בגדול, אנחנו נגד קומבינות בחיים. לפחות לא כאלו שמעוררות יותר מדי חשד וזעם ציבורי. אבל אם אפשר לתחמן את הגוף ואת המוח שלנו ולעגל קצוות כדי לגרום לו לעזור לנו להפסיק לחשוב על אוכל כל היום? תנו לנו עוד מזה. החורף מגיע ואיתו הפיתויים המחממים. אם גם אתם עסוקים זמן רב מהיום שלכם במחשבות על הארוחה הבאה בזמן שאתם עדיין מנשנשים את הנוכחית, הכתבה הזו בשבילכם. הנה כמה אסטרטגיות חשיבה שיעזרו לכם להערים על התשוקה שלכם לעוד שוקולד ובעיקר, לגרום למוח שלכם לחשוב שיש לו מספיק דלק ואנרגיה גם בלי להתעסק כל היום במחשבות פסטה שמנת בטטה עם נגיעות פרמז'ן.

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

  1. פתחו את הארוחה בתפוח
    מחקרים מצאו שאכילת תפוח לפני הארוחה מפחיתה את צריכת הקלוריות במהלך אותה ארוחה. זה עובד אגב גם עם פירות אחרים או למשל מרק דל קלוריות ועתיר ירקות, או סלט עם רוטב דל קלוריות וללא שמן. 

    אישה אוכלת תפוח (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
    רעבים? קחו תפוח ותבחנו את עצמכם | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
  2. ערכו את מבחן התפוח
     אפרופו תפוח, הוא מדד טוב למבחן, כך לפי תזונאים רבים. אם אתם לא מספיקים רעבים לאכול את התפוח או הסלרי למשל, כנראה אתם לא באמת רעבים. רעב אמיתי גורם לכל הבחירות המוצעות להישמע טעימות. מתחשק לכם בורקס ולא תפוח? מבינים אתכם, אבל זה רק מוכיח שאתם למעשה מלאים יותר משחשבתם.

  3. נשנשו אגוזים
    מדובר בשילוב המושלם של סיבים, חלבונים, שומן וטעם שטמון באגוזים וגורם לתחושת שובע וסיפוק, מה שבסופו של דבר, גם מוביל לצריכה קלורית נמוכה יותר. אבל יש אבל: הקפידו על קומץ טבעי (לא ממולח ולא מסוכר), בנשנוש של אחר הצהריים. אגב, קשיו ובוטנים הם תוספת נהדרת לסלטים, רק שוב הקפידו שלא להגזים.

    אגוזים (צילום: By Dafna A.meron, shutterstock)
    קומץ אגוזים ביום ייקח אתכם רחוק | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock
  4. תלעסו גזר
    אחת מהנאות החיים הוא לכרסם ולנשנש, אבל לצערנו בייגלה וצ'יפס לא ייקחו אתכם רחוק, לא מבחינה תזונתית ולא בתוצאת השובע. ירקות כמו גזר וכרוב אידיאליים ללעיסה משום שהם רוויים מים ובכך הם בחירה דלת קלוריות. "כשאנחנו לועסים, אנחנו מקנים יותר זמן למוח שלנו לאותת לגופנו שהאוכל נכנס פנימה. ברגע שהתהליך הזה מתחיל, אנחנו קרובים יותר לנקודת 'השובע' שלנו. אכילת מזון שלוקח יותר זמן ללעוס מבטיחה שאנחנו יותר מודעים לסימני הרעב שלנו", אומרת ליסה חיים, RD, ומייסדת The WellNecessities.
  5. שתו הרבה
    אחת ההנחות השגויות היא שאנחנו רעבים כשלמעשה אנחנו צמאים. חשוב לשתות 10-12 כוסות מים ביום. ניתן להמיר זאת גם בנוזלים ללא קלוריות, כמו תה נענע לא מומתק. היתרונות של שתיית מים מרובים, אבל כאן נתמקד בעיקר בתחושת השובע שהיא מעניקה ובדחיית הנשנוש שקרץ לכם.
    שותה מים  (צילום:  Africa Studio, shutterstock)
    זה לא תמיד רעב | צילום: Africa Studio, shutterstock

