אישומים חמורים נגד מטפל הילדים מאוסטרליה שהתעלל מינית ב-150 ילדים
האמיש טייט, בן 35 מסידני, הואשם ביותר מ-400 סעיפים במסגרת הפרשה, אחרי שפגע בילדים במסגרות חינוך שבהן עבד ותיעד את המקרים במשך יותר מ-15 שנה

האמיש טייט, מטפל ילדים בן 35 מסידני, הואשם בלמעלה מ-400 סעיפים של התעללות בילדים ופגיעות מיניות. חקירת הפרשה נפתחה בשנה שעברה, ואתמול (שישי) הוגשו אישומים נוספים, ב-105 מקרים חדשים שנחשפו. לפי המשטרה המקומית, טייט עבד או שהה ב-62 מסגרות חינוך לגיל הרך, ובהן חמישה מעונות יום, בין השנים 2009 ל-2025. לפי האישום, הוא התעלל ב-150 ילדים בחמישה מעונות יום שבהם עבד.
"צוות זיהוי הקורבנות שלנו הוא נחוש ומסור, ולא יעצור בדרך לזיהוי ילדים או קורבנות של ניצול ילדים", אמר אחד הבלשים שחוקרים את הפרשה. לדבריו, עבודת הזיהוי הייתה "מדוקדקת ומפורטת".
טייט הואשם בין היתר בתקיפה מינית, יצירת חומרים המתעדים התעללות בילדים וצילום בלתי הולם, לאורך תקופה של יותר מ-15 שנים. האישומים הנוספים שהוגשו כוללים 105 סעיפים של יצירת חומרים המתעדים התעללות בילדים, סעיף אחד של ביצוע מעשה מיני בילד מתחת לגיל 10, חמישה סעיפים של צילום אדם המבצע מעשה פרטי בנסיבות מחמירות, וארבעה סעיפים של החזקת חומרים המתעדים התעללות בילדים.

החקירה, שזכתה לשם "מבצע מונבי", נפתחה בשנת 2025 לאחר שהמרכז הלאומי לילדים נעדרים ומנוצלים בארה"ב התריע על חומרים המתעדים התעללות בילדים שלפי החשד הועלו לרשת על ידי טייט. במהלך פשיטה משטרתית בביתו בסידני הוחרמו מכשירים אלקטרוניים, והרשויות טוענות כי נמצאו בהם חומרים המתעדים התעללות בילדים.
לחוקרים לקח שנה שלמה לנתח 2.4 מיליון קבצים אלקטרוניים שאוחסנו במכשירים של טייט. במסגרת החקירה המשטרה ביצעה חיפושים ב-12 מוקדים שונים, הרשויות יצרו קשר עם לפחות 136 קורבנות לכאורה, וגם פרסמו אתר אינטרנט שמפרט את כל המקומות שבהם עבד.
טייט נמצא במעצר מאז שנעצר והואשם ביולי 2025. טרם הוגשה מטעמו תשובה לכתב האישום, והדיון הבא בעניינו בבית המשפט צפוי להתקיים ב-8 באוקטובר.