במוצאי שבת הגיע למוקד "טרם" בקריית גת תושב העיר בן 31 שביקש להיבדק בעקבות הקאות. עדי שנהר-בסקין, פרמדיקית וסטז'רית לרפואה, קיבלה אותו ובתשאול ראשוני סיפר לה כי התערב עם חברים שהוא מסוגל לבלוע סוללות. "בלעתי את הסוללות לפני חמש שעות. אין לי כאבים, הקאתי אבל הסוללות לא יצאו", סיפר לה.

ד"ר יוסף אלקרנאוי אומר כי בבדיקה ראשונית לא נמצאו תסמינים מיוחדים וכל המדדים יצאו תקינים. "שלחנו אותו לצילום ואכן ראינו את שתי הסוללות כשהן שלמות במערכת העיכול".

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

"הסוללות יצאו בדרך טבעית"

בעקבות המקרה החריג, ד"ר עבדאלהדי פרוג'י, המנהל הרפואי של "טרם-רפואה דחופה" במחוז דרום, קיים התייעצות עם רופא במחלקה הכירורגית בבית החולים סורוקה בבאר שבע והוחלט כי הגבר יופנה למיון לצורך בדיקות מעמיקות והערכת הנזק. "אך הוא החליט שהוא לא מעוניין לגשת למיון וחזר לביתו. הבוקר התקשרתי לשאול לשלומו והוא סיפר כי הסוללות יצאו בדרך טבעית".

ד"ר פרוג'י מציין כי בספרות הרפואית כמעט לא קיים תיעוד של מקרי בליעת סוללות בקרב מבוגרים נורמטיבים. "המקרים היחידים המתועדים הם של אנשים בעלי מחלות פסיכיאטריות, הבולעים סוללות וגורמים לנזקים קשים במערכת הנשימה, הבליעה והעיכול. במקרים אלה נערכת בדיקת קולונוסקופיה או גסטרוסקופיה לצורך הוצאת הגופים הזרים. לפעמים נזקקים לגישה ניתוחית להוצאתם ולטיפול בנזקים שנגרמו כתוצאה מהתפרקותם בגוף".

עוד ב-mako בריאות:
>> אתם חייבים לנסות את אתגר התזונה של ג'יי לו
>> נגיף הקורונה: האם מסוכן להזמין חבילות מסין?
>> נשים, הנה 5 דברים שאסור לכן להשתמש בהם

לדבריו, למוקדי "טרם" מגיעים מעת לעת מקרים של ילדים הבולעים סוללות, בעיקר מסוג כפתור. במקרים אלה הסכנה העיקרית היא שהסוללה תתקע בוושט ותגרום לנזק מסכן חיים. אם הילד נושם באופן תקין והסוללה עוברת לקיבה, ישנה פחות סכנה אך נדרשת עירנות ומעקב אחר תופעות לוואי וסימני סיבוכים. כך למשל, הסוללה עלולה להתפרק ולגרום לכוויות או לחורר את המעיים.

ההורים לא תמיד שמים לב מיד כשילד בולע סוללת כפתור ולכן ד"ר פרוג' ממליץ להורים לשים לב לתסמינים של עליה בחום הגוף, מלווה בהקאות, כאבי בטן ויציאות דמיות. במקרים אלה יש להגיע בדחיפות למוקד או למיון.