השנה, החלטנו להיות קלילים, אנחנו לא הולכים לדבר איתכם על סוגי בשרים או על מנות סלטים מגוונות. אז מה כן? ובכן, שימו לב להצעה הקטנה שתשדרג לכם את הבריאות  - החג ובכלל: מכינים מראש את צנצנת החמוצים הזאת ומגישים אותה לצד שאר המנות. אנחנו מתערבים שלמרות האוכל הרב שאתם כנראה עומדים לאכול – לא תרגישו כבדים ואפילו תוכלו להשאיר בצד את רגשות האשם.

מיה בן אפרים-קליין, דיאטנית קלינית ומומחית לירידה במשקל, משתפת אותנו במתכון ומונה את כל הסיבות להתחיל להכין חמוצים.  

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

  1. הנשנוש המושלם
    מכירים את זה שהאורחים כבר מגיעים והמנות העיקריות עדיין לא מוכנות? כשהניחוחות מתפזרים באוויר, קשה מאוד עמוד בפיתוי ולזלול חצי מהתוספות שמונחות על השולחן. בדיוק במצב כזה, טוב שיש בסביבה צנצנת עם ירקות חמצמצים שמשתלבת מצוין עם הרצון לנשנוש קל ומונעת את הצורך להתנפל על האוכל "האמיתי".
  2. הערכים התזונתיים
    הצנצנת מכילה ירקות טריים במגוון צבעים, ואתם מרוויחים שפע של ויטמינים ומינרלים: ויטמין C שנמצא כמעט בכל הירקות, ויטמין A, מגנזיום, אשלגן וחומצה פולית שמצויים בגזר והרבה מאוד סיבים תזונתיים שתורמים לשובע.
    >> אחת ולתמיד: חמוצים זה בריא?
  3. טובים לדיאטה
    בניגוד לשאר סלטים שמכילים שמן, מיונז ושאר שומנים; הירקות המוחמצים דלים מאוד בשומן ולכן הם מתאימים גם לשומרי משקל. אמנם המתכון הבא כולל מעט סוכר, אבל בן אפרים מצינת שמדובר בכמות זניחה, ודאי אם אין לכם כוונה לשתות את נוזל הצנצנת.
  4. מצוינים לעיכול
    הירקות המוחמצים מכילים חיידקים פרו ביוטיים שנוצרים באופן טבעי בעת תהליך ההתססה. אלה משפרים את תהליך העיכול ומה אתם יודעים – הם אפילו תורמים למערכת החיסונית.
  5. פחות צרבת
    אף שמדובר בירקות מוחמצים, החומץ שבהם למעשה מסייע בהפחתת החומציות הטבעית שנגרמת כתוצאה מאכילת בשרים ומאכלים שמנים. בפועל, העניין תורם לתחושה טובה יותר ומפחית את הסיכוי לסבול מצרבת לאחר הארוחה.

עוד ב-mako בריאות:
>> גל שני בהודו: התסמינים שמקשים את אבחון המחלה
>> זאת העיר עם מספר החולים הגדול ביותר
>> 1 מכל 3 מחלימי קורונה יסבול מבעיה נוירולוגית

חמוצים של מיה בן אפרים (צילום: מיה בן אפרים קליין)
חמוצים של מיה בן אפרים | צילום: מיה בן אפרים קליין

ירקות מוחמצים (קימצ'י)

מה צריך?

כרוב לבן שלם קצוץ בצורה גסה
8 גזרים פרוסים דק
2 פלפלים אדומים פרוסים לריבועים 
2 פלפלים כתומים או צהובים פרוסים לריבועים
5 מלפפונים פרוסים דק 

למרינדה: 

3 כוסות מים
3 כפיות מלח 
2 כפות סוכר 
כף צ׳ילי גרוס 
כוס חומץ תפוחים 
2 כפות צילי מתוק 

מה עושים?

מחממים בסיר את כל המרכיבים של המרינדה עד שהמלח והסוכר נמסים.
יוצקים את המרינדה על הירקות. 
מערבבים היטב ומעבירים לאחסון במקרר במכל ואקום. 
לאחר יממה (עד 48 שעות) מוציאים מהמקרר, מעבירים לקופסת אחסון ללא הנוזלים ומחזירים למקרר.

בתאבון וחג שמח!