מחלות לב הן גורם התמותה השני בישראל לאחר מחלת הסרטן. למעשה, מחלות לב וכלי דם נחשבות נפוצות במיוחד גם במדינות נוספות בעולם ויש מומחים המגדירים אותן כמגפה של ממש שתמשיך לגבות את חייהם של אנשים רבים גם בשנים הבאות. החדשות הטובות הן, שבמקרים רבים ניתן למנוע אותן, על ידי ניהול אורח חיים בריא, שכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית והימנעות מעישון. הנה 10 מאכלים שיכולים לעזור לכם להפחית סיכון למחלות לב וכלי דם:

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

  1. אבוקדו
    לאבוקדו המון יתרונות בריאותיים ואחד מהם הוא הגנה על כלי הדם. ממחקר שפורסם על ידי איגוד הלב האמריקאי עולה כי צריכת אבוקדו ליום יכולה להפחית את רמות הכולסטרול "הרע" (LDL), אותו כולסטרול שמצטבר בכלי הדם ויכול להוביל למחלות לב וכלי דם. 

    אבוקדו (צילום: shutterstock, Nadezda Barkova)
    אבוקדו ביום מפחית את הכולסטרול הרע | צילום: shutterstock, Nadezda Barkova
  2. אספרגוס
    תתפלאו, אבל אספרגוס הוא לא סתם עוד "קישוט" במנות של מסעדות יוקרה. יש בו גם המון סיבים תזונתיים לא מעט מינרלים וויטמינים, כמו ויטמין K, C, B1, B2, E. בנוסף לכך, הוא מונע היווצרותם של קרישי דם שיכולים להוביל למחלות לב וכלי דם.

  3.  כורכום
    התבלין הנפוץ הוא למעשה גם בעל יכולות אנטי-דלקתיות. דלקות חוזרות בעורקים הם גורם עיקרי לטרשת עורקים. צריכת כורכום יכולה להפחית נזקים לדפנות העורקים ולהפחית את הסיכוי לקריש דם.

  4. חמוציות
    נוגדי החמצון בחמוציות עוזרים למנוע חמצון של הכולסטרול הרע ובכך מונעות הצטברותו בכלי הדם. בנוסף לכך, ממחקר שפורסם ב-2006, נמצא כי צריכת חמוציות מעלה את כמות הכולסטרול "הטוב" (HDL) בדם.
    מיץ חמוציות (צילום: Liliya Kandrashevich, Shutterstock)
    עשירות בנוגדי חמצון | צילום: Liliya Kandrashevich, Shutterstock
  5. קינמון
    תבלין סופר בריא וסופר טעים, שלא רק מוסיף מתיקות מעניינת למגוון מאכלים, אלא גם בדרך שומר על בריאות הלב שלכם. קינמון יכול לעזור להפחית רמות של כולסטרול רע ולמנוע הצטברות של שומן בעורקים. בנוסף לכך, בקינמון יש לא מעט נוגדי חמצון, המסייעים למנוע מחלות שונות, ביניהן מחלות לב.

    עוד ב-mako בריאות:
    >> בן 31 הגיע למוקד בגלל הקאות – וזה מה שגילו
    >> בלי ניתוחים ותרופות: "כך ירדתי מעל 40 ק"ג"
    >> מגפת הקורונה: התעלומה הכי גדולה סביב המחלה
  6. ברוקולי
    ברוקולי עשיר בוויטמין K, המסייע למנוע נזקים לעורקים שיכולים להיגרם כתוצאה מהצטברות של סידן. הוא גם עשיר בסיבים תזונתיים, התורמים להפחתת לחץ הדם וכולסטרול. 
  7. רימונים
    את פרי הרימון בהחלט כדאי לכם לאכול לא רק בראש השנה. הוא מכיל פיטוכימיקלים, שהם למעשה מעין נוגדי חמצון שמגנים על דפנות העורקים. כמו כן, רימון מעודד ייצור של חנקן חמצני, המסייע לשמור על עורקים פתוחים ועל זרימת דם טובה כתוצאה מכך. 
  8. אפרסמון
    באפרסמון יש המון נוגדי חמצון ופוליפנולים, שמפחיתים את רמות ה-LDL והטריגליצרידים – סוג השומן הנפוץ ביותר בגוף שכמות גדולה שלו יכולה להוביל למחלות כלי דם. בנוסף לכך, האפרסמון הוא מקור מעולה לסיבים תזונתיים, לווסת את לחץ הדם ולשמור על עורקים בריאים.
    אפרסמון (צילום:  Viktory Panchenko, shutterstock)
    מפוצצים בסיבים תזונתיים | צילום: Viktory Panchenko, shutterstock
  9.  ספירולינה
    האצה המיקרוסקופית שצבעה ירוק-כחול מכילה המון חלבון, שמסייע לשמור על בריאות תקינה. בנוסף לכך, היא תורמת לאיזון לחץ הדם ורמות השומן בדם, כמו גם מסייעת לשמירה על דפנות כלי הדם. אתם יכולים לשלב ספירולינה בדרכים שונות בתפריט שלכם, רבים אוהבים להוסיף מעט אבקת ספירולינה לשייקים טבעיים.
  10. תה ירוק
    כשאתם שותים תה ירוק, אתם לא רק נהנים ממשקה חם ומנחם, אלא גם מבוסט לבריאות. תה ירוק מכיל קטצ'ין, המונע ספיגת כולסטרול בזמן העיכול. וכמו מאכלים אחרים ברשימה, גם בתה ירוק ישנם המון נוגדי חמצון שנלחמים ברדיקלים חופשיים ומונעים מחלות רבות.