יום העצמאות הוא הזדמנות מצוינת לשלוף כמה בשרים מהמקרר ולהזמין אורחים לחגיגה הקולינרית הכי ישראלית שיש. אם אתם מתלבטים מה להוסיף לרשימת המכולת שלכם, כדאי שתקשיבו לתזונאית שמסבירה באילו סוגי בשר כדאי לבחור ומאילו רצוי להתרחק. מהטוב ביותר ועד הגרוע – הפירוט המלא לפניכם.
הכי מומלצים
מקום ראשון: שיפודי הודו
בשרים רבים מכילים שומן רווי וצריכה מרובה שלו עלולה להגביר את הסיכון למחלות לב וכלי דם. תכולת השומן הנמוכה שבהודו, בדגש על השומן הרווי, הופכים אותו לבחירה מובילה ביום העצמאות - ובכלל. מאה גרם של בשר הודו אדום מכילים פחות מ-3% שומן. בנוסף, בשר הודו מכיל כמויות גדולות של ברזל (1.5-2 מ"ג ל-100 גרם).
מקום שני: שיפודי חזה עוף
העוף זכה לככב במקום השני בלבד, כיוון שכמות הברזל שבו נמוכה מעט בהשוואה לזו שבחזה ההודו (1.5-1 מ"ג ל-100 גרם). גם הוא מכיל מעט שומן ולכן נחשב בריא (ב-100 גרם יש 3.5% שומן).
אפשר מדי פעם
מקום 3: שייטל
מקום 3: שייטל
לפי הנחיות התזונה הים תיכונית מומלץ להגביל את צריכת הבקר - עד 300 גרם בשבוע. עם זאת, שייטל הוא בשר דל בשומן רווי (1.29 גרם ל-100 גרם), דל קלוריות (124 קק"ל ל-100 גרם); ומאידך - מכיל כמויות גדולות של ברזל, אבץ וחלבון (23.5 גרם חלבון), ולכן הוא זוכה למקום מכובד בדירוג.
מקום 4: סינטה
מספר הקלוריות בסינטה אומנם גדול יותר מהשייטל (212 קק"ל ל-100 גרם) וכך גם אחוז השומן הרווי (3.7 גרם ל-100 גרם), אך גם היא נחשבת דלת שומן רווי, ולכן בשורה תחתונה היא בריאה. בנוסף, הסינטה מכילה כמויות גבוהות יותר של חלבון וויטמין 12B לעומת השייטל (29 גרם חלבון ל-100 גרם).
מקום 5: פילה בקר
מדובר בנתח דל שומן, אך ביחס לשייטל והסינטה, פילה הבקר מכיל מעט יותר שומן רווי (7.3 גרם ל-100 גרם) וקלוריות (247 קק"ל ל-100 גרם). בנוסף, כמות החלבון שבה מועטה יותר - 19 גרם ל-100 גרם.
מקום 6: אנטרקוט וצלעות טלה
צלעות הטלה אומנם מכילות כמות יפה של ניאצין (ויטמין 3B) שתורם לתפקוד תקין של מערכת העיכול, העצבים והמוח; אך תכולת השומן שבהן גבוהה, בייחוד כמות השומן הרווי. אנטרקוט מכיל 17 גרם שומן ו-6.5 גרם שומן רווי ל-100 גרם; וצלעות טלה מכילות 34 גרם שומן ו-15 גרם שומן רווי ל-100 גרם.
הכי מזיקים
מקום 7: נקניקיות
נקניקיות קנויות הן מוצר מעובד שמכיל עמילנים מעובדים, צבעי מאכל וחומרים משמרים שכלל אינם מטיבים עם הבריאות שלנו. בנוסף, בבשר מעובד, קיים חומר בשם ניטרטים שעלול להגביר את הסיכוי לסרטן. ואם זה לא מספיק שכנע אתכם, כמות החלבון שבהן נמוכה ומנגד - אחוז השומן הרווי הכולסטרול והנתרן גבוה.
מקום 8: כבד, לבבות ושאר איברים פנימיים
ב-100 גרם של כבד עוף יש אומנם רק 5 גרם שומן, אבל הוא מכיל 630 מ"ג כולסטרול – זה המון. כדי לסבר את האוזן, הכמות היומית המומלצת של כולסטרול עומדת על 300 מ"ג. בנוסף, איברים פנימיים מכילים כמות גבוהה של מתכות והצטברות שלהן יכולה לפגוע, בין היתר, במערכת החיסון. בקיצור, עדיף לוותר.
שיר אלפי - זגר, היא דיאטנית קלינית בכירה של הכללית במחוז דן – פ"ת