אין ספק שמפורסמות עושות הרבה כדי לשמור על המשקל; משקיעות שעות בחדר הכושר, משיגות שפים שיבשלו להן ארוחות בריאות ומשתדלות לשמור על אורח חיים בריא. אם תהיתם כיצד הן מצליחות להסתפק בארוחה שכוללת רק סלט, הנה התשובה: הן ממש טובות בהרכבת סלטים. כדי שהסלט יהיה טעים ומזין – ולא רק יגרום לכם להיות רעבים שוב אחרי שעה, צריך לדעת לשים את המרכיבים הנכונים. במגזין קוסמפוליטן אספו כמה מתכוני סלטים מקוריים ממיטב הסלבס, שיעשו לכם חשק לקפוץ לשוק ולהשתולל עם הדמיון.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

כריסי טיגן: תפוח וגבינה כחולה

מרכיבים: חסה, פלחי תפוח, בצל סגול, אגוזי מלך וגבינה כחולה.

המתכון לסלט הזה של כריסי נמצא בספר המתכונים שלה “Cravings”. "אני לא יכולה לדמיין אף מנה שלא תתאים לזה", היא כתבה. היא אוהבת להוסיף גם רוטב שמן זית וחומץ יין אדום.

הסלט של כריסי
מופיע בסרט המתכונים שלה | צילום: Pinterest

ביונסה: אתגר הטבעונות

מרכיבים: קייל, מלפפון, גזר, דפי נורי, בצל ירוק, כוסברה, בזיליקום ושקדים קלויים.

בתקופה שביונסה התנסתה בטבעונית זמנית ל-22 יום, סלט זה שנמכר ברשת בתי קפה בארה"ב בשם "קפה גרטיטיוד" היה אחד האהובים עליה. היא תיבלה אותו ברוטב המשלב טחינה, שמן זית, לימון, שום ושמן שומשום.

A post shared by Café Gratitude (@cafegratitude) on

סלינה גומז: בוסט של אנרגיה

מרכיבים: הודו, אבוקדו ושעועית – מעל מצע של עלים ירוקים.

המאמנת האישית של סלינה, איימי רוזוף-דייוויס, חשפה כי זה ה-סלט שמספק לה בוסט של אנרגיה. את הסלט היא מתבלת ברוטב בייתי של חומץ יין אדום, שמן זית, חרדל דיז'ון ומיץ לימון.

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

ג'יזל בונדשן: בלי רוטב

מרכיבים: קייל, עגבניות שרי, סלק, ברוקולי, בטטה, קינואה, אבוקדו וגרגיר הנחלים.

ג'יזל ובעלה טום ברייד עוקבים באדיקות אחר תזונה קפדנית – והם אוהבים גם להראות את זה. מתכון זה מבוסס על אינסטגרם שפורסם על ידי ג'יזל, שנראה שהחליטה לוותר על רוטב (כיאה לדוגמנית על).

 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele) on

עוד ב-mako בריאות
>> איך הרסנו את המערכת החיסונית של הילדים שלנו
>> מגפה? בשבועות האחרונים נרשמה התפרצות שעלת
>> הסלפי שהסעיר את הרשת וחולל שינוי בעולם

לילי אולדרידג': לאוהבי החריף

מרכיבים: טופו, צ'ילי, סלק, גזר, ברוקולי, קינואה ועלים ירוקים.

סלט זה נקרא "סלט סבזי" ומדובר באחד הסלטים האהובים על דוגמנית העל ומלאכית של ויקטוריה'ס סיקרט. 

A post shared by Alyssa Rimmer (@simplyquinoa) on

ג'סיקה אלבה: סלט קצוץ

מרכיבים: גזר מגורד, אבוקדו, עגבניות שרי, מיץ לימון ושמן זית.

ג'סיקה אלבה מתה על הסלט הזה ואף שיתפה סרטון שמראה כיצד להכין אותו. את כל המרכיבים יש לקצוץ ולהוסיף בסוף את שמן הזית והלימון.

A post shared by Jessica Alba (@jessicaalba) on

קייט הדסון: הסלט המושלם לקיץ

מרכיבים: עלי רוקט, אבטיח, גבינת פטה ובצלי שאלוט.

הדסון השיגה מתכון זה מאיינה גרטן, סופרת ומגישה בערוץ האוכל האמריקאי והיא מספרת שהוא הבחירה האולטימטיבית שלה בקיץ.

A post shared by Lilian Medeiros (@cheflilycanada) on

מירנדה קאר: סלט של דוגמנית על

מרכיבים: סלמון צלוי, תרד, שומר, זיתים ירוקים, עגבניות וגזר.

מירנדה קוצצת דק את כל המרכיבים ומוסיפה מעל מיץ לימון, לארוחת צהריים.

A post shared by Miranda (@mirandakerr) on

ג'וליה רוברטס: כרוב ניצנים וגבינת מנצ'גו

מרכיבים: פנצ'טה, כרוב ניצנים, פיסטוקים, גבינת מנצ'גו, ביצה עלומה

על פי דיווחים, ג'וליה נהנתה מהסלט הזה בזמן שבילתה עם ג'ורג' קלוני וחברים אחרים במסעדת "נאפה וואלי גריל". לסלט הוסיפה רוטב ויניגרט על בסיס יין אדום.

הסלט של ג'וליה רוברטס
הסלט שאכלה עם ג'ורג' קלוני | צילום: Pinterest

קלואי קרדשיאן: נודלס וג'ינג'ר

מרכיבים: חזה עוף חתוך, נודלס צ'או מיין, ג'ינג'ר כבוש, גזרים, אבוקדו וחסה.

קלואי ואחיותיה לבית משפחת קרדשיאן אוכלות כמעט מדי יום בבר שלטים בלוס אנג'לס שנקרא Health Nut. סלט זה מופיע בתפריט תחת השם "סלט עוף סיני" והיא אוהבת להוסיף לשלה אבוקדו ולשתות תה מנגו קר.

A post shared by Health Nut (@healthnutla) on

קים קרדשיאן: רוטב ראנץ' אמריקאי

מרכיבים: תרד, עוף צלוי בלימון ורוטב ראנץ' וגבינת פטה.

קים עוקבת באדיקות אחר דיאטת אטקינס ושיתפה את המתכון הזה ביומן תזונה שלה. גם היא מעריצה של Health Nut וצייצה פעם בטוויטר שהסלט האהוב עליה הוא "סלט השף" – המכיל פרוסות חזה הודו, מוצרלה, עגבניות, נבטים וגרעיני חמנייה.

קורטני קרדשיאן: מעט מרכיבים, הרבה בריאות

מרכיבים: חזה הודו, גרעיני חמנייה על מצע של חסה ותוספת אבוקדו.

כמו קים, קורטני מאוד אוהבת לבקר ב-Health Nut ובוחרת ב"סלט השף", אך מורידה את המוצרלה ומוסיפה אבוקדו. בעלי המסעדה טוען כי האחיות מזמינות מהמקום כמעט בכל יום. מי ידע שאפשר להיות כל כך נאמנים לסלט.