אם גם לכם יצא לאכול שאריות פיצה קרה לארוחת בוקר אחרי לילה של מאנץ' – אל תרגישו יותר מדי רע עם עצמכם, מתברר שזו לא ארוחת הבוקר הכי גרועה שאכלתם. יש אופציה אחרת גרועה יותר מפיצה, שהרבה מאיתנו בוחרים בה לארוחת בוקר, בלי לדעת כמה היא לא בריאה.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

צ'לסי איימר, דיאטנית קלינית, טוענת שפיצה היא למעשה ארוחת בוקר בריאה יותר מרוב דגני הבוקר. זה לא מפתיע שדגני בוקר רבים הם פחות בריאים ממה שנדמה לנו, אך עדיין אנשים רבים אינם מודעים לכמות הסוכר הגדולה שיש בהם.

A post shared by Jazz@PizzaExpress (@jazzpizzaexpress) on


על פי "השיקגו טריביון", ברוב דגני הבוקר המיוצרים בארה"ב כמעט אין חלבונים, שומנים בריאים או שום דבר מלבד הרבה סוכר. הם הוסיפו שגבינה עשויה להיות "להיט הסופר פוד" החדש, ומזל שפיצה מלאה בה. "אולי תתפלאו, אבל משולש פיצה סטנדרטי וקערת דגני בוקר בחלב מכילים כמעט את אותה כמות קלוריות", אמרה צ'לסי איימר ל"דיילי מייל". "אולם בפיצה יש הרבה יותר חלבונים, שעוזרים לכם להישאר שבעים במהלך הבוקר".

עוד ב-mako בריאות:
>> זו כנראה תרופת הסבתא הכי הזויה - שבאמת עובדת
>> חלום: איך לאכול מהכול, לרזות ולשמור על המשקל
>> הסיבה המזעזעת שבגללה אסור לכם להחניק עיטוש

חשוב לציין שלא מומלץ לאכול פיצה לארוחת בוקר מדי יום - וככל הנראה שאין בכוונתה של איימר לגרום לאנשים לחשוב שפיצה היא ארוחת הבוקר האולטימטיבית, אלא להדגיש כמה דגני בוקר פחות בריאים ממה שאנשים נוטים לחשוב. אבל אם נשאר לכם פיצה מאתמול בערב וכל מה שיש לכם בבית זה דגנים – אולי זה לא רעיון כזה רע לאכול משולש. רק תדאגו לשים את המשולשים שנותרו במקרר והימנעו מלהשאיר אותם בתוך הקרטון. מחלקת החקלאות של ארה"ב ממליצה לאנשים לא להשאיר אוכל מבושל על השיש בטמפרטורת החדר במשך יותר משעתיים. הסיבה: חיידקים מחוללי מחלות מתרבים בצורה היעילה ביותר בטמפרטורה שבין 4 ל-60 מעלות צלזיוס.

אז מהי ארוחת הבוקר הטובה ביותר? איימר ממליצה על ארוחת בוקר המכילה פרי, אבוקדו על צנים מחיטה מלאה, ביצה עלומה וכו'. אופציה בריאה נוספת שתספק לכם חלבונים משביעים ושומנים בריאים בתחילת היום: צנים עם חמאת אגוזים, בננה וזרעי צ'יה מעל.

A post shared by Shabnam☽ (@thehungrywarrior) on


A post shared by Salba Chia �������� (@salbachia) on