הדיירים: זוג צעיר, בשנות ה-20 המאוחרות, עובדים בתחום ההיי טק. רכשו את הדירה לפני החתונה, וידעו בדיוק איך הם רוצים שתיראה. 

הדירה: דופלקס (דו מפלסי) עם חמישה חדרים בבניין מגורים בן כ-15 שנים בהרצליה. שטחו כ-140 מטר (ללא מרפסות). הדירה הייתה במצב טוב יחסית, אבל כל חדר בה היה תחום בקירות, כמו גרם המדרגות  והמטבח. חלוקה ששיוותה לה מראה קטן למרות שטחה הגדול.
החזון של בני הזוג היה לעצב דירה פונקציונלית בעלת מראה צעיר ועכשווי, מרענן ואופנתי אבל לא כזה שיימאס עליהם במהרה.

עלות השיפוץ: כ-180 אלף שקלים שכללו בין היתר חלוקה מחדש של החלל, שבירת קירות, ריהוט, מטבח חדש, חדרי אמבטיה, הנמכות תקרה ועבודות בגבס, דלתות חדשות.

משך השיפוץ: חמישה חודשים כולל שלב התוכניות ובחירת החומרים.

השיפוץ: מדרגות מרחפות, כורסאות פרחוניות

חדר האורחים, המטבח וחדרי השינה היו ממוקמים בקומה התחתונה, ואילו בקומה העליונה שהייתה חשוכה מאוד, היו חדר שינה, חדר אמבטיה ודלת יציאה למרפסת שמש ענקית בגודל של 80 מטר, שנראתה מיותמת ולא שימושית.
החלוקה מחדש נועדה לפתוח את המחיצות בקומה הראשונה וליצור חלל אחד גדול ומרווח. וגם לתת ערך מוסף לקומה השנייה - בה תוכננה סוויטה לבני הזוג עם יציאה מרשימה למרפסת.

גרם המדרגות שהוביל לקומה השנייה היה סגור ותחום מכל צידיו, ובמבט ראשון נראה כגוש בטון בולט שתלוי באוויר. הריסת הקירות מסביבו נתנה תחושה של מרחב ושיווה מראה אלגנטי יותר למדרגות.
קיר המדרגות המרכזי טוייח בשליכט צבעוני עם מעט שברי זכוכית של נירלט, בגוון שהתמזג עם שאר חומרי הגמר בבית והפך את גרם המדרגות לאלמנט עיצובי מעניין.
הריצוף בכל הבית הוחלף לאריחי גרניט פורצלן בגוון אבן בהירה שתאם גם לשיש במדרגות.

המטבח: המטבח המקורי היה מאוד פשוט וסטנדרטי, מלא ארונות מפורמיקה לבנה ושיש מיושן בגוון שחור, שיצר קונטרס לא מחמיא בחדר. המטבח היה סגור בארבע קירות ופנה לכיוון צפון. בשלב הראשון פתחנו אותו לכיוון הסלון, דבר שהגדיל אותו משמעותית והכניס אליו הרבה אור.
צבע הבסיס שנבחר הוא לבן בשילוב פסיפס אפור. כדי לשבור את המראה הרגוע בחרנו בקלאפות (ארונות שנפתחים כלפי מעלה) בצבע אדום.
ליצירת חייץ בין המטבח לסלון, הוצב אי שמשמש לארוחות וגם כמשטח עבודה. מסביבו כיסאות בר אדומים, שתאמו לגוון של הקלאפות. המטבח הוזמן מ"מטבחי סמל".

פינת האוכל: פינת האוכל שנבחרה היא מפורניר זברנו, צבע שמשתלב עם רוב סוגי העץ. בפינת האוכל תלינו שנדליר רטרו בצבע שחור שמושך את העין ויוצר עניין, והוא נקנה ב"קמחי תאורה".

שולחן אוכל אחרי שיפוץ 1 - אורית כוכבי
אחרי: נברשת בפינת האוכל | צילום: דן שמיט

סלון: בכניסה לסלון בנינו עמוד מגבס שנצבע באפור כהה והוא מסמן את הכניסה למתחם. מאחורי העמוד התקנו ספוט ששולח אלומת אור ומאיר אותו. מערכת הישיבה כוללת ספה בצבע אפור שמתכתבת עם העמוד ושתי כורסאות צבעוניות בטקסטורה פרחונית. השולחן מאגוז אפריקאי, ומתחת לטלוויזיה הוצב מזנון פורניר בצבע אפור בהיר. כל הריהוט בבית נרכש בחנות "ריהוטים" בראשון לציון.

חדר רחצה מרכזי: חדר הרחצה המקורי היה עם קרמיקה פשוטה שבחר הקבלן, ללא משטח לארון ולכיור. הארון היה סתמי מפורמיקה והשילוב של הצבעים היה מזעזע.
החלטנו ללכת על חדר רחצה בסגנון מודרני עם אריחים לבנים כרקע ובשילוב של ריצוף כהה בצבע אפור ירוק זית. כדי שהאמבטיה תתאים גם לילדים שיוולדו בעתיד, ולא תשדר כבדות שילבנו כתמי צבע אדומים; אחד מאחורי האסלה, ופס אדום מקשר בין שני קירות.

קיר אחרי שיפוץ- אורית כוכבי
אחרי: שליכט בז' על הקיר | צילום: דן שמיט
קומה שנייה: במעלה הקומה הראשונה נעשו הכנות למטבחון קטן. דלת היציאה למרפסת שהוסתרה, ולא היה ניתן לראות את גודלה ויופיה, עברה מיקום והוחלפה בדלת אלומיניום מפרופיל בלגי. כעת נשטף החלל באור יום טבעי.

שילובי הצבעים הנקיים והמאופקים בשילוב עץ מודרני במקומות מסויימים, העניקו לדירה מראה חם וביתי, מינימליסטי ובעל קו נקי ועכשווי.

פרולוג: עיצוב בית הוא כמו פאזל שמתחיל ממשהו ערטילאי והופך לתמונה הרמונית וברורה יותר. לראות את הלקוחות מתחברים לבית בשלביו הסופיים, מרוצים ומופתעים מהתוצאה - זה מה שנותן לי השראה וסיפוק.

אורית כוכבי, מעצבת פנים בעלת משרד לעיצוב פנים המתמחה בתכנון פונקציונאלי ובשיפוץ דירות ומשרדים

>>למדור הקודם: פטיו פורח בלב הבית
לכל הבתים במדור>>

מעצבים ודיירים, יש לכם בית להשוויץ בו? יש תמונות לפני השיפוץ ולאחריו? כתבו לנו