע מיד! הילד הזה משגע אותי | צילום: stacey_newman, Istock
התנועה לשחרור האישה. אחת ההשפעות המשמעותיות של המיתון, במיוחד בארצות הברית, היא יציאתן וחזרתן של נשים רבות לשוק העבודה. עקרות הבית, הנואשות להכנסה נוספת, פשטו את האימונית, מירקו מחדש את קורות החיים ונעלי העקב ויצאו לעבוד.

משחקים בגינה. הטרנד הירוק והניסיון להחזיר לילדים שלנו קצת מהטוב של אמא אדמה גרם להורים רבים להתחבר מחדש למעדר, לפקעות ולערוגות. בתי ספר רבים מאפשרים לילדים להתנסות בחקלאות ומי שהתברך בחצר צמודה לבית כבר ממזמן מכין את הסלט ממלפפון ועגבנייה שצמחו בגינה.

לשתף את העולם בהכול. בשנה החולפת הייתה הרגשה שאם אתה לא כותב, מסמס או מפיץ פוסט על ההורות שלך, אתה פשוט לא קיים. בעוד רובנו מסתפקים בהפצצת הפייסבוק בתמונות של הקטנצ'יק, אמא אחת ממיניאפוליס הגדילה לעשות ושידרה את הלידה שלה בשידור חי.