"אני יוצא עם החבר'ה לבילוי בפאב בחמישי הקרוב", אמר לי עידו בן ה-27, סטודנט ומטופל שלי. "מה אני עושה בדיוק? התחמקתי במשך השבועיים האחרונים אבל אני חייב ללכת, איך עוברים את זה בשלום?" כמעט התחנן. "אתה הרי יודע שמותר לאכול הכול, הרי אין אסור ומותר. וכך, ניתן לשלב גם בירה בתפריט דל קלוריות", עניתי.

"כן, נכון", השיב, "אבל בירה הרי הולכת עם כרס הבירה הידועה, זה לא בדיוק מסתדר עם ירידה במשקל".

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

תהליך נכון של ירידה במשקל חייב להיות מותאם לאורח החיים של כל אחד מאתנו. ואם יציאה עם החבר'ה היא חלק מאותו אורח חיים, גם עידו חייב ללמוד לשלב זאת בתפריט. הרי כמה זמן ניתן להימנע מלצאת עם החבר'ה? ובעצם, מדוע להימנע בכלל? הרי כפי שכבר כולם יודעים (כולל עידו), הכול זה עניין של כמויות.

בבירה יש גם לא מעט יתרונות בריאותיים (שעליהם הרחבנו בפעם הקודמת) אבל לפני שעידו וכל מי שקורא זאת רץ ומתחיל לשתות בירה בכמויות מסחריות, הכוונה היא לשתייה מתונה. ומהי שתיה מתונה? לגברים כמו במקרה של עידו – עד 2 מנות בירה ביום, כאשר מנה שווה לבקבוק או פחית של 330 מל'. אצל נשים ההמלצה לשתייה מתונה של בירה היא עד 1 מנה ביום. וכמובן, גם במקרה הזה- יותר זה לא טוב יותר! היתרונות של שתיה מתונה נעלמים אם מגזימים בשתיית אלכוהול, גם של בירה.

וכעת, לתפריט שעידו בנה ליום חמישי הידוע – תפריט של 1500 קלוריות ליום

ארוחת בוקר – 2 פרוסות לחם עם חצי חבילת גבינה 5% + ירקות.

הוא לומד עד השעה ארבע אחר הצהריים ולכן, הצטייד בשני כריכים מלחם מלא. לחם קל לא משביע אותו. כריך אחד עם 2 פרוסות פסטרמה עם קצת מיונז דל שומן, והשני עם ביצה קשה ומעט מיונית דלת קלוריות. ירקות בכריכים לא מוסיפים קלוריות, רק בריאות ושובע. הכריכים הוסיפו 480 קלוריות.

עידו הגיע הביתה בסביבות השעה חמש ואכל ארוחה הכוללת סלט גדול, רבע עוף בגריל ותפוח אדמה שהוסיפה בסך הכול 300 קלוריות.

"ומה לאכול בפאב?" התייעץ, "ובכן" עניתי, "זה תלוי כמובן במידת הרעב, אפשרויות וכד', אבל "מבחינת שתייה תעדיף בירה". בירה מכילה פחות קלוריות מכל המשקאות האלכוהוליים האחרים(!) ומדוע? ובכן, בבירה בסביבות ה- 5% אלכוהול לעומת, יין שמכיל כ-11%-13% אלכוהול (תלוי בסוג) או וויסקי, וודקה ואחרים שמכילים כ-40% אלכוהול. וכך, בשליש ליטר בירה, שזה בקבוק, יש בסך הכול 150 קלוריות. ובשוט וודקה, למשל, יש כ-120 קלוריות. ומה מחזיק יותר זמן?

ומה עם הנשנושים שמגיעים עם הבירה ושאר המשקאות האלכוהוליים בפאבים? אכילה לפני או במהלך השתייה מעכבת ומאיטה את ספיגת האלכוהול, כך גם מזונות שומניים כמו פיצוחים, ולכן בעלי הפאבים יציעו לכם לעיתים קרובות נשנושים כמו חטיפים, או בוטנים וכל מיני חטיפים מלוחים בחינם.

