כולנו מכירים את התחושה הזו, במיוחד בתקופות החגים – תשישות שאחרי ארוחה גדולה, כבדות, נפיחות באזור הבטן, לחץ באזור הכפתור של הג'ינס ואפילו צרבת קלה וחרטה גדולה על העוגה שדחפנו שם בסוף. האמיצים שבינינו הולכים למראה ובוחנים האם זה רק בראש או שבאמת התנפחנו, וברוב המקרים מתברר לנו שאנחנו אכן נראים ככורעים ללדת עם שלישייה בבטן. לעזאזל עם העוגה הזו.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

אבל לא חייבים להרגיש ככה אחרי כל ארוחה. יש מזונות ספציפיים שמנפחים את הקיבה שלנו, מתסיסים אותה, גורמים לתחושת אי נוחות ולפעמים גם מייצרים גזים לא נעימים. רובם דווקא בריאים ולכן לא כדאי להימנע מהם לחלוטין, אבל בהחלט לחשוב פעמיים לפני שמגזימים איתם או שמקנחים בהם.

1. קטניות

כולנו יודעים ששעועית, אפונה, חומוס ושאר חבריהם יכולים לייצר אצלנו גזים, אבל במסגרת תופעות הלוואי הזו הם גם יוצרים נפיחות וממלאים את הבטן באוויר שמשתחרר בתהליך העיכול. מומלץ לצרוך אותם במנות קטנות ולא להגזים.

קטניות (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
אלה הקטנים עוד נפוחים יהיו | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

2. ירקות ממשפחת המצליבים

מדובר על ברוקולי, כרוב, כרובית, קייל ושאר צמחים שמכילים ריכוז גבוה של ויטמינים, מינרלים וחומרים נוגדי חמצון – אבל גם סיבים תזונתיים שיכולים לנפח את הבטן. גם כאן מומלץ לצרוך אותם במנות קטנות, ועדיף גם לאדות אותם.

3. משקאות מוגזים

אין פה פלא גדול – כל שתייה שמכילה גזים כמו פחמן דו חמצני מתסיסה לנו את הקיבה ומנפחת אותה, כי למעשה אנחנו בולעים אוויר. נסו לגרום לעצמכם לעשות גרעפס כדי להשיג שחרור קל.

4. אוכל שומני

שומנים מאטים את תהליך העיכול ומעכבים מעבר של מזון אל המעי הדק. קצת שומנים זה בסדר אבל ריבוי שלהם עלול לגרום למועקה של ממש.

אין תמונה
החרטה מובטחת

5. ממתקים ללא סוכר

הבעיה פה היא הממתיקים המלאכותיים שמבוססים על תרכובות אלכוהוליות, כמו למשל סורביטול, מניטול וקסיליטול, שהקיבה שלנו לא מעכלת בקלות ולכן משתמשת בבקטריות כדי למוסס אותן בתהליך העיכול. הם נמצאים גם בכל מיני מוצרים שיש בהם אפס אחוזי שומן וריכוז נמוך של פחמימות, כמו גם במסטיקים ובסוכריות ללא סוכר.

עוד ב-mako בריאות:
>> שטח ההפקר: מאות גניבות מתרחשות מדי יום בבתי החולים
>> טבעונות זה פשוט: כך תעשו את השינוי
>> שותים הרבה מים כדי להימנע מהנגאובר? זה לא עובד

6. מוצרי חלב

קודם כל אם אתם אלרגיים ללקטוז, מן הסתם שתרגישו זוועה לאחר צריכה של גבינות וחלב, אבל גם אנשים רגילים עלולים לחוש רע כיוון שהקיבה מתאמצת לעכל את החלבונים הללו. כדאי לנסות לעבור למוצרים ללא לקטוז ולראות מה קורה.

טיפים לאירוח, טיפים לאירוח,עשו מגש גבינות מרווח עם (צילום: Thinkstock)
מעדן חלב בסבל רב | צילום: Thinkstock

7. דגנים מלאים

הם מעולים לדיאטה ועשירים בחומרים תזונתיים, אבל הסיבים והעמילן מתעכלים לאורך זמן ועלולים לגרום לתחושת אי נוחות עד אז. הבשורות הטובות הן שהקיבה מתרגלת אליהם לאט לאט, כך שאם תתמידו תחושו בסופו של דבר הקלה.

8. פירות וירקות

גם כאן מדובר במזונות שעתירים בסיבים תזונתיים כמו מלפפונים, שזיפים מיובשים, חצילים, אפרסקים, קישואים, תפוחים, צימוקים ובננות. כדאי לאתר את הפרי או הירק שגורם לכם לנפיחות, לצרוך אותו בכמויות קטנות יותר ולאט לאט להגדיל.

>> כך תאמנו את המוח שלכם לא לאכול