מה אומרת תזונאית על טרנד הדונר?
זה הפך להיות אחד הטרנדים החמים ביותר לאחרונה: בשר טחון שמקבל מרקם וטעם של נתחי דונר טריים. ומה אומרת על זה תזונאית?: "הטרנד מצליח לשלב בין טעם של רחובות איסטנבול לערכים תזונתיים שבאמת עושים טוב לגוף" - הנה היתרונות והחסרונות

טרנדים באוכלים באים והולכים, אבל אם לשפוט לפי הטרנד הנוכחי - נראה שהוא כאן להישאר, לפחות בינתיים. טריק ההכנה פשוט ומלהיב מבוגרים ובני נוער כאחד: בגדול אפשר לבחור בכל נתח בשר טחון שרוצים (בקר, פרגית, כבש ואפילו עם דג) - מערבבים עם תבלינים, מכסים את הבשר בנייר אפייה נוסף ומרדדים מהמרכז והחוצה, עד שמתקבלת שכבה דקה של בשר שמכסה את כל שטח נייר האפייה. מגלגלים - ומכניסים לתנור לחצי שעה. הטעם והמרקם מזכירים מאוד מנה שקונים בחנות שווארמה.
היתרונות
הבשר הטחון שנצלה בתנור מספק לגוף חלבון איכותי, שמסייע לבניית שריר, תחושת שובע ואיזון רמות הסוכר לאורך זמן. אם משתמשים בבקר או הודו אז מרוויחים גם ברזל שנספג היטב ותורם להעלאת אנרגיה, למניעת אנמיה ושמירה על תפקוד קוגניטיבי. יש פה גם B12 ואבץ, שתורמים לתפקוד מערכת העצבים והחיסון, לשיפור הריכוז ולבריאות העור. ובניגוד לשווארמה הקלאסית, כאן יודעים בדיוק מה נכנס למנה: בלי טיגון או תוספות והפתעות מיותרות.

החסרונות
כמו כל מנה שמבוססת על בשר, אם בוחרים בנתחים שמנים או מגזימים בכמות, אפשר לצרוך שומן רווי ונתרן רבים מדי, וגם להגיע לערך קלורי גבוה. בנוסף, אם מגישים את הדונר בתוך פיתה מחיטה לבנה עם רטבים מוכנים ובלי ירקות, מפספסים את הפוטנציאל הבריא של המנה.
מה שהופך את הדונר הזה לכזה טוב הוא דווקא הגמישות שבו: אפשר להכין אותו מבשר רזה, לשלוט בכמויות ולהגיש לצד תוספות שמאזנות את המנה כמו: ירקות טריים, פיתה מקמח מלא וטחינה. מנה כזאת מנה עשירה, מפנקת ומספקת.
בשורה תחתונה: הטרנד מצליח לשלב בין טעם של רחובות איסטנבול לערכים תזונתיים שבאמת עושים טוב לגוף, אבל חשוב להקפיד לבחור בנתח בשר רזה, לשלב עם תוספות בעלות ערך תזונתי גבוה – ולא להגזים בכמות הבשר.
שיר אלפי - זגר, דיאטנית קלינית של כללית במחוז דן – פ"ת