עוד ב-mako בריאות
>> שיר אלמליח מלמדת להתחטב מבלי לוותר על שוקולד
>> אימון עצבני לירכיים
>> גילינו מה אורכו של השנ"צ האולטימטיבי

צר לי לבשר לכם, אבל אין דברים "בחינם". אלו שבינינו שרוצים לרדת במשקל או לשמור על משקלם חייבים לשים לב לדברים האלו, אחרת, הגענו בשביל הבירה ש"עלתה" לנו בסך הכול 150 קלוריות ויצאנו עם עוד כמה מאות קלוריות שבכל החטיפים הקטנים.

חשוב לדעת כי במאה גרם של פיצוחים (מכל הסוגים) יש 700 קלוריות (!) וב-100 גרם של כל החטיפים המלוחים יש כ- 350 קלוריות. כך, שצלוחית קטנה של החטיפים האלו "עולה" לנו כ-100-150 קלוריות ללא ערך תזונתי. סתם קלוריות ריקות. וכמה כאלה גמרת בפעם האחרונה בפאב השכונתי?

אדממה, אגב היא בחירה טובה. זה גם מזון בעל ערך תזונתי וגם לא "יקר" קלורית. בצלוחית קטנה יש כ-50-80 קלוריות, שווה! וכך, בערב בפאב עידו הזמין סלט יווני ובקבוק בירה ונהנה מכל רגע. בפגישה הבאה נכנס לחדרי ובחיוך גדול הודיע שהפגישה השבועית עם החברים חוזרת לתכנון שלו.

בירה ואדממה (צילום: Katsuhiro, Shutterstock)
אדממה: ערך תזונתי גבוה וערך קלורי נמוך. מושלם | צילום: Katsuhiro, Shutterstock

והאם ניתן לשלב בירה גם בתפריט של 1200 קלוריות? בהחלט שכן!

לפניכם תפריט שבנתה יעל, מורה במקצועה שמראה שאפשר בהחלט לבנות תפריט בריא,  משביע וטעים שכולל את הדברים שאוהבים.

ארוחת בוקר – יוגורט עם אפרסמון – 150 קלוריות.

לארוחת עשר בבית הספר – סנדוויץ' מלחם קל עם כף חומוס וירקות – כ-130-150 קל' בסביבות 12:00 – פרי כ- 50 קל'.

צהריים בבית – מרק ירקות – משביע, בריא ובלי קלוריות ו- 3 כופתאות עוף – 240 קל'.

אחר הצהריים- פרי - 50 קל'

ארוחת ערב – סלט עם כף שמן – 100 קל', 2 פרוסות לחם קל וחביתה מביצה אחת ומעט שמן – 200 קל'.

מאוחר יותר כשיצאו – שליש ליטר בירה – 150 קל' וקערית קטנה של אדממה 50-80 קל'.

סה"כ – 1200 קלוריות.

רחל גרנות, יועצת תזונה, פיתחה תוכנית ייחודית לאכילה- "לאכול ולרזות עם רחל גרנות" לפיה מותר לאכול הכל ולהתיידד עם האוכל.

רחל גרנות בעלת תואר שני בחינוך לבריאות מאוניברסיטת קליפורניה בארה"ב ועוסקת בנושא מזה שלושה עשורים. כתבה טור במוסף "שלך" בעיתון ידיעות אחרונות.

פרסמה שני ספרים בנושא: "לאכול ולרדת עם רחל גרנות" בהוצאת ידיעות אחרונות, הספר השני מיועד לילדים "מועדון המנצחים", נכתב יחד עם סמדר שיר בהוצאת ידיעות אחרונות.

לינק לאתר : www.rachelgranot.co.il

טלפון ללקוחות אונליין / בירורים / קביעת תורים : 073-207-2207

 Facebook: "רחל גרנות"