לא חסרות סיבות להיות בסטרס בימים אלה. במקום להיגרר לכל מיני כדורים ותוספים שאתם לא באמת צריכים, הטבע עצמו מציע כמה פתרונות שיכולים לסייע להרגיע את מפלס החרדה. והחלק הכי טוב – הם גם טעימים.

לייק בפייסבוק כבר עשיתם?      

סלמון

הדג הזה במיוחד עשיר בחומצות שומן מסוג אומגה 3, שמחקרים רבים סימנו כמעלות מצב רוח באופן טבעי משום שהן נקשרות בקלות למולקולות במוח אשר משפיעות עליו, כך לפי בלוג הבריאות של אוניברסיטת הרווארד. כמו כן, אומגה 3 מסייעת בהגנה על הלב, שזה חשוב במיוחד במצבי חרדה. מתח, כידוע, גורם לעלייה של הורמון הקורטיזול בגוף, ואם הרמות גבוהות מדי, מערכת כלי הדם והלב סובלת והסיכוי למחלות לב ושבץ עולה.

סלמון צלוי (צילום: vanillaechoes, ShutterStock)
סלמון צלוי | צילום: vanillaechoes, ShutterStock

מיץ דובדבנים

אם יצא לכם לעבור ליד מדף המיצים בסופר ולא להבין מי בדיוק קונה מיץ דובדבנים – הנה סיבה. הדיאטנית אלכס קספרו טוענת כי המיץ מוסיף לגוף מנת מלטונין שמסוגלת להרגיע אותו ואף לעודד דפוסי שינה בריאה. כוס אחת אחרי אימון גופני או לפני השינה מסוגלת לסייע בהתאוששות הגוף ובהפחתת תחושות המתח וחרדה.

ברוקולי

הידעתם שכוס ברוקולי מבושל מכילה כפול מכמות הוויטמין C שיש בתפוז ממוצע? מדובר כמובן בוויטמין שמסוגל לשלוט על לחץ הדם ועל רמות הקורטיזול, ועל הדרך לחזק את המערכת החיסונית (שמוחלשת על ידי מתח). אפשר לשלב אותו בחביתה, לטבול אותו בחומוס או סתם לזלול כחטיף אחר הצהריים מול הטלוויזיה.

ברוקולי (צילום: Brent Hofacker, Shutterstock)
ברוקולי | צילום: Brent Hofacker, Shutterstock

אדממה

בפעם הבאה שאתם מזמינים סושי הביתה, כדי לצרף גם מנת אדממה קטנה בצד – ״יש בפולים הללו רכיבים תזונתיים שמסוגלים לשפר את מצב הרוח״, אומרת התזונאית מריסה מור, ״וזאת לעומת מאכלים שמנים מדי שקשים לעיכול ועל כן יכולים להשפיע לשלילה על מצב הרוח״. כבונוס מכילים פולי הסויה גם עושר של ויטמין B, חומצה פולית, סידן ומגנזיום – תערובת של רכיבים שמסייעם למוח לייצר סרטונין המשפר את המרגש.

שעועית

״לאנשים בעלי רמה נמוכה של מגנזיום בגוף יש ככל הנראה ריכוזים גבוהים של חלבון מגיב C״, אומרת קספרו, כאשר מדובר בחלבון שקשור לרמות מתח גבוהות ורמות סיכון לדיכאונות. כמו כן, מגנזיום מסגל להעלות את לחץ הדם ורמות הקורטיזול בגוף. ומכיוון שבשעועית יש ריכוז מגנזיום גבוה יחסית, מומלץ לצרוך אותה בכל מצב – במרק, בתבשיל או אפילו כתוספת לפסטה.

מרק שעועית עם גרון הודו (צילום: Igor Dutina, shutterstock)
שעועית | צילום: Igor Dutina, shutterstock

פירות הדר ותותים

מנות גדולות של ויטמין C, כאמור, מסוגלות להפחית את לחץ הדם שמזנק בעתו חרדה. לפי קספרו, מומלץ לאכול את הפרי כולו מאשר לסחוט אותו למיץ, על מנת ליהנות משלל היתרונות התזונתיים שלו. גם תותים מפוצצים בוויטמין C, וכוס אחת שלהם מכילה 149 אחוז מהצריכה היומית המומלצת שלו! 

עוד על נגיף הקורונה:
>> בהולנד מצאו סימן אזהרה מקדים נוסף לקורונה
>> כנראה זו הסיבה שגברים מתים יותר מקורונה
האם הנגיף שורד במקרר? 

חלב חם

כולם יודעים שכוס חלב חם בלילה מסוגלת לסייע בהירדמות, אבל לפי אתר SleepAdvisor.org חלב מסוגל גם להרגיע את הגוף כולו, וגם ברמה פסיכולוגית. גופם של אנשים שגדלו עם הרגל של שתיית כוס חלב חם לפני השינה, למשל, כבר יודע אוטומטית שהגיע זמן לישון. ולפי מחקר שפורסם במגזין Nutrition Research and Practice הסידן בחלב מסוגל אף הוא להפחית מתח, וגם ויטמין D בו מרפה את השרירים ומייצב את מצב הרוח. מחקר שפורסם במגזין Obstetrics and Gynecology טוען שחלב חם יכול אפילו להקל כאבי מחזור.

כוס חלב (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
כוס חלב | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

שוקולד מריר

זה אולי נשמע כמו מותרות, אבל שילוב של שוקולד מריר בדיאטה מסוגל להפחית מתח וחרדה תוך יומיים, כך קובעים תזונאים ודיאטנים כדוגמת סוזן מאירוביץ. זאת משום שהוא עשיר בנוגדי חימצון שמסוגלים להפחית את ריכוזי הורמוני הלחץ בדם. הכמות המומלצת היא כ-28.3 גרם ביום של שוקולד מריר איכותי וללא תוספת סוכר.