mako
פרסומת

המרכיב שיהפוך את החביתה שלכם לדלת קלוריות

אם אתם לא אוכלים ביצים לארוחת הבוקר, כדאי לכם להתחיל; הן עשירות בוויטמינים ובחלבונים ומעולות לשמירה על המשקל. אך יש מרכיב אחד שמתברר שהופך את החביתה למנה ששורפת המון קלוריות: פלפל חריף

מערכת ערוץ הבריאות
mako בריאות
פורסם:
חביתה
חביתה | צילום: siamionau pavel, ShutterStock
הקישור הועתק

אין ארוחת בוקר ישראלית בלי חביתה וטוב שכך, כי ביצים מספקות לנו מנה טובה של חלבון וויטמינים שמהווים התחלה מצוינת ליום – שבהחלט עדיפה על פני דגני בוקר מסוכרים או קרואסון.

ג'ולי אנדרוז, שפית ותזונאית קלינית שמנהלת בלוג עם מתכונים לארוחות בריאות בשם The Gourmet RD, דיברה עם אתר SheFinds על היתרונות הרבים שבביצים, ולמה הן כה מועילות לירידה במשקל. לפי אנדרוז, ביצים עשירות בשומנים בריאים, חומצות אמינו וויטמינים שעוזרים לשפר את מהירות העיכול. "ביצים הן לא יקרות, תמיד זמינות ומאוד מגוונות מבחינת בישול ואפייה", אמרה.

אבל אם אתם רוצים ליהנות עוד יותר מהיתרונות של ביצים – יש מרכיב אחד שאתם יכולים להוסיף כדי לזרז ירידה במשקל. פלפל אדום חריף מסוג קאיין. מחקרים הראו שפלפל קאיין יכול לסייע לשמירה על המשקל בכמה דרכים. הוספת פלפל קאיין לחביתה בארוחת הבוקר יכולה לרסן את התיאבון, להגביר את המטבוליזם ולשרוף יותר קלוריות.

פלפל חריף
מזרז את חילוף החומרים ושורף קלוריות | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
פרסומת

בפלפל קאיין ישנה תרכובת כימית בשם קפסאיצין, הנחשבת לתרמוגנית – מעלה את טמפרטורת הגוף על ידי שריפת קלוריות. ממחקר שנעשה בשנת 2003 עלה כי פלפל קאיין יכול להגביר את קצב המטבוליזם שלכם גם כחצי שעה לאחר שאכלתם אותו. מטבוליזם מהיר יותר קשור לירידה במשקל, מאחר שהוא מעודד את הגוף להמיר מזון באנרגיה, במקום בשומן.

נוסף לכך, צריכת קפסאיצין שורפת קלוריות ומפחיתה תיאבון באמצעות תחושת שובע רבה יותר. יש הטוענים כי פלפל קאיין עוזר לשרוף קלוריות בזכות החריפות שלו, ששורפת קלוריות כיוון שטמפרטורת הגוף עולה כשאנו צורכים פלפל חריף. תוכלו להוסיף פלפל חריף לחביתה או לשקשוקה שלכם.