
דונר טורקי ביתי בתנורבימים האחרונים אין בלוגר אוכל שלא ניסה את המתכון הזה, לשווארמה שמכינים בנייר אפייה מגולגל בתנור. לין לוי נשלחה לנסות ולבדוק אם זה באמת גאוני כמו שכולם אומרים, וגילתה שכן, לגמרי. ואפילו יותר![]() צילום: לין לוי, mako אוכל |
אם הצלחתם לדרוך בימים האחרונים בטיקטוק או באינסטגרם ולא לראות את גרסת השווארמה שמכינים בתנור מבשר טחון - אולי כדאי שתמלאו לוטו. הדונר הטורקי הוא המתכון הכי ויראלי היום, ואחרי שניסינו אנחנו יודעים להגיד שבצדק גמור! אפשר להכין אותו עם בקר, אפשר לשלב בשר טלה ואפשר להישאר בגבולות העוף (רצוי פרגית), מה שחשוב הוא התבלינים, שאחראים על הטעם, וצורת הצלייה, שיוצרת את האפקט של גילופי בשר דקים. יש ביסים פריכים, יש ביסים רכים, ממש כמו בשווארמה מסיח אמיתי. המצרכים (2 מנות):
להרכבת המנה:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-200 מעלות. מערבבים את הבשר עם כל שאר המרכיבים. לשים היטב בידיים עד לקבלת תערובת אחידה ואוספים לצורת כדור. 2פורשים נייר אפייה על השיש ומניחים את כדור הבשר הגדול במרכזו. 3מכסים את הבשר בנייר אפייה נוסף ומרדדים מהמרכז והחוצה, עד שמתקבלת שכבה דקה של בשר שמכסה את כל שטח נייר האפייה. דונר קבב ביתי בתנור. כל המצרכים|צילום: לין לוי, mako אוכל כדור הבשר, לפני הרידוד|צילום: לין לוי, mako אוכל4מורידים לאט ובזהירות את נייר האפייה העליון ומגלגלים את הנייר התחתון עם הבשר המודבק עליו (הבשר פונה כלפי מעלה). 5מניחים את הגליל בתבנית התנור ולידו מסדרים עגבנייה, בצל לבן ופלפל חריף. 6צולים חצי שעה בתנור החם. 7מוציאים את התבנית ופותחים את נייר האפייה בזהירות (זה לוהט!). 8מגישים בטורטייה או בצלחת, עם טחינה והירקות הצלויים. דונר קבב ביתי בתנור. ככה זה יוצא מהתנור|צילום: לין לוי, mako אוכל אפשר גם בצלחת|צילום: לין לוי, mako אוכל סליחה, אנחנו לא מצליחים להירגע מזה!|צילום: לין לוי, mako אוכלבתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |