כבר שמענו בעבר אזהרות על אכילה לילית. רבים מזהירים לא לאכול בשעות מאוחרות כי מערכת העיכול שלנו לא מתפקדת כמו בשעות היום ולכן זה עלול להוביל לבעיות בעיכול וגם להשמנה. מצד שני, מה אפשר לעשות כשאנחנו ממש רעבים? לכולנו יצא לאכול קצת לפני השינה – האם עשינו באמת טעות כזו גדולה? מומחים משיבים על השאלה הנצחית.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

אל תתעלמו מהרעב

חשוב לא להתעלם מהסימנים שהגוף שולח לכם, גם אם זה ממש לפני שאתם הולכים לישון. "הגוף שלכם מסוגל לעכל ולספוג מזון בכל שעה של היום", אומרת ארין ג'נינגס, דיאטנית קלינית, לאתר Real Simple. הבעיה בהתעלמות מהרעב היא שזה יכול להוביל להרגלים לא טובים ועלול גם לגרום למערכת יחסים לא תקינה עם אוכל, כמו נטייה לאכול יותר בשעות מסוימות ביום, או להוביל לרגשות שליליים ביחס לאוכל. אז השתדלו להיות קשובים לרצונות הגוף שלכם.

בחרו נשנוש לילי בקפידה

רבים מאיתנו מנסים לשמור על הגזרה ולא רוצים שנשנוש לילי יהרוס לנו את כל העבודה הקשה. לפי דוח שפורסם בכתב העת המדעי Nutrients, הערך התזונתי של הארוחה שלכם משמעותי יותר מהשעה שבה אכלתם. עם זאת, ג'נינגס גם לא ממליצה לאכול מאוחר בלילה המבורגר וצ'יפס, מאחר שזה יכול לעודד צרבת ובעיות בעיכול. בחרו בארוחה קלילה יותר, כמו מרק עדשים, כריך או שייק – והתרחקו ממזונות עתירי פחמימות וסוכר שעלולים להאט את היכולת של הגוף שלכם לשרוף שומן ולבנות שריר.

קרקרים עם פירות (צילום: whitney wright-unsplash)
נשנוש בריא: קרקרים מחיטה מלאה עם פירות (או גבינת קוטג') | צילום: whitney wright-unsplash
עוד ב-mako בריאות:
>> זה מה שקורה לגוף כשמפסיקים לקיים יחסי מין
>> הגיעה לעשות החלקה וגוונים ויצאה עם צלקות
>> חייכו! מצאנו טריק פשוט להלבנת שיניים בבית

להביא בחשבון גורמים בריאותיים

אם אתם לוקים בסוכרת מסוג 1 או במחלת אגירת גליקוגן, ויתור על ארוחת ערב עשוי להיות מסוכן לבריאות שלכם ואף עלול להוביל להיפוגליקמה לילית. מדובר בתופעה נפוצה אצל אנשים הלוקים בסוכרת ומטופלים באינסולין, המאופיינת בהפרעות שינה, הזעת יתר וכאבי ראש.

בשורה התחתונה, אם אתם מרגישים רעבים לפני השינה, אכלו נשנוש קל שמכיל חלבון – כך שהוא לא יותיר בכם תחושת כבדות אך גם לא תלכו לישון עם בטן מקרקרת.