mako
פרסומת

משתדרגים: מדענים מפתחים קפה ותה פרוביוטיים

עתידות: בקרוב הקפה והתה שלכם יהיו הרבה יותר בריאים. קבוצת מדעני מזון מסינגפור מפתחים בימים אלה קפה ותה פרוביוטיים שמיועדים לטבעונים ולאנשים רגישים ללקטוז וכל מי שרוצה בוסט של פרוביוטיקה במשקה האהוב עליו

מערכת ערוץ הבריאות
mako בריאות
פורסם:
קפה
צילום: Prostock-studio, shutterstock
הקישור הועתק

קפה פרוביוטי כבר ניסיתם? כנראה שלא, אבל בקרוב תוכלו. אנחנו יודעים שצריכת מזון פרוביוטי חשובה לשמירה על מערכת עיכול בריאה, כמו גם על המערכת החיסונית - והיא יכולה למנוע התפתחות של מחלות שונות. יש הצורכים פרוביוטיקה בתוספי תזונה, אך ניתן גם לקבל פרוביוטיקה דרך מזונות מסוימים, במיוחד מוצרי חלב ויוגורט. כעת קבוצה של מדעני מזון מפתחים קפה ותה מיוחדים שיהיו פרוביוטיים ומותאמים לאנשים רגישים ללקטוז שלא יכולים לצרוך מוצרי חלב. 

המדענים, מהאוניברסיטה הלאומית בסינגפור (NUS), טוענים כי הקפה הפרוביוטי יכיל לא פחות ממיליארד יחידות של חיידקים פרוביוטיים, אלא גם ניתן יהיה לאחסן אותו בטמפרטורת החדר במשך 14 שבועות, מבלי לאבד את האפקטיביות שלו. זאת בשונה ממוצרי חלב פרוביוטיים כמו יוגורט, שיש לאחסן אותם במקרר. 

המטרה של המדענים בפיתוח קפה ותה פרוביוטיים היא לאפשר מקור תזונתי נוסף שלא עשוי ממוצרי חלב, עבור אנשים שלא יכולים לצרוך אותם, כמו טבעונים ואנשים רגישים ללקטוז או אנשים שסובלים מכולסטרול גבוה. 

הקפה והתה עוברים תהליכי תסיסה שונים. המדענים הוסיפו חיידקים פרוביוטיים (כמו גם חומרים תזונתיים נוספים) לקפה - ונתנו לו לעבור התססה במשך 24 שעות. יש לציין כי הקפאין לא נפגע בתהליך, כמו גם החומצה הכלורוגנית, נוגד חמצון עוצמתי המצוי בקפה שנמצא כי הוא אנטי-סרטני ואנטי-דלקתי

אישה עייפה שותה קפה
הקפה של העתיד לא רק יעורר אתכם, אלא גם ישפר לך את המערכת החיסונית | צילום: Summersky, shutterstock
פרסומת

בתהליך הכנת התה הרפוביוטי גם כן הוסיפו חיידקים פרוביוטיים וחומרים תזונתיים נוספים, אך בשונה מהקפה, הוא הותסס במשך 48 שעות. בתה הפרוביוטי נשמר הטעם הפירותי/פרחוני שלו וגם הפוליפנולים, תרכובות המצויות בתה, שנמצאו קשורות למניעת סרטן, מחלות לב וכלי דם ומחלות נוירולוגיות. בנוסף לכך, תהליך ההתססה מוסיף לתה תרכובות אנטי-בקטריאליות.

אין ספק שהמשקאות המשודרגים הללו נשמעים מבטיחים, אך נכון לעכשיו נצטרך לחכות קצת לפני שנראה אותם על המדפים. המדענים הגישו בקשה לפטנט על המתכונים הייחודיים שלהם והם מתכננים לחבור לחברות מזון ומשקאות שישווקו את הקפה והתה הפרוביוטיים בעתיד.