לפי ארגון הבריאות העולמי, שליש מאוכלוסיית העולם (כ-2 מיליארד אנשים) חולים מדי שנה כתוצאה מהרעלות מזון. גם בארץ אנחנו שומעים לאחרונה יותר ויותר על מקרים שונים של הרעלות מזון, ולמרות שאין צורך להילחץ - חשוב לדעת כיצד ניתן למנוע ולהתנהל בצורה נכונה ובריאה עם המזון שאנו אוכלים.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

ישנם מאכלים מסוימים שגורמים להרעלות מזון יותר מאחרים - וחשוב לדעת מהי הדרך הנכונה לצרוך אותם וכיצד נוכל להימנע מכאבי הבטן העזים. ד"ר גידי ציפורי, מנכ"ל המכון הישראלי לאיכות ובטיחות המזון, ממליץ להימנע מנבטים. למרות שהם נחשבים למזון בריא, עשיר בוויטמינים ובמינרלים - גידול נבטים בתנאים לא נקיים עלול לגרום לזיהום. "לפני כמה שנים באירופה, חיידק אי.קולי זיהם נבטים ואנשים רבים מתו כתוצאה מזה". לרוב הרעלות מזון גורמות לכאבי בטן ולשלשולים, אך במקרים מסוימים זה עלול להיות חמור יותר.

>> הצד האפל של הנבטים

מאכל נוסף שאינו מומלץ הוא סטייק טרטר (בשר נא שלרוב מוגש עם ביצת עין לא מבושלת מעל). ד"ר ציפורי מציין כי אין בשר גולמי בלי חיידקים, לכן זה עשוי להיות מסוכן. "במקרה של קרפצ'יו וסשימי, (מנות בהן מוגש בשר ודגים נאים), מוסיפים להם חומץ ולימון - המשמשים את תפקיד הבישול ולכן מדובר במנות לא מסוכנות. אך חשוב להקפיד על החמצה", מוסיף ד"ר ציפורי.

עוד ב-mako בריאות:
>> להפסיק לסבול: 10 מאכלים שמונעים טחורים
>> הטעות שאתם עושים לפני השינה שמזקינה את העור