mako
פרסומת

הצד השלילי של הבייגלה

הישראלים מתים על בייגלה, שנחשב בעיני רבים לנשנוש האולטימטיבי. אבל רבים שוכחים דבר אחד חשוב לגביו: הוא לרוב מכיל כמות משמעותית של נתרן. אז מהי הדרך הבריאה והבטוחה לצרוך אותו?

מערכת ערוץ הבריאות
mako בריאות
פורסם:
בייגלה
צילום: C. Nass, shutterstock
הקישור הועתק

כולם אוהבים בייגלה אבל לא כולם אוכלים אותו באותה צורה. יש כאלה שיאכלו אותו ישירות מהשקית, אחרים שחייבים לטבול אותו בגבינה ויש כאלה שמעדיפים בכלל לשלב עם ממרח שוקולד או ממרח בוטנים. אבל מתברר שיש דרך אחת שהיא הטובה והבריאה ביותר לאכול בייגלה.

 בייגלה נחשב לאחד החטיפים הפחות מזיקים מבין החטיפים המלוחים, בעיקר בשל העובדה שהוא לא מטוגן. חטיפים מלוחים רבים הם מטוגנים ולפיכך גם רוויים בשמן, מה שגם מוסיף לא מעט לערך הקלורי שלהם. אם תשאלו דיאטנים, ההמלצה הבריאה ביותר היא כמובן להימנע מנשנושים מלוחים ולהחליפם בנשנושים בריאים יותר, כמו ירקות ופירות. אבל לבייגלה יש גם צד שלילי שרבים שוכחים. ולכן אנחנו כאן להזכיר לכם ולהזהיר אתכם.

הרבה נתרן, מעט סיבים תזונתיים

לפי נתונים של משרד הבריאות, ב-100 גרם בייגלה יש בין 770 ל-1200 מ"ג נתרן - כמות משמעותית במיוחד לחטיף כזה קטן. בחטיפים מלוחים אחרים, כמות הנתרן היא לרוב מתחת ל-700 וגם זה נחשב הרבה. ומספר הקלוריות בממוצע ל-100 גרם בייגלה עומד על לא פחות מ-400. נוסף על כך, בבייגלה יש מעט מאוד סיבים תזונתיים, כך שהוא לא ישביע אתכם לאורך זמן. זה אומר שכשאתם אוכלים בייגלה - אתם צורכים המון קלוריות ריקות, ללא ערך תזונתי משמעותי ועל הדרך הגוף שלכם מקבל כמות לא מבוטלת של נתרן, שיכול להזיק לגוף.

צריכה מוגזמת של נתרן (מלח) נמצאה קשור לשלל מחלות שונות, ביניהן יתר לחץ דם, שעלול להיות קטלני ולהעלות את הסיכון למחלות לב וכלי דם, שבץ, התקף לב, אי ספיקת כליות ועוד. מרבית הישראלים צורכים יותר נתרן ממה שהם אמורים (ההמלצה הרווחת עומדת על כ-1,500 מ"ג נתרן ביום) ועלולות להיות לכך השלכות משמעותיות. זו אחת הסיבות לכך שהסימון התזונתי על גבי מוצרי מזון מצביע על נתרן גבוה, שומן גבוה וסוכר גבוה. צריכה מוגזמת של שלושתם יכולה להוביל למחלות שונות שמשפיעות באופן משמעותי על איכות החיים.

בייגלה
לנשנש בחוכמה | צילום: Phillip Rubino, shutterstock
פרסומת

האם יש דרך בריאה לאכול בייגלה?

כאמור, הדרך הבריאה ביותר לנשנש - היא לבחור בנשנושים בריאים, כמו לטבול ירקות בגבינה לבנה, או לאכול בננה או תפוח עם קצת חמאת בוטנים ויש עוד המון נשנושים בריאים אפשריים. אבל אם קשה לכם להיפרד מבייגלה, יש דרך בריאה יותר לצרוך אותו. ראשית, כדאי לא לאכול ישירות מהשקית ולהכין מנה קטנה מראש, חופן בייגלה יספיק לכם. שנית, כדאי להוסיף גבינה לבנה או קוטג', ואפשר גם קצת ירקות בצד כמו גמבה, עגבניות שרי ומלפפון - שיעזרו לנשנוש להיות משביע יותר (וגם מזין יותר, כיוון שהם מכילים חלבון). וכשאתם קונים בייגלה בסופר - עשו השוואה בין סוגים שונים של בייגלה ובחרו בסוג שמכיל כמה שפחות נתרן.