מחקרים רבים לאחרונה מראים עד כמה אורח החיים היושבני שלנו מסוכן לבריאות. יותר ויותר אנשים עובדים בישיבה שעות מול מחשב ורק לאחרונה אנחנו מגלים כמה באמת זה משפיע על הבריאות שלנו. מחקרים הראו קשר בין אורח חיים יושבני לסיכון מוגבר למוות מוקדם, השמנת-יתר ואף למחלות לב וכלי דם. אף כעת ישנם חוקרים שטוענים שניתן לשנות את ההשפעות השליליות של ישיבה ממושכת.

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

מחקר שפורסם שנה שעברה בכתב עת הרפואי The Lancet, יפיח קצת תקווה בקרב אנשים שנאלצים לעבוד בישיבה במשך שעות מדי יום. על פי ממצאי המחקר, ניתן להפחית את ההשלכות השליליות של אורח חיים יושבני על ידי אימונים גופניים.

החוקרים ניתחו מידע שנלקח מתוך 16 מחקרים קודמים, רובם נעשו על אנשים בגיל 45 ומעלה מארה"ב, אוסטרליה ומערב אירופה. הם מצאו כי בתקופת המעקב שנעשתה על המשתתפים וארכה בין שנתיים ל-18 שנים, אלו שישבו במשך 8 שעות ביום והתאמנו מעט היו בעלי סיכון של 9.9 אחוזים למוות מוקדם – לעומת אנשים שישבו פחות מארבע שעות ביום והתאמנו כשעה, להם היה סיכון של 6.8 אחוזים למוות מוקדם.

החוקרים ממליצים לאלו שיושבים כשמונה שעות בממוצע מדי יום לנסות להתאמן לפחות שעה ביום. לאלו שיושבים במשך פחות משש שעות ביום, מומלץ להתאמן כחצי שעה ביום כדי להימנע מההשפעות השליליות של ישיבה ממושכת.

עוד ב-mako בריאות
>> למה הדיאטה החדשה הזאת שוברת את האינטרנט?
>> כנראה שזמן לא באמת מרפא לב שבור 
>> מי בריאה יותר: אשלי גרהאם או ג'יג'י חדיד?

"אתם לא צריכים לעשות ספורט ואתם לא חייבים ללכת כל יום לחדר הכושר. זה בסדר לעשות הליכות מהירות בבוקר, בהפסקת הצהריים ואחרי ארוחת הערב", אמר החוקר הראשי במחקר, פרופ' אולף אקלונד בראיון ל-The Guardian. "אתם יכולים לחלק את הפעילות הגופנית במהלך היום, אבל אתם צריכים לעשות לפחות שעה".

מומחים רבים ממליצים על פעילות גופנית שאורכת לפחות 30 דקות מדי יום, אז להוסיף לזה עוד 30 דקות אולי ישמע לכם בהתחלה מלחיץ ומעייף – אבל למעשה מדובר בתוספת שלא חייבת להעמיס על לוח הזמנים שלכם. תוכלו להוסיף את 30 הדקות הללו בין סידורים ובין ארוחות במהלך היום. אם אתם עובדים במשרד, נצלו את הפסקת השירותים או הפסקת כוס מים להליכה והשתדלו ללכת לשירותים או למטבחון הרחוקים ביותר. עשו לעצמכם תזכורת בטלפון הנייד כל 20-30 דקות לקום ולעשות מתיחות לשרירים, כדי גם לתת קצת מנוחה למוח שלכם.