בוקר יום ראשון הנוכחי נראה רענן מתמיד, הודות לשעת השינה שהרווחנו בלילה עם המעבר לשעון החורף. אך המעבר הזה נותר שנוי במחלוקת - שהרי מהיום נצא מהמשרד לתוך העלטה ונעביר את אחה"צ בחשכה מוחלטת. מדכדך? בהחלט, אבל יש גם כמה יתרונות. 

 כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

את תכנית הבוקר של יואב לימור ולירון שמם תיבלה בנוכחותה גם מיכל אנסקי, ויחד עם ד"ר סוזי קגן ניסתה להבין מה הקטע של שעון החורף ואיך זה בדיוק ישפיע עלינו.

ד"ר סוזי קגן טוענת שיש שלוש אוכלוסיות שמושפעות מהשעון, לטוב ולרע: "האוכלוסיה הראשונה היא אוכלוסיית ההורים שצריכים לוותר על הפעילות בפארק בחמש אחר הצהריים ולהעסיק את הקטנטנים בבית. יש עלייה ברמת התלונות של ההורים על מה שקורה עם הילדים בבית, יש יותר פניות לטיפול. האוכלוסייה השנייה היא האוכלוסייה הזוגית - יש יותר זמן לפעילות של יחד, ומכאן שיש יותר סקס. האוכלוסייה השלישית היא זו שהכי נפגעת משעון החורף - אנשים הסובלים מדכדוך ואנשים עם נטייה לדיכאון".

עוד ב-mako בריאות:
>> אם תאכלו את זה בארוחת הבוקר שלכם אתם תרזו
>> מה הסיכוי שגם אתם על הקשת האוטיסטית?
>> האם דיאטת 17 הימים שווה את זה?

לסוג האחרון יש לד"ר קגן פתרון: "בשביל להיות פחות מדוכאים הם צריכים לקום מוקדם יותר".

אנסקי דווקא טענה ש"יש משהו בחורף שטוב ליצירה, טוב לכתיבה, יש תיאבון יותר גדול", אך ד"ר קגן מיהרה להחשיך את האווירה: "בגלל שחשוך מוקדם אתה צריך לשמור על עצמך עירני ואוכל יותר".

בקיצור, אנחנו משמינים, עושים ילדים ומדוכאים. יוחזר שעון הקיץ לאלתר!

עוד בערוץ הבריאות: למה כפיפות בטן לא באמת יעצבו לכם ריבועים?