הדיירים: משפחה בת 3 נפשות: זוג הורים בתחילת שנות ה-30 לחייהם, וילדה בת שנתיים וחצי.

הדירה: ממוקמת בקומפלקס ותיק בנס ציונה שיש בו בריכה משותפת למספר בניינים. הדירה בת ארבעה חדרים וגודלה הוא 120 מ"ר. היא נמצאת בבניין בן כ-20 שנה ומעולם לא עברה שיפוץ כולל.

החזון: הדיירים רצו להשאיר אותה דירת ארבעה חדרים, ולשוות לה תחושה של מרחב מהרגע שנכנסים אליה. הם ביקשו שיהיה בה שטח אחסון רב לספרים הרבים שלהם ולבגדי האישה ושהמטבח יהיה פתוח בחציו ולא כולו.
הם גם מאוד אוהבים פריטי וינטג' ורטרו ויש להם המון חפצים שאספו עם השנים שהיה חשוב למצוא להם מקום בבית. הם רצו צבעוניות רבה בדירה והיה חשוב לשלב אותה מבחינה עיצובית במידה הנכונה. האילוצים שעמדנו בפניהם הם התקציב והעובדה שלא יכולנו לשנות את מיקום חדרי הרחצה.

משך השיפוץ: כחודשיים. התחלנו את התהליך כחצי שנה לפני קבלת המפתח, מה שנתן לנו הרבה זמן לבדוק את התכנית לעומק, לבחור את הקבלן בנחת ולהזמין את כל האריחים מחו"ל.

עלות השיפוץ: כ-300,000 שקל. העלות כוללת את העיצוב, שיפוץ כולל, החלפת הריצוף והאריחים בחדרי הרחצה, מטבח חדש, תשתיות חשמל ואינסטלציה חדשות, מסגרות אלומיניום בחלונות ושבירת קירות. בעצם הכל, למעט ריהוט נייד שהיה להם.

מבט למטבח ופינת אוכל אחרי שיפוץ - ליאת בני פלד (צילום: שי אפשטיין)
מדפי הספרים הם מוטיב שחוזר בכל הבית | צילום: שי אפשטיין

ספרים, רבותי

האזור שעבר את השינוי הגדול הוא המטבח. לפני השיפוץ, הכניסה לדירה הייתה דרך מסדרון לצד מטבח סגור, וכדי ליצור מרחב מסויים ביטלתי את המסדרון וכעת נכנסים מיד לעבר חלל גדול. יצרנו הפרדה בין המטבח לשאר הבית באמצעות יחידת הארונות הגבוהים של המטבח ודלפק האוכל שנשען על קיר נמוך מגבס שבו יש נישה לספרים.

המבואה: מיד כשנכנסים רואים ארון עץ שהיה בידי דיירים והם לא רצו לוותר עליו. באורח פלא, הוא התאים לנישה בקיר שהייתה כבר קיימת. בצד השני יצרתי נישה נוספת עם ארון קטן לתליית מעילים.

המטבח: הדיירים רצו להכניס אלמנטים מאויירים ברחבי הבית. במטבח זה בא לידי ביטוי בארונות שמעל משטח העבודה שמעוטרים בפרחים, ובאריחים שעל נישת הגבס המפרידה בין המטבח לסלון.
דבר נוסף שמאוד מעניין במטבח הם חיפויי הקיר – אריחים בהירים שמחולקים לפסים שמהווים ניגוד מסויים לשיש הכהה. הפריטים שמכניסים צבע למטבח הם כיסאות הבר האדומים, שלוש המנורות בסנגון וינטג' שמעל הדלפק, וכמובן, הספרים שבנישת הגבס.

פינת אוכל אחרי שיפוץ - ליאת בני פלד (צילום: שי אפשטיין)
הטפטים הותאמו לריפוד הכיסאות. פינת האוכל | צילום: שי אפשטיין

טפטים של פעם

פינת האוכל: תיחמנו את פינת האוכל בעזרת שתי קירות ניצבים שנעטפו בטפט רטרו עדין. את הטפט בחרנו כך שיתאים לכיסאות השולחן, אותם ריפדו הדיירים עוד קודם בסגנון דומה.

הסלון: מוטיב הספרים מופיע גם בסלון. פה הם מסודרים בנישת גבס שמרחפת מעל מסך הפלזמה ויוצרים צבעוניות נוספת בחלל. הזזנו את הוויטרינה מעט החוצה במקום אדנית רחבה שהייתה קודם, דבר שאפשר לנו לבנות ספסל ישיבה. הוא משמש גם כשטח אחסון ובארגזים שבו חבויים, בין היתר, כל מכשירי המדיה, כמו הדי.וי.די והמגבר, והצעצועים של הילדה.
הדיירים הביאו איתם את מערכת הישיבה מביתם הקודם והם רק ריפדו את הכורסא וקנו שולחנות מודולריים לבנים שעיצב עבורם נגר.