    עוד ב-mako בריאות:
    >> האם זו הסיבה לתחלואה העודפת של ערבים וחרדים?
    >> 8 מאכלים שיגרמו לכם להיראות זקנים יותר
    >> נמאס לכם להתעורר עייפים? זה הפתרון בשבילכם
  6. תקטינו. הגודל כן קובע
    גודל הצלחת שלכם משנה את התודעה במוח. ברגע שיש יותר מקום, נגיש גם יותר אוכל. לכן, התחילו מצלחות קטנות יותר. כך גם לגבי שתייה ממותקת שתוגש בכוסות קטנות יותר.
    צלחות פורצלן (צילום: Mariana Marakhovskaia, Shutterstock)
    אין סיבה להעמיס | צילום: Mariana Marakhovskaia, Shutterstock
  7. חתכו את האוכל 
    תחושת שובע אינה נגרמת רק מאיך אתם מרגישים, אלא גם מעל מה אתם מסתכלים. רמזים חזותיים קשורים לתיאבון, ולכן אם תחתכו את האוכל לחתיכות בגודל ביס, זה עשוי להשפיע על המוח שלכם. חוקרים מאוניברסיטת אריזונה מצאו שכאשר אוכל נחתך לחתיכות רבות, מבחינה תפיסתית זה נראה כמו יותר אוכל על הצלחת מכיוון שהוא תופס מקום.
    מעושן. צלחת בשרים וירקות - פסטרמה, אסאדו ובריסקט (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
    תחתכו את האוכל לחתיכות ביס | צילום: איילה כהן, mako אוכל
  8. הצטרפו לטרנד ה-BOWL
    זה כבר בכל מקום: ממסעדות למזון ומהיר ועד האינסטוש. הגשת מנות בקערות דגנים. למעשה מחלקים את הקערית העמוקה והעגולה ומשלבים בה פחמימות מורכבות, ירקות צבעוניים, שומנים בריאים, חלבונים, ירקות ורטבים, ארוחות שמוגשות בקערות לא רק כיפיות להכנה, הן גם יגרמו לכם להזיל ריר, וגם משביעות וטעימות.
    אישה אוכלת ארוחת בוקר (צילום:  Foxys Forest Manufacture, shutterstock)
    ארוחה בקערה: הטרנד החם והאסתטי | צילום: Foxys Forest Manufacture, shutterstock
  9. אכלו אוכל חם
    מזל שהחורף כבר כאן וכל מה שבא לנו זה משהו חם מפנק. אוכל חם מאלץ אותנו להאט כדי שהלשון לא תישרף לנו. באכילה איטית, אנחנו נותנים זמן למוח לקבל את המסר שהנה, קיבלנו אוכל. לדברי המומחים, לוקח למוח שלנו כ-20 דקות עד שהאות מתקבל. ומה עם האוכל קר ואתם רוצים להאט את הקצב? ובכן, נסו להניח את המזלג בין ביס לביס והקדישו זמן ללעיסה. שוחחו עם אנשים סביבכם, ולא בפה מלא. כל אלה ייאלצו אתכם להשהות את קצב האכילה.
  10. הוסיפו פיקנטיות לאוכל
    מתכונים חריפים מפעילים את חילוף החומרים. ואם אתם מחובבי הז'אנר, הם גם טעימים ומשביעים יותר. וכשאנחנו מרוצים מהאוכל שלנו, אנחנו מתמלאים יותר ומסופקים יותר. רוצים לומר: הוסיפו חריף או לכל הפחות תאכלו משהו שאתם נהנים ממנו.
    תבלינים (צילום: Andra Ion on Unsplash)
    ספייס איט אפ | צילום: Andra Ion on Unsplash
  11. אכלו עם היד הלא דומיננטית
    תודו שזה מקורי ולא מעט מאתגר. ימנים? אכלו ביד שמאל וההפך. הסיבה נעוצה בכך שברגע שהפרענו להתנהגות הרגילה שלנו, אנו נעשים מודעים יותר. מודעות מובילה להאטה באכילה. האטה מאותתת למוח שהוא מקבל אוכל והקיבה מספיקה לעבד את האוכל. וזה, חברים, סגירת מעגל.