כרובית היא ירק שזכה לתהילה מחודשת בעקבות הדיאטה הקטוגנית שהפכה לאחת הדיאטות המפורסמות בעולם בשנים האחרונות. אבל יתרונותיו של הירק המופלא הזה ממש לא מסתכמים רק בזה. יש עוד המון סיבות טובות להתחיל לאכול יותר כרובית. הנה כמה דברים שייקרו בגוף שלכם אם תתחילו לאכול יותר כרובית:

  >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

הגוף שלכם יקבל כמות טובה של סיבים תזונתיים

סיבים תזונתיים חשובים לשמירה על מערכת עיכול בריאה ויעילה - והם גם עוזרים לשמירה על המשקל,  כיוון שהם מונעים עלייה חדה ברמת הסוכר בדם ובכך שומרים על תחושת שובע לאורך זמן. בכוס כרובית יש כ-2-3 גרמים סיבים תזונתיים, שזה בהחלט לא מעט. מחקרים הראו כי תזונה עשירה בסיבים תזונתיים יכולה להפחית סיכון למחלות שונות, ביניהן סוכרת מסוג 2, מחלות לב, סרטן ועוד. 

המון ויטמין C ומינרלים

כרובית מכילה כמות מכובדת במיוחד של ויטמין C (כ-70-80 אחוזים מהתצרוכת היומית המומלצת), ויטמין K, חומצה פולית, ויטמין B6, אשלגן, מנגן ומגנזיום. 

הגוף שלכם יקבל המון נוזלים

כרובית מכילה כ-90 אחוז מים וזו עוד סיבה טובה למה כל כך משתלם לשלב אותה בתפריט היומי שלכם. כשאתם אוכלים כרובית, אתם לא רק מקבלים ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים - אלא גם כמות מכובדת של נוזלים. הגוף שלנו זקוק לנוזלים ולכן חשוב לשתות הרבה מים, לפחות 2 ליטר ביום (תלוי במזג האוויר ובמידת הפעילות הגופנית שאתם עושים). מים חשובים לא רק לתפקוד הכללי של הגוף, אלא גם לתפקוד תקין של מערכת העיכול. לא הרבה יודעים שאפשר להשיג נוזלים גם מהאוכל שאנחנו אוכלים, בעיקר מירקות ומפירות. 

ייתכן שתרדו במשקל

מובן שזה תלוי באורח החיים שלכם, אך אכילת כרובית יכולה בהחלט לסייע לרדת במשקל - במיוחד אם אתם גם מקפידים על תזונה נכונה ופעילות גופנית. לא סתם הוא מככב בתפריטים של דיאטות כמו הדיאטה הקטוגנית. כרובית נחשב לתחליף בריא יותר לפחמימות מעובדות, כמו אורז לבן וקמח לבן. לכן אנשים בדיאטה הקטוגנית משתמשים בפתיתי כרובית במקום אורז וב"בצק כרובית" כבסיס לפיצה. כיוון שלכרובית ערך קלורי נמוך (25 קלוריות בכוס), ערך תזונתי גבוה וסיבים תזונתיים, הוא נחשב לאחד הירקות הטובים ביותר לשילוב בתפריט דיאטטי. 

פיצה כרובית (צילום:  Nerea Mangado, shutterstock)
כן, זו פיצה כרובית | צילום: Nerea Mangado, shutterstock

פחות דלקות, יותר אנטי אייג'ינג

בכרובית יש נוגדי חמצון מסוג פלבנואידים, קרוטנואידים, גליקוזידים ואיזותיאוציאנט, הנלחמים ברדיקלים חופשיים ומונעים נזק בתאי הגוף, מאטים התפתחות של תאים סרטניים, מונעים דלקות בגוף ואף יכולים להאט סימני הזדקנות. 

עוד ב-mako בריאות:
>> תופעת הלוואי של החיסון שעלולה להדאיג נשים
>> פונתה לביה"ח לאחר שהתעלפה – וזה מה שהתגלה
>> מומחה מזהיר: "המגפה הבאה נמצאת מעבר לפינה"

תרגישו נפוחים

כרובית הוא ירק ממשפחת המצליבים וזה אומר שהוא לא רק בעל ערך תזונתי גבוה, כמו ירקות אחרים באותה קבוצה (ברוקולי, כרוב וכרוב ניצנים), אלא הוא גם גורם לנפיחות, כמו ירקות אחרים מאותה משפחה. כרובית מכילה פחמימות קצרות-שרשרת, כלומר סוכרים שלא מתעכלים בקלות במעי שלנו. זה מוביל לתהליך של תסיסה במעי הגס והתוצאה של תהליך זה היא היווצרותם של גזים. עם זאת, תהליך הבישול הופך את הכרובית לקלה יותר לעיכול ולכן יכול להפחית מעט את הנפיחות שאחרי האכילה. 

כרובית מבושלת (צילום: Dilyara Garifullina on Unsplash)
צילום: Dilyara Garifullina on Unsplash

השפעה על תרופות מרשם

כרובית מכילה ויטמין K, שעשוי להיות בעייתי מול תרופות מסוימות, בעיקר תרופות לדילול דם. עלולה להיווצר אינטראקציה שלילית בין הוויטמין לתרופת המרשם, כך שאם אתם נוטלים תרופות מסוג זה, כדי להגביל את צריכת המזונות שמכילים ויטמין K.