אתם משתדלים להימנע מהטלפון הסלולרי לפני השינה כי האור הכחול מעורר אתכם, לא מעזים לראות טלוויזיה במיטה ומכבים את כל האורות חצי שעה לפני השינה כדי להירדם בקלות. ובכל זאת, אתם מוצאים את עצמכם מסתובבים במיטה כמה שעות טובות לפני שאתם מצליחים להגיע לארץ החלומות. למה זה קורה? ייתכן מאוד שזה קשור להרגלי האכילה שלכם. הנה כמה דברים שאתם חייבים להימנע מהם כדי לישון כמו שצריך. תודו לנו אחר כך.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

אוכלים ארוחת ערב מוקדם מדי

אנחנו יודעים שלא כדאי ללכת לישון על קיבה מלאה מדי – אבל גם ללכת לישון על קיבה ריקה מדי זה לא מומלץ. אם אתם אוכלים ארוחת ערב בשש בערב ואתם נוהגים ללכת לישון בחצות או מאוחר יותר מזה, אתם ככל הנראה תמצאו את עצמכם עם קיבה מקרקרת. אז אם אתם לא רוצים לבקר במטבח בשעות הקטנות של הלילה, הכינו לעצמם נשנוש קל לפני השינה. שייק חלבון קטן יכול לסייע לכם להירדם, שכן חלבונים מכילים טריפטופן, חומצת אמינו המסייעת להירגע ולהירדם. השתדלו שהנשנוש לפני השינה לא יכיל יותר מ-250 קלוריות, כדי למנוע תחושת כבדות. בנוסף, אם תאכלו בשעה מאוחרת מדי, זה עלול לגרום לבעיית עיכול ולצרבת.

שותים קפה בשעה מאוחרת במהלך היום

ידעתם שלוקח לגוף שלכם 6 שעות כדי להעלים רק מחצית מכמות הקפאין שאתם צורכים? זה למעשה אומר שגם אם אתם שותים כוס קפה שש שעות לפני השינה, הקפה עדיין יכול להשאיר אתכם ערים בלילה. קפאין עלול לגרום גם לחרדה אצל אנשים מסוימים, שתורמת לאינסומניה. השתדלו לשתות את כוס הקפה האחרונה שלכם בשעות אחר הצהריים המוקדמות בלבד – ואם אתם עדיין סובלים מקשיי הירדמות, הימנעו כלל מצריכת קפה בשעות אחר הצהריים. גם צריכת אלכוהול לפני השינה לא מומלצת, כיוון שאלכוהול מעלה את הסיכוי שתתעוררו במהלך הלילה. מאכלים נוספים שכדאי להימנע מהם כוללים שוקולד מריר (מכיל תאוברומין, בעל השפעה דומה לזו של הקפאין) ואוכל חריף, שעשוי להעלות את טמפרטורת הגוף, מה שמקשה על תהליך ההירדמות.

בוקר רגוע באור השמש העמום (צילום: Shutterstock/Lolostock)
לא אחר הצהריים | צילום: Shutterstock/Lolostock
עוד ב-mako בריאות
>> ראו הוזהרתם: 3 מאכלים שגורמים לצלוליט
>> בני ה-31 עלו ארצה ואז גילו את הנורא מכל
>> נשארים הרבה בבית? יש לזה יתרון מפתיע

אוכלים ארוחת ערב גדולה מדי

עדיף ללכת לישון רק אחרי שהגוף סיים לעכל את האוכל שאכלתם, כיוון שתהליך העיכול בלילה עשוי לגרום לך לקשיים בשינה. אם אתם אוכלים ארוחת ערב גדולה מדי לפני השינה, הגוף שלכם יצטרך לעבוד על שני תהליכים בו זמנית, שינה ועיכול. בנוסף, מזון מטוגן ושומני גורם למערכת העיכול שלכם לעבוד שעות נוספות וכשזה קורה בלילה - השינה שלכם נפגעת. השתדלו לאכול ארוחת בוקר וארוחת צהריים גדולות והשאירו את הארוחה הקלילה יותר של היום לשעות הערב.

לא אוכלים מספיק מזונות מרדימים

הגוף שלנו זקוק לסרוטונין ומלטונין כדי להירדם, אז כדאי לצרוך לפני השינה מזונות שמכילים אותם. פירות וירקות רבים מכילים מלטונין וסרוטונין. בבננה יש מגנזיום ואשלגן, המסייעים להירדמות; דובדבנים יכולים להעלות את רמת המלטונין וקיווי מעלה את רמת הסרוטונין בגוף. אמנם סרוטונין לא ירדים אתכם, אך הוא יסייע לכם להירגע לפני השינה.

דובדבנים מגולענים (צילום: מיכל לויט, mako אוכל)
מעלים את רמת המלטונין | צילום: מיכל לויט, mako אוכל

צורכים מוצרי חלב לפני השינה

על פי מחקר חדש שפורסם בכתב העת המדעי Journal of Clinical Medicine, צריכת מוצרי חלב שמכילים אחוז שומן גבוה לפני השינה עלולה לפגוע לכם בשינה. מזונות המכילים כמות סיבים נמוכה, אחוז שומן גבוה וכמות רבה של סוכר משפיעים לרעה על עומק השינה שלכם. מאכלים בעלי אחוז שומן גבוה לוקחים יותר זמן לעיכול, מה שעלול להוביל לצריכת אנרגיה גבוהה של הגוף כדי לעכל אותו - ולהפרעות בשינה.

גבינת קממבר (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
ותרו בערב על הקממבר | צילום: אימג'בנק / Thinkstock