אנחנו מורחים על עצמנו קרמים, מורידים תאי עור מתים עם פילינג, נזהרים מחשיפה לשמש ושותים הרבה מים – והכל כדי לגרום לעור הפנים שלנו להיראות רענן, בריא וכמה שפחות מקומט. אלא שרובנו לא יודעים שלפעמים גם המזונות שאנחנו מכניסים לפה יכולים לעשות בשבילנו עבודה לא רעה בתחום הזה, וברוב המקרים גם הרבה יותר זולה ובריאה מכל מיני תכשירים וכימיקלים למיניהם. הנה תשעה דברים שכדאי לאכול כדי לגרום לפייס שלנו להיראות צעיר ורענן.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

יין אדום

הידעתם? בקליפות של ענבים אדומים נמצאת תרכובת כימית בשם רסרבטרול, שעשוי למנוע דלקות וסרטן ואפילו מקושר לאריכות חיים. אלא שמחקר התבצע באוניברסיטת הארוורד גילה כי לתרכובת יש גם מאפיינים של אנטי אייג'ינג, מה שאומר שמי ששותה יין אדום הוא לא רק רגוע יותר, אלא גם נראה רגוע יותר.

כוס יין אדום (צילום: jupiter images)
יין ישמח פני אנוש | צילום: jupiter images

שוקולד מריר

גם בשוקולד מריר יש מעט רסרבטרול, אבל פה הדגש הוא יותר על פולי הקקאו, שמסוגלים "להרוות" את העור ולהפוך אותו למוצק וגמיש יותר. הם מכילים ריכוז גבוה של פלבונואיד, חומר נוגד חמצון שמשפר את הזוהר הטבעי של עור הפנים. בית הספר לרפואה באוניברסיטת מישיגן אף מציע לאכול כ-30 גרם שוקולד מריר ביום אבל לוודא שהוא מכיל לפחות 60 אחוז קקאו ולא שמנים אחרים כמו שמן דקלים וקוקוס.

אבוקדו

מחקר שפורסם לאחרונה במכון למחקר דרמטולוגי מצא כי חומצות פולי-הידרוקסיות שנמצאות באבוקדו מציעות הגנה טובה נגד קרני ה-UV של השמש שהורסות תאי עור, ואילו מחקר אחר גילה כי אבוקדו עשיר בוויטמינים A, D ו-E, שמסייעים לחדש ולשקם תאי עור שניזוקו.

אבוקדו חתוך (צילום: Eddie Berman, Istock)
תנו אור ירוק לפנים | צילום: Eddie Berman, Istock

סלמון

הדג הוורוד מכיל לא רק חומרי אנטי-חימצון קרוטנאוידים (פיגמנטים אורגניים), אלא גם אסטקסנטין שהוא נוגד חמצון רב עצמה אשר חיוני להאטת תהליכי הזדקנות ותחלאות נלווים, ועשוי אף להפחית נזק לתאי עור הפנים שגורם לקמטים. בנוסף, יש בסלמון חומצת אומגה 3, שמסוגלת למנוע פצעונים ולהרוות את העור.

צדפות וסרדינים

צדפות הן מקור מצויין לאבץ ולמינרלים שונים שמשחקים תפקיד גדול בחידוש ושיקום תאי העור, ועוזרים ליצור קולגן טבעי שתומך במיצוב עור הפנים. סרדינים, לעומת זאת, מכילים אף הם אומגה 3 ודימתיל אמינו אתנול, שמסייעים בשמירת החוזק והאלסטיות של העור.

דה אויסטר (צילום: רונן מלחן, יחסי ציבור)
לשיקום תאי העור | צילום: רונן מלחן, יחסי ציבור

עוד ב-mako בריאות:
>> האם משטחי הגומי בגני השעשועים באמת מסרטנים?
>> די לגנוח: כללים בסיסיים בהתנהלות בחדר כושר
>> מרגישים נפוחים אחרי האוכל? לא תאמינו למה זה קורה

שקדים

שקדים עשירים בוויטמין E, שמשפר את מרקם העור ומסוגל למנוע נזק לתאים. בנוסף, מסוגל הוויטמין לספק לתאי העור הגנה נגד פתוגנים וחיידקים שעלולים לחדור אליו לגרום לדלקות.

אבטיח

מעבר לעובדה שהוא עשיר במים, אבטיח עשיר בוויטמין סי שמספק קולגן טבעי לשיקום פגמים, והוא אף מכיל קרוטנואיד ליקופן שמסייע בשיפור הסירקולציה לתאים ושומר על העור קורן וזורח. הכמות המומלצת – שתיים-שלוש כוסות של מיץ אבטיח בשבוע.

אבטיח חתוך (צילום: istockphoto)
הפנים שלך קורנות או שסתם אכלת אבטיח? | צילום: istockphoto

זיתים ושמן זית

גם כאן משחקת האומגה 3 תפקיד מרכזי בשיפור מראה השיער, עור הפנים והציפורניים, ואף מסוגלת לחזק את הסירקולציה, לשמור על העור לח ולהפחית גירויים ואדמומיות. כך שההמלצה היא להתחיל לבשל ולטגן עם שמן זית, ולאכול חופן קטן של זיתים בכל יום.

תרד

עלי התרד מכילים בטא-קרוטן ולוטאין, שני פיגמנטים טבעיים שלפי מחקר שפורסם לאחרונה משפרים פלאים את האלסטיות של העור. בנוסף עשיר התרד במגנזיום שמפחית את רמות החרדה, ובכלורופיל שמסייע בניקיון עור הפנים. ההמלצה: כוס אחת ביום.

>> הדיאטה נכשלת? לא תאמינו מה יכולה להיות הסיבה