הדיירים: אם ובתה. האם מדריכת כושר אישית שעובדת מהבית, הבת חיילת שמגיעה בעיקר בסופי שבוע.

הדירה: דירת שלושה חדרים וחצי. ממוקמת בקומה הראשונה מתוך שלוש בבניין שיכון טיפוסי ברמת גן (על הגבול עם בני ברק). שטח הדירה הוא כ-65 מ"ר, לפני השיפוץ היא הייתה ישנה וחשוכה מאוד וחולקה לשני חדרים וחצי. היא נזקקה לשיפוץ יסודי והחלפת כל התשתיות.

החזון: בעלת הדירה רכשה אותה במצבה הישן והחליטה לשפץ אותה. היא ביקשה שתהיה מוארת ומרווחת ככל הניתן. התבקשנו ליצור חדר שינה נוסף עבור הבת וחדר כושר ביתי כי הדיירת עובדת מהבית. כיוון שזו דירה קטנה לא היה מנוס מעיצוב בקווים נקיים ולבנים, אבל אותם שברנו עם גוונים ירוקים ואפורים.

משך השיפוץ: כחודשיים וחצי.

עלות השיפוץ: כ-160 אלף שקל. העלות כוללת את עבודת הקבלן, שבירת כל הקירות בדירה כמעט ובניית חדשים, תשתיות חדשות של מים, ביוב וחשמל, מטבח חדש, חלונות חדשים, ריצוף, פרקט, טפטים, חדר רחצה חדש ומיזוג.

מטבח אחרי שיפוץ2 - חלי ישראלי4
הבר וגופי התאורה משמשים כאלמנטים שמפרידים בצורה ויזואלית בין המטבח לסלון | צילום: אורן שלו

מזנון ירוק בסלון

שברנו את כל קירות הבית וחילקנו את החלל מחדש. חלל המטבח שהיה גדול ומיושן הפך לחדר השינה של הילדה, והמטבח נדד לחלל המגורים שהיה גדול דיו. המטבח החדש אמנם פתוח לסלון וקטן יותר מהמטבח המקורי, אך עדיין מכיל את אותו שטח אחסון ושטח עבודה זהה.
בסלון הוחלפו הוויטרינות הישנות שחסמו את כניסת האור בוויטרינה מודרנית עם תריס אור חשמלי. רצפת המטבח והסלון חופו באריחי גרניט פורצלן בצבע אפור כהה, בעוד שאר חללי הבית חופו בפרקט אלון מולבן. אלמנטים אלו תורמים להבלטת התיחום והגדרת החללים.את המרפסת הקטנה והלא מנוצלת שהייתה בחדר השינה המרכזי הפכנו לחלק מחלל החדר כולו ושם הקמנו פינת עבודה.
חדר הרחצה הורחב על חשבון מרפסת שירות ישנה ולא שימושית, ולכן יכולנו להחליף את המקלחון באמבטיה לפי בקשת הדיירת.
במרכז חלל הבית מיקמנו את חדר האימונים שכולל הליכון, סולם התעמלות ומכשירים נוספים.

הסלון: לפני השיפוץ הוא היה צר וארוך ובאמצעות תכנון נכון של האלמנטים במרחב הוא קיבל תחושה של חלל רחב יותר. קיר בריקים מאבני סיליקט לבנות תוחם את החלל ויוצר בו תחושה אינטימית ויוקרתית, והריצוף הכהה תורם ליצירת חמימות אך אינו פוגם בתחושת המרחב. לא הכנסנו גופי תאורה דומיננטיים כדי שלא יעמיסו על החלל.
בחרנו בריהוט בגווני אפור ולבן, אך הכנסנו אלמנטים ירוקים, כמו מזנון הטלוויזיה והכריות שיכניסו צבע. הם גם מתכתבים בצורה נהדרת עם העצים שמחוץ לחלון. חשוב לציין, שהוויטרינה הגדולה בסלון פונה לרחוב ראשי סואן. בגלל שרצינו להאיר את הדירה ככל שניתן, אך גם לשמור על תחושת הפרטיות של בני הבית, חלקה התחתון של הזכוכית עשוי מזכוכית חלבית.

