כשחושבים על דברים שיכולים להשפיע על מצב הרוח שלנו, הדברים הראשונים שעולים לנו בראש זה עבודה, עניינים משפחתיים והתור הארוך בקופת החולים. אך במקרים רבים, דווקא מה שיש לנו בצלחת יכול להשפיע לא מעט על מצב הרוח שלנו. ד"ר דרו רמזי, פסיכיאטר ומחבר הספר "התזונה השמחה", סיפר לאתר RunnersWorld על כל המאכלים שלא ידעתם שיכולים לדכא אתכם – והחלופות הבריאות שכדאי לאכול במקום. 

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

סירופ אגבה

אגבה משווק כממתיק טבעי ובריא, אבל מדובר במיתוס. "אגבה הוא לא מזון בריא", אומר ד"ר רמזי. לטענתו, צרכנים הוטעו לחשוב שמדובר בתחליף ראוי לסוכר לבן, כיוון שהוא לא מעלה את רמת הסוכר בדם. אך כמות הפרוקטוז הגבוהה באגבה מעלה את הסיכון לתסמונת מטבולית, מה שיכול להוביל לשינויים חדים במצב הרוח.

חלופה בריאה: כל ממתיק רצוי לצרוך במתינות. ד"ר רמזי ממליץ על סירופ מייפל טבעי (בדקו שכתוב עליו 100 אחוז מייפל ושאין בו סירופ תירס) או דבש. הם מכילים מינרלים חיוניים ונוגדי חמצון שטובים לבריאות.

A post shared by James Albert (@jamesalbert84) on

מרגרינה

במשך עשורים ניסו מדענים לפענח מה בריא יותר לבני אדם, מרגרינה או חמאה? כיום כבר עולם המדע יודע שמרגרינה, המכילה שומן מעובד שגורם לתהליכים דלקתיים בגוף, בהחלט מזיק יותר. הכמות הגבוהה של חומצת השומן אומגה 6 יכולה להשפיע לרעה על מצב הרוח שלנו ועל רמות האינסולין בגוף.

חלופה בריאה: חמאה מפוסטרת מכילה כמות גבוהה של חומצה לינולאית משולבת, שומן בעל מאפיינים אנטי-סרטניים שהוכח כי מפחית שומן בטני ומפחית סיכון להתקף לב.

עוד ב-mako בריאות:
>> 25 הטיפים הכי חשובים לתזונה נכונה
>> עייפים? בואו לגלות איזה סוג עייפות יש לכם
>> אוהבים פיצה? אתם חייבים לדעת את זה

גרעיני דלעת מעובדים

גרעיני דלעת לא קלויים, או כאלו שקליתם בבית, הם בהחלט בחירה בריאה. אך גרעיני דלעת קלויים שמגיעים ארוזים מראש, הם לא. גרעיני דלעת ארוזים מראש לרוב מכילים חומר משמר שנקרא אשלגן ברומטי, המונע ספיגת יוד על ידי בלוטת התריס. בלי מספיק יוד בגוף, בלוטת התריס – איבר שמשפיע משמעותית על מצב הרוח – אינו יכול לתפקד כראוי. למעשה, בלוטת התריס זה הדבר הראשון שפסיכיאטרים בודקים כשהם מאבחנים אדם הסובל מדיכאון.

חלופה בריאה: העדיפו לקנות גרעיני דלעת לא קלויים, שתוכלו לקלות במטבח הביתי שלכם.

A post shared by Alexandra Honceru (@alexandra_honceru) on

צ'יפס

נכון, מדובר בחטיף תפוחי אדמה שאהוב על כולנו, אבל לצערנו הוא מלא בשומן המכיל אומגה 6, חומצת שומן שחוסמת את חומצת השומן אומגה 3, שמשפרת את מצב הרוח שלנו. בנוסף, טיגון תפוחי אדמה גורם ליצירת אקרילאמיד, תרכובת כימית מסרטנת.

חלופה בריאה: אופציה גם בריאה וגם זולה היא להכין חטיפים ביתיים, כמו פופקורן ביתי (בלי הרבה מלח וחמאה). תוכלו גם לאפות תפוח אדמה אדום או סגול והשאירו את הקליפה, כיוון שהיא מכילה פיטוכימיקלים, המסייעים במניעת מחלות.

A post shared by Heroine (@heroine.news) on

בייגל

לחמניות בייגל מלאות בפחמימות מעובדות, שגורמות לעלייה חדה ברמת הסוכר הדם ולאחר מכן לירידה חדה במצב הרוח.

חלופה בריאה: למה שלא תסתפקו בביצים מבושלות, שעשירות במרכיבים שמשפרים את מצב הרוח, כמו ויטמיני B, אבץ ויוד. בנוסף, ביצים ישביעו אתכם לאורך זמן ויעזרו לכם לשמור על אנרגיה גבוהה.

A post shared by Sarah (@thecuttingveg) on

בוטנים

בוטנים מלוחים שלרוב מוגשים בברים לצד בירה – מכילים כמות גדולה של נתרן ותוספי מזון לא בריאים במיוחד, כמו מונוסדיום גלוטמט, חומר טעם שקשור למיגרנות, חולשה ואף לקשיי נשימה.

חלופה בריאה: הכינו מיקס ביתי, המכיל אגוזי מלך, שקדים ואגוזי ברזיל – שעשירים באומגה 3 (המשפרת את המוח ואת הנפש), ויטמין E וסלניום (מחסור בסלניום קשור לדיכאון). כדי לתת לעצמכם עוד קצת בוסט למצב הרוח, הוסיפו רוזמרי ומלח ים – ותוכלו גם לקלות אותם מעט בתנור. רוזמרי נבדק על ידי מדענים, עקב הפוטנציל שבו להגנה על המוח.