אין ספק שעצירות היא אחת הבעיות הנפוצות ביותר, במיוחד בעולם המערבי, שבו התזונה הולכת ונעשית מעובדת יותר ופחות מזינה ולפיכך מובילה ליותר בעיות במערכת העיכול. עצירות יכולה להשפיע על הגוף שלנו בדרכים שונות, אך נשים מעטות יודעות שעצירות יכולה גם לשבש את המאזן ההורמונלי שלהן. מתברר שישנו קשר בין ההורמונים שלכן לעצירות – והכל בגלל הכבד.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

הכבד הוא אחד האיברים החשובים בגוף, שאחראי על תהליכים שונים, ביניהם על קשירת הורמונים על ידי הפיכתם למסיסים במים. לפי ד"ר וונדי טרובו, גינקולוגית העוסקת ברפואה פונקציונלית, לאחר שההורמונים נקשרו, הם מועברים למעי, שם הם מופרשים בבטחה. אבל כשאדם סובל מעצירות, הפרשת ההורמונים מתעכבת. "אם המעיים שלכן לא זזים, האסטרוגן יישאר בסביבה יותר זמן ממה שהוא אמור והוא למעשה יחזור למחזור הדם", מסבירה ד"ר ג'ולין ברייטן, נטורופטית המתמחה בהורמוני נשים למגזין mindbodygreen. "אתן חייבות לעשות מספר 2 כל יום כדי לפלוט את האסטרוגן החוצה".  

אם אתן סובלות מעצירות מדי פעם, זו לא אמורה להיות בעיה, אך אם זה חוזר על עצמו, זו בהחלט עלולה להיות. "עצירות כרונית, עם הזמן, יכולה להוביל לחוסר איזון הורמונלי משום שההורמון ש'ממוחזר' שוב בגוף הוא למעשה רעיל יותר מצורתו המקורית", מוסיפה ד"ר טרובו.

עצירות (צילום: Kittisak Jirasittichai. shutterstock)
האסטרוגן עלול לחזור חזרה למחזור הדם | צילום: Kittisak Jirasittichai. shutterstock

כך תוודאו שאתן עושות מספר 2 בכל יום

מתברר שכדי לשמור על פעילות מעיים תקינה ואיזון הורמונלי, כל מה שעליכן לעשות זה לעקוב אחר כמה המלצות פשוטות ולא מסובכות מדי. אגב, פעילות מעיים תקינה משמעותה ביקור בשירותים לטובת מספר 2 לפחות אחת ליום ועד שלוש פעמים ביום. בנוסף לכך, חשוב להדגיש כי צואה בריאה צריכה להיות נקייה מחומר רירי, דם או מזון שלא התעכל, אז אם אתן מבחינות באחד מהם, כדאי להיוועץ ברופא.

עוד ב-mako בריאות:

>> עליתם לאחרונה במשקל? אולי זאת הסיבה 
>> חוששים מסקס? יש לנו כמה טיפים בשבילכם
>> בריא או לא? כל האמת מאחורי הפריכיות

1. לאכול בנחת. חשוב לאכול בישיבה ועדיף להישאר במצב ישיבה גם חצי שעה אחרי האכילה.

2. להתאמן. כל פעילות גופנית, במיוחד קרדיו, יכולה להגביר את המטבוליזם ולפיכך גם את תנועת המעיים, המאפשרת לכן לעשות מספר 2.

3. לצרוך יותר סיבים תזונתיים. מומלץ במיוחד לאכול ירקות לא עמילניים ופירות עשירים בסיבים תזונתיים כמו פטל.

4. לשתות יותר מים. לפי ד"ר ברייטן, מחסור בנוזלים הוא אחת הסיבות הנפוצות ביותר לעצירות.

5. תוספי תזונה. ייתכן שתוספי תזונה שמסייעים לתפקוד הכבד יעזרו לכם, אך תמיד כדאי להיוועץ ברופא לפני כן.