mako
פרסומת

בלי להשתגע: 8 טיפים לאכילה בריאה

רוצים לאכול בריא ולא יודעים איך להתחיל ואיך לעשות את זה כך שהשינוי יישאר ויהפוך לחלק טבעי מהחיים? הנטורופתיות נעמה לשם ושירי אלנבוגן מציעות טיפים פשוטים ופרקטיים

נעמה לשם ושירי אלנבוגן
mako בריאות
פורסם:
אבוקדו
אבוקדו | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock
הקישור הועתק

הרבה אנשים מתקשים לאכול בריא. לרוב אכילה בריאה נתפסת כהכול או כלום - או שזורקים את כל המזווה וממלאים אותו בקטניות וזרעונים או שלא עושים שום שינוי. אז הנה 8 טיפים שיעזרו לכם לאכול יותר בריא בלי לאבד את הראש ובלי להפוך לחקלאים אורגניים.

גם אבוקדו זה סופרפוד

סופרפוד היום נחשב לחלק בלתי נפרד מאכילה בריאה. לרוב מדובר באוכל ממדינה אקזוטית. ההפתעה הנעימה היא שלא צריך לנסוע רחוק כדי לאכול סופרפוד. גם ירקות ישראליים מקומיים כמו אבוקדו, ברוקולי, כרובית ובטטה הם סופרפוד לכל דבר.

אבוקדו
גם זה סופרפוד | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

לכו לסופר עם משקפיים

כדי לבחור אוכל יותר מזין ובריא, כדאי לקרוא את רשימת הרכיבים על אריזות המזון שאנחנו צורכים (מצוין תמיד בגב האריזה). הנה כמה כללי אצבע: סדר הרכיבים מצביע על כמות הרכיב במוצר, זאת אומרת שאם סוכר נכתב כרכיב הראשון ברשימה, הוא גם הרכיב העיקרי במוצר. לרוב כדאי להימנע ממוצרים שמכילים הרבה Eים. לא כולם מזיקים, אבל יש לא מעט שפחות מומלצים לאכילה.

החמישייה 23.8, אישה עם משקפיים
לקרוא את האותיות הקטנות | צילום: Shutterstock
פרסומת

פחות סוכר - כמה פחות? כמה שיותר!

יותר ויותר מבינים את ההיקף של נזקי הסוכר וההשפעה שלו על כמעט כל מערכת בגוף. לכן עדיף להפחית כמה שיותר ובכל מקום. בשתייה, באוכל, בממתקים וגם במלוחים (הרבה מאכלים מלוחים מכילים גם סוכר). סוכר הוא סוכר, גם אם בתחפושת: סוכר תמרים/ סילאן/ סירופ תמרים/ סוכר ענבים/ סוכר פירות/ רכז פירות ועוד ועוד. סוכרים שאולי נשמעים טבעיים או בריאים אבל עדיין סוכרים.

סוכר
כמה שפחות | צילום: Shutterstock, shutterstock

אכלו אוכל אמיתי, כמו שהטבע התכוון

העדיפו אוכל גולמי על פני אוכל מעובד, ובעצם רוב מה שמגיע ארוז בשקית פחות מומלץ. כלל אצבע לבחירת מזון "אמיתי": כזה שמורכב מרכיבים שאפשר לדמיין את צורתם הגולמית או שגדלים בטבע. בסופר בדרך כלל תמצאו אותו במעברים החיצוניים. במרכזיים (לרוב) האוכל הפחות מומלץ.

פרסומת
אוכל אורגני
כל מה שגדל בטבע | צילום: shutterstock: mythja

בשלו ותבלו עם שמן איכותי

איך לבחור שמן? ללכת על שמן שהמקור שלו עתיר שומן כמו זיתים או קוקוס (שניהם מומלצים לטיגון קל, ושמן קוקוס הוא בחירה מצוינת לתנור), חמאה וגהי טובים גם הם לטיגון וחום גבוה, בניגוד לתירס, קנולה או סויה. חשוב להשתמש בשמן בכבישה קרה. לשמנים מזוככים יש השפעה לא מיטיבה על הגוף.

שמן קוקוס
בחרו במקור עתיר שומן | צילום: higherperspective.com
פרסומת

חייבים לעשות ניקוי מיצים כדי לאכול בריא?

במילה אחת - לא חייבים. ממש לא. ובהרחבה - צום מיצים זו דרך לקדם בריאות, אבל היא לא בהכרח מתאימה לכולם ולא הדרך היחידה לאכול בריא יותר. אפשר להתחיל בהדרגה בלי לקפוץ ישר למים עמוקים.

מיץ סלק
מקדם בריאות אבל לא מתאים לכולם | צילום: Shutterstock, shutterstock
פרסומת

מה עם ספירת קלוריות?

אין קשר בין אכילה בריאה ומזינה לבין ספירת קלוריות. אפשר לאכול מעט קלוריות ממזון לא בריא כמו קרטיב דל קלוריות ואפשר לאכול ארוחה עתירת קלוריות סופר בריאה כמו דייסה משיבולת שועל עם אגוזים ושקדים. אפשר ורצוי לרדת במשקל תוך כדי תהליך של שינוי אורח חיים בצורה מאוזנת.

דייסת שיבולת שועל
קלוריות זה לא העניין | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

כשאוכלים בריא הממתקים הולכים לפח?

אפשר עדיין לאכול מתוקים. יש מתוקים שבאמת עדיף להימנע מהם, כמו ופלים קנויים, עוגות באריזה וכדומה ויש מתוקים שבהחלט אפשר לשלב ביומיום, כמו שוקולד עם אחוז גבוה של מוצקי קקאו, גלידות ביתיות, עוגות שעברו "הבראה" וכדומה. הכול שאלה של מינון, תזמון, שילובים ואיכות.

פרסומת
שוקולד מריר יקר טעים יותר מהזול?
אחוז גבוה של מוצקי קקאו | צילום: picmax13/123RF

* לפרטים על מועדי הסדנה "לאכול בלי להשתגע" של הנטורופתיות נעמה לשם ושירי אלנבוגן