חדר הרחצה: היה צפוף וחשוך לפני השיפוץ וכעת הורחב לכיוון הסלון. אריחי הרצפה התכולים הוזמנו במיוחד מספרד ויש בהם פסים לבנים שמוסיפים עניין. הקירות מחופים באריחים לבנים, אולם שילבנו ביניהם גם אריחים עם דוגמאות של עיגולים בסגנון רטרו ובאותו גוון של הרצפה.

חדר שינה הורים אחרי שיפוץ - ליאת בני פלד (צילום: שי אפשטיין)
המנורות, המצעים הקיר הסגול: לזה אנחנו קוראים וינטג'. חדר השינה של ההורים | צילום: שי אפשטיין

סגול בחדרי השינה

חדר השינה: אי אפשר להתעלם מהקיר הסגול מיד כשנכנסים לחדר. זהו צבע שבני הזוג מאוד אוהבים ורצו בחדר השינה שלהם. מוטיב האלמנטים המאויירים והוינטג' חוזר על עצמו גם פה באמצעות מנורות הקיר, המנורה שמעל המיטה ודלת ההזזה שמובילה לחדר הארונות.

חדר הארונות שלהם היה במקור חדר צר שלא ניתן היה לזוז בו. הרחבתי אותו על חשבון חדר העבודה וכעת הוא ממש מרווח ויפה. רצפת חדר הרחצה שלהם חופתה באריחים סגולים שמכניסים עניין, וחלק מהקירות חופו בפסיפס בגווני סגול ובז'.

חדרה של הילדה: גם כאן יש קיר סגול עליו הדבקנו מדבקות קיר, ובכלל, זהו חדר מאוד צבעוני. הארון בחדר עבר שיפוץ בלבד: צבענו אותו והחלפנו את הדלתות והידיות שלו. יצא מגניב לגמרי. את כל חדרי השינה חיפינו בפרקט לימינציה בגוון לבן משופשף.
בבית קיים חדר נוסף שמשמש כחדר עבודה, אך בו לא עשינו דבר.

אמבטיה אחרי שיפוץ - ליאת בני פלד (צילום: שי אפשטיין)
גם הריצוף בחדר הרחצה של ההורים סגול | צילום: שי אפשטיין

דבר המעצבת: מאוד נהניתי לעבוד עם הלקוחות. הם הפתיעו אותי כל פעם בנועזות שלהם לשימוש בצבע. אני הייתי מחליפה את הסלון, אבל מפאת סיום התקציב זה נדחה.

טיפ: חשוב להתייעץ עם אנשי מקצוע לפני שמגדירים תקציב לשיפוץ, ואז יחד אפשר למצוא את האיזון הנכון לשיפוץ שיתאים לתקציב. כשבני הזוג פנו אלי, למשל, הם אמרו שיש להם 200 אלף שקל ואני אמרתי, שמניסיוני, עלות שיפוץ בסדר גודל כזה נעה בין 300 ל-400 אלף שקל. הם הגדילו את התקציב והצלחנו לעמוד בו.

פריט אהוב: הנישה לספרים בסלון והאריחים המאויירים שמעטרים אותה. לדעתי ספרים מוסיפים תוכן וצבע לבית, והנישות האלו מייצגות את הלקוחות המשכילים ואהבתם לספרים, בדרך פחות שגרתית.

פרגון לאיש מקצוע: "אבי אלומיניום", אדם שכיף לעבוד איתו ומציע מחירים טובים, טלפון: 052-2523592; הקבלן שרון, אדם אמין, שעומד בזמנים ועושה עבודה טובה מאוד, טלפון: 052-6706778; נגב קרמיקה, סניף ראשון לציון - מגוון גדול של אריחים במחיר שמתאים לכל כיס; מטבחי דה קוצ'ינה ראשון לציון - חברה טובה עם מוצרים טובים, ואנשי מכירות מקצועיים, שעומדים בזמנים, במחירים שלא הכרתי קודם.

המעצבת: ליאת בני פלד | אדריכלות ועיצוב פנים, טלפון: 050-4439999.

מעצבים ודיירים, יש לכם בית להשוויץ בו? יש תמונות לפני השיפוץ ולאחריו? כתבו לנו

>> במדור הקודם: בית הבובות בחיפה

לכל הבתים במדור