mako
פרסומת

המזונות האלו יכולים להחמיר כאבי מחזור

כאבי המחזור מציקים? ייתכן שהפתרון נמצא בתזונה שלכן. מזונות מסוימים עלול להחמיר כאבי מחזור ואילו אחרים יכולים לעזור להפחית אותם. הנה כל מה שכדאי לדעת על תזונה בזמן המחזור החודשי

פורסם:
כאב בטן תחתונה
צילום: beeboys, shutterstock
הקישור הועתק

אנחנו יודעים שהמזון שאנחנו אוכלים יכול להשפיע על הגוף שלנו בדרכים שונות ושהתזונה שאנחנו אוכלים משפיעה לא מעט על הבריאות שלנו. נשים יודעות שתזונה לקויה יכולה להשפיע על סדירות המחזור, אבל מעטות יודעות שתזונה יכולה להשפיע גם על כאבי המחזור. אז מאילו מאכלים כדאי להימנע כדי להפחית את כאבי המחזור?

"כאבי מחזור הם מבין הבעיות הגינקולוגיות הנפוצות ביותר שמשפיעות על נשים צעירות", מסבירה לינדי כהן, דיאטנית קלינית, לדיילי מייל אוסטרליה. "תזונה עשויה לעזור להפחית את אי-הנוחות".

מתברר שנעשו מחקרים בנושא - ונמצא כי כדאי להימנע ממזונות עתירי סוכר ועתירי מלח. הנה רשימה של המזונות המרכזיים שנמצאו קשורים לכאבי מחזור:

  • קפה
  • תה
  • מיצי פירות
  • ממתקים
  • מאכלים מלוחים

הסיבה שקפה מופיע בראש הרשימה, היא דווקא די הגיונית. ידוע שקפאין יכול לגרום במידה מסוימת להתכווצות בשרירים - אותה התכווצות שגורמת לרבים מאיתנו לרוץ לשירותים מיד אחרי כוס הקפה של הבוקר. ולכן זה בהחלט סביר שקפה יתרום יותר להתכווצויות שרירים ברחם, הגורמות לאותם כאבי מחזור בלתי נסבלים.

צ'יפס
להפחית עם המלח | צילום: Emmy Smith on Unsplash

אז אם אתן נוטות לסבול מכאבי מחזור, ייתכן שהפתרון לבעיה נמצא בתפריט שלכן. אם אתן חובבות קפה, אין צורך להפסיק לשתות לחלוטין, אלא אפשר להפחית בצריכה לקראת קבלת המחזור החודשי וזה כבר יוכל לעזור לכם במידה. אך מכיוון שיכולות להיות סיבות רבות ואחרות לכאבי מחזור קשים, כדאי להיוועץ ברופא כדי לבדוק שאין סיבה רפואית אחרת שעומדת מאחורי זה.

חוץ ממזונות להימנע מהם, יש גם מזונות שמומלץ יותר לאכול כדי להפחית כאבי מחזור. מחקרים הראו כי נשים שצרכו תזונה עשירה בפירות וירקות, קטניות, שעועית, אגוזים ומוצרי חלב - סבלו פחות מכאבי מחזור.

צלחת פירות יער
גם פירות יער מומלצים | צילום: brooke-lark, unsplash

יש הממליצים לצרוך מזונות עשירים בחומצה סליצילית, שבעלת תכונות אנטי-דלקתיות. כמו עגבניות, סלק ופירות יער. גם מזונות עשירים בברזל יכולים לעזור, ביניהם תרד, בשר אדום, עדשים ושעועית.