mako
פרסומת

האם אפשר להעלות במשקל יותר ממשקל המזון שאוכלים?

האם יכול לקרות מצב שבו נאכל מזון ונעלה במספר הגרמים יותר ממה שהוא שוקל? אחרי שהתחבטנו רבות בשאלה, החלטנו לבדוק את העניין עם מומחה מווינגייט, שהסביר למה זה פשוט לא ייתכן

מיכל הלפרין
פורסם:
ידיים מחזיקות המבורגר
ידיים מחזיקות המבורגר | צילום: shutterstock
הקישור הועתק

נניח (ונשאיר בצד את הבריאות התזונתית לרגע) שהיום החלטתם לאכול המבורגר ששוקל 300 גרם. האם ייתכן שמחוגי המשקל שעליו תעלו בסיום הארוחה יראו שהשמנתם יותר ממספר זה?

ובכן, לאחר שכל מי שאנחנו מכירים התחבט בשאלה ארוכות, פנינו למומחה שלנו, ולא נשאיר אתכם במתח: "התשובה היא לא", מסביר ד"ר אייל שרגל, מנהל המרכז לרפואת ספורט ולמחקר במכון וינגייט. והנה ההסבר המלא שלו:

"ראשית, מבחינת חוקי הפיזיקה זה פשוט לא אפשרי להכניס לגוף מזון במשקל מסוים ומיד לאחר מכן למדוד תוספת גדולה מזו במשקל. מעבר לכך, גם לאחר שהמזון עובר את כל תהליך העיכול, הגוף אוגר את האנרגיה העודפת שקיבל ממנו ברקמת השומן. כך שגם אם נצא מנקודת הנחה תאורטית שכל האנרגיה במזון שנכנס לגוף עודפת ושכל הגרמים או הקלוריות מהמזון יצטברו בגוף בצורת שומן (מה שלא קורה לעולם) – גם במקרה הזה בפועל לא נוכל לעלות במשקל יותר ממה שאכלנו.

נוסיף לזה את העובדה שהתכולה הקלורית בגרם שומן במזון שווה לתכולה הקלורית בגרם שומן בגוף. ליתר דיוק: כל תוספת של גרם שומן בגוף (כלומר עלייה במשקל הגוף בגרם שומן) מתקבלת כתוצאה מאגירה של 9 קלוריות. ואם נחזור לדוגמת ההמבורגר - כדי להוסיף למשקל הגוף 300 גר' (שוב, בהנחה שהתוספת היא בשומן) צריך לאכול ארוחה שמכילה מעל 2,700 קלוריות.

פרסומת

מעבר לכך, מבחינה מעשית הקלוריות בגוף משמשות גם לשימור חום הגוף שלנו, לתנועה ולפעילויות מטבוליות שונות שנדרשות לקיום הבסיסי שלנו, כך שבכל מקרה תמיד הכמות שתתורגם למשקל תהיה קטנה יותר מזו הנכנסת לפה. וזה עוד לפני שבכלל הזכרנו את מה שיוצא בשירותים - פעולה שמפחיתה אף יותר את משקל המזון ש'נשאר' ויכול להפוך לשומן לגוף".