הול אחרי שיפוץ- חלי ישראלי4
חלוקת הדירה מחדש והשימוש בקווים נקיים ובהירים גורמים לחלל להראות גדול יותר | צילום: אורן שלו

חדר הכושר: תכננו חלל אימונים שאינו סגור לגמרי כדי לתת תחושת מרחב ופתיחות, ולמרות זאת עדיין הצלחנו ליצור בו תחושה אינטימית. הוא גדול מאוד וממוקם במקום מרכזי והפרדנו אותו ויזואלית משאר החלל באמצעות רצפת פרקט. למעשה, היינו צריכים לתכנן את החלל כך שיתאים למכשירים שהיו ברשותה עוד קודם כמו הסולם הגדול. על אחד הקירות תלינו מדבקת קיר גדולה של פרח שמכניסה תחושה ביתית.

מטבח לבן, אריחים אפורים

המטבח: פתוח לסלון אך מופרד ממנו באמצעות חצי אי עליו תוכנן גם הכיור. גופי התאורה שמעל האי מפרידים גם הם באופן ויזואלי בין החללים, אך כמעט ולא מורגשים. למרות ההפרדה, מי שנמצא במטבח מרגיש חלק מההתרחשות בסלון. האי משמש גם כפינת אוכל ואת הכיסאות ניתן להנמיך כל שניתן יהיה להשתמש בהם גם בסלון.
המטבח עוצב גם הוא בגוונים בהירים ושילבנו בקיר אריחים אפורים כדי לשבור מעט את כל הלבן.

חדר נוסף אחרי שיפוץ - חלי ישראלי4
רעיון מדליק: שני גופי תאורה זהים שיורדים מכל צד של המיטה. חדרה של הבת | צילום: אורן שלו

חדר השינה של האם: צרפנו את המרפסת לחלל המרכזי והפכנו אותה לפינת עבודה. מאחורי המיטה בנינו נישה שבעצם משמשת כגב מיטה והדבקנו עליה טפט מעויינים שישבור את הקווים הנקיים ויתחום את חלל השינה בתוך החדר. גם פה החלפנו את הוויטרינה הישנה וכעת נכנס המון אור לתוך החדר.

חדר השינה של הבת: חדר קטן שמתאים לבחורה בגילה. על אחד הקירות הדבקנו טפט בסגנון וינטאג' מדליק והורדנו מהתקרה שני גופי תאורה עגולים.

חדר הרחצה: עוצב מחדש בגוונים דומים לאלו של שאר חללי הבית. פתחנו חלון חדש וגדול ולפי דרישת בעלת הבית הוחלף המקלחון באמבטיה. לאורך הרצפה הכנסנו רצועת פסיפס שנותנת לחלל טוויסט מעניין.

חדר רחצה אחרי שיפוץ - חלי ישראלי4
משחק פשוט של שחור ולבן. חדר הרחצה | צילום: אורן שלו

דבר המעצבות: נהנינו מהחוויה והאתגר. קיבלנו לידינו חלל קטן של 65 מ"ר ואנחנו מרגישות שהצלחנו ליצור בו תחושת מרחב הרבה יותר גדולה ממימדיו האמיתיים.

טיפ: אל תפחדו מרצפה כהה, בעיקר בחללים קטנים. ברגע ששאר החלל בהיר - רצפה כהה מחממת את החדר וממש לא מקטינה אותו.

פריט אהוב: קיר לבני הסיליקט של אקרשטיין שנבנה בסלון במקצועיות רבה על ידי נוני חייבי, קבלן השיפוץ. הקיר משדרג את כל הבית ומקנה לו מראה יוקרתי .

פרגון לאיש מקצוע: נוני חייבי, קבלן שיפוצים מעולה, טלפון: 052-2516776.

המעצבות: חלי חדד ישראלי וקרן סינדרובסקי
>> לבית נוסף בעיצובן

אהבתם? תעשו לייק

מעצבים ודיירים, יש לכם בית להשוויץ בו? יש תמונות לפני השיפוץ ולאחריו? כתבו לנו

>> במדור הקודם: אחד פלוס אחד

לכל הבתים במדור