ויטמין E מתפקד בעיקר כנוגד חמצון, כלומר הוא נלחם ברדיקלים חופשיים, שמסבים נזק לגוף ומובילים לשינוי בדנ"א, להזדקנות מואצת של הגוף ועוד. בנוסף לכך, ויטמין E עוזר לתפקוד המערכת החיסונית ולהרחבת כלי הדם. אם אתם לא צורכים מספיק ויטמין E, אתם למעשה עלולים להיות בסיכון גבוה יותר לזיהומים, לבעיות ראייה ולחולשה בשרירים. החדשות הטובות הן שוויטמין זה מצוי בלא מעט מזונות הן מן החי והן מן הצומח, אז רוב הסיכויים שאין לכם מחסור וגם אם כן – בקלות תוכלו לתקן את זה.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

ישנם אנשים שסובלים מפגיעה ביכולת הספיגה של שומנים, מה שיכול להוביל למחסור בוויטמין E. במקרה כזה, ככל הנראה שהרופא שלכם ימליץ לכם ליטול תוספי תזונה. אבל אם זה לא המצב אצלכם ואתם למעשה רק רוצים לוודא שאתם צורכים מספיק ויטמין E בתזונה שלכם, הנה רשימה של כל המאכלים שיש בהם הכי הרבה ויטמין E.

לפי משרד הבריאות, הקצובה היומית המומלצת של ויטמין E היא כ-15 מ"ג.

1. זרעי חמנייה

מנה של זרעי חמנייה (כ-30 גרם) מהווה כ-66 אחוז מהתצרוכת היומית המומלצת של ויטמין E.

2. שקדים

מנה של שקדים (כ-30 גרם) מהווה כ-48 אחוז מהקצובה היומית המומלצת.

שקדים (צילום: Shutterstock)
מכילים המון ויטמין E | צילום: Shutterstock

3. שמן אגוזי לוז

כף שמן אגוזי לוז תכיל כמות של ויטמין E שמהווה כ-43 אחוז מהכמות היומית המומלצת.

4. שמן חמניות

בכף שמן חמניות תמצאו כמות של ויטמין E שמהווה כ-37 אחוז מהקצובה היומית המומלצת.

5. בוטנים

במנה של בוטנים תמצאו ויטמין E המהווה כ-16 אחוז מהקצובה היומית המומלצת.

סלמון  (צילום: Timolina, shutterstock)
גם טעים וגם מכיל ויטמין E | צילום: Timolina, shutterstock

עוד ב-mako בריאות:
>> מושלם: המאכלים שאפשר לאכול כמה שרוצים מהם
>> מילת הקסם שתחולל פלאים בסקס שלכם
>> הפרמדיק סירב לבצע החייאה – אב המשפחה מת

6. אגוזי לוז

מנה (30 גרם) תהווה כ-28 אחוז מהתצרוכת היומית המומלצת של ויטמין E.

בוטנים (צילום: Golbay, Shutterstock)
מנה מהווה 16 אחוז מהקצובה היומית המומלצת | צילום: Golbay, Shutterstock

7. צנוברים

מנה המכילה כ-30 גרם צנוברים תהווה כ-18 אחוז מכלל הכמות היומית המומלצת של ויטמין E.

8. סלמון אטלנטי

בחצי פילה סלמון יש כמות ויטמין E המהווה כ-14 אחוז מהתצרוכת היומית המומלצת.

אגוזי לוז (צילום:  Ivan Volozhanin, shutterstock)
צילום: Ivan Volozhanin, shutterstock

9. אבוקדו

בחצי אבוקדו תמצאו כמות של ויטמין E המהווה כ-14 אחוז מהכמות היומית המומלצת.

10. פלפל אדום (לא מבושל)

בפלפל בינוני ישנה כמות של ויטמין E המהווה כ-13 אחוז מהקצובה היומית המומלצת של ויטמין E.

מזונות נוספים שמכילים ויטמין E שכדאי לציין: אגוזי ברזיל, מנגו, קיווי ואוסנה (פטל שחור).