דיאטת מיצים היא טרנד תזונתי שקיים כבר לא מעט שנים, אבל נדמה לפעמים שהמונח הזה מבלבל המון אנשים. ב"מיץ" הכוונה לירקות או פירות שנסחטים במסחטה כך שבסוף מתקבל נוזל דליל, ללא קליפה או ציפה או כל חלק אחר. כל דבר אחר שאתם שמים בבלנדר וטוחנים זה כבר שייק, וההבדלים די משמעותיים. בגדול, מיץ הוא זריקת ויטמינים ומינרלים לגוף שלא מצריכה עיכול מורכב מדי. שייק, לעומת זאת, מכיל את כל הרכיבים התזונתיים של הפרי או הירק, ועל כן מתאים בעיקר לאנשים שחסרים להם סיבים תזונתיים. אלא שכשם שאי אפשר לעשות שייק טעים מכל דבר, לא כל דבר אפשר לסחוט ולצפות למיץ מרענן. הנה כמה דברים שעדיף, אם מתעקשים, לדחוף לבלנדר במקום למסחטה.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

ברוקולי

הריכוז הגבוה של ויטמין C בברוקולי מבלבל הרבה אנשים וגורם להם לחשוב שהם יכולים להפיק ממנו מיץ ירוק. אבל ברוקולי יכול להיות קשה לעיכול וליצור נפיחות, גזים ועוויתות במעיים, אומרת נדה ורבנובה, תזונאית קולינרית ומאמנת הוליסטית. לטענתה, עדיף להימנע ממנו בצורה מיצית, בייחוד אם אתם סובלים מתסמונת המעי הרגיז, ובכלל להרגיע עם ירקות ממשפחת המצליבים כמו כרובית או כרוב, מאותה סיבה בדיוק.

ברוקולי (צילום: Brent Hofacker, Shutterstock)
להימנע בצורה מיצית | צילום: Brent Hofacker, Shutterstock

אבוקדו

לא ברור למה, אבל יש אנשים שמתעקשים להוציא מהפרי הקרמי הזה מיץ למרות שהמרקם שלו לא ממש תומך בזה. בהחלט עדיף לשמור אותו לשייק.

תפוח

אפשר כמובן לסחוט תפוחים לכדי מיץ, אבל כדאי להיזהר שמא לא יחדור לשם איזה גרעין. לפי ורבנובה, גרעיני התפוח מכילים אמיגדלין, תרכובת כימית שיכולה להיות רעילה, ומחקר שנערך לאחרונה במעבדות HUROM תומך בכך וטוען שגרעיני תפוח יכולים להיות רעילים.

andra-ion-unsplash (צילום: andra-ion-unsplash)
זהירות מהחרצנים | צילום: andra-ion-unsplash

קוקוס

אתם בהחלט יכולים לנסות לסחוט מיץ מהחלק הקשה של הקוקוס, אבל יהיה לכם קשה מאוד. עדיף לקנות מיץ קוקוס מוכן או אפילו חלב קוקוס, ולשלב במיץ או בשייק.

קייל

מיץ שמופק מהעלים הכהים והמחוספסים של הקייל או מעלי התרד יכול להכיל המון סידן וויטמינים כדוגמת A או C, אבל כדאי להימנע ממנו אם יש לכם חשד לאבנים בכליות.

אננס

אננס הוא מסוג הפירות שמכילים המון ויטמינים וסיבים תזונתיים כשאוכלים אותם בצורתם הטבעית, אבל כאשר סוחטים אותם למיץ הם מאבדים את כל היתרונות הללו והופכים לפשוט מיץ עם סוכר, וזה עלול אפילו ליצור עלייה חדה ברמות הסוכר והאינסולין בדם.

אננס (צילום: By Dafna A.meron, shutterstock)
מאבד את כל הוויטמינים בתהליך | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

אגס

אגסים מכילים סורביטול, שהוא סוג של סוכר שלא ניתן לעיכול, ולכן יכול ליצור תנועות מעיים מהירות אצל חלק מהאנשים. זו אגב הסיבה שאנשים שותים מיץ אגסים כדי להתמודד עם עצירות.

 

עוד ב-mako בריאות:

>> הטיפ המושלם שיעזור לכם לשמור על הגזרה בקיץ
>> בלי פדיחות: כל מה שיכול לגרום לריח רע מהפה
>> האם באמת אסור לאכול לפני שהולכים לישון?

בננות

עוד פרי שצריך המון המון זמן וסבלנות כדי לחלץ ממנו מיץ טהור, ולכן אם אתם אוהבים את הטעם הדומיננטי של הבננה, עדיף פשוט לעשות ממנה שייק סמיך ולגמור את הסיפור.

בננה (צילום: אימג'בנק / Gettyimages, thinkstock)
מדובר בשייק, חברים | צילום: אימג'בנק / Gettyimages, thinkstock

קרח

הפיתוי להפוך את המיץ שלכם לקריר וצונן עלול לגרום לכם לחשוב שזה רעיון טוב לשים קרח במסחטה ולטחון אותו כאילו היה פרי. אל תעשו את זה, זה עלול להרוס את המסחטה. בשביל זה יש בלנדר ובכל מקרה, מנטלית, שביבי קרח במשקה זה כבר הרבה יותר שייק או ברד מאשר מיץ, לא?