mako
פרסומת

איך להיזהר מכוויות במטבח?

גם הטבחים המנוסים ביותר, לא יכולים להימנע מכוויות במטבח. איך בכל זאת אפשר להיזהר? באילו כלים חשוב להשתמש ואילו מוצרים חובה שיהיו בכל מטבח ביתי? השף קובי ארונוב עזר לנו להכין את המדריך למניעת אסונות במטבח. מי לא יכול לסבול את החום?

פורסם:
כוויות במטבח
צילום: myboys.me, shutterstock
הקישור הועתק

מכירים את המשפט "מי שלא יכול לסבול את החום, שלא ייכנס למטבח"? הציטוט שייך להארי טרומן והוא כבר בן 80 שנה. הוא הפך מאז לפתגם שגור או אם תרצו הקלישאה בקלאסית בתוכניות ריאליטי בישול שונות, אבל היום באנו לפרק אותו מהבסיס. אחרי שתקראו את המדריך למניעת אסונות במטבח, לא תהיה לכם שום בעיה להיכנס למטבח עם החום. מוכנים?

הכירו את קובי ארונוב, השף והבעלים של "רוזמרין פיצה ביתית" ברחוב לינקולן 19 בתל אביב. בפיצרייה של קובי, כמו שאתם בטח מבינים, יש תנור גדול, עמדות מחבתות להכנת הפסטות, יש עומס של לקוחות רעבים והכל ביחד מהווה מתכון ל...כוויות. "בהתחלה זה קרה לי הרבה", מודה קובי. "אומרים שחכם לומד מטעויות וגאון לומד מטעויות של אחרים. אני לא גאון, השתפשפתי, למדתי, אבל לפעמים אי אפשר להימנע מכוויות".

אוקיי, במטבח הביתי שלכם אולי אין תנור פיצות ואתם לא מבשלים בו בלחץ של סרוויס, אבל עדיין הרבה דברים יכולים לקרות. זרקתם משהו קטן למחבת עם שמן רותח, הוצאתם משהו קטן מהתנור והתעצלתם לחפש את הכפפה, שכחתם שהתבנית חמה ונגעתם בה ביד חשופה, ואפשר עוד להמשיך. השורה התחתונה שכולנו חייבים להתכונן לכוויה בכל כניסה למטבח.

חגים עכשיו. אנחנו מארחים, מבשלים, מקפיצים, מטגנים וגם חותכים, לשים, מורחים ובקיצור עובדים עם הידיים. כוויה, ולו הקטנה ביותר, הופכת את כל העבודה למציקה ולא נוחה. יש כאב, בצקת שמתנפחת, זה מציק, זה רגיש, זה מגביל ואם זה קורה רגע לפני ארוחה גדולה, ובכן, זה מבאס ממש. מה עושים? המפתח הוא להחזיק ציוד נכון.

הסוד של קובי הוא התרסיס פלאמאדרם ולצערו הוא גילה אותו בדרך הקשה. "הוצאתי פיצה, הכף נדבקה לרשת, הרשת נקרעה והפיצה שיצאה מתנור בחום של 350 מעלות נפלה לי על היד. שכן במסעדה לידי גילה לי את התרסיס. בתוך דקות לא הרגשתי שום דבר. המקום לא התנפח, לא נוצרה בצקת, לא כאב ולא שרף לי. יכולתי להמשיך לעבוד כרגיל".

שימוש ב"פלאמאדרם" שומר על לחות ורטיבות המקררת את אזור הכוויה באמצעות אידוי של מולקולות המחים תוך ספיגת קלוריות חום. התהליך הזה מרגיע את העור, מפחית את הרגישות והכאב ומונע את התפתחות השלפוחיות והבצקות. כמו שהסביר קובי, הוא מאפשר התאוששות מהירה תוך כדי שהוא מפחית למינימום את התפתחות הכוויה.

פרסומת

הרי מה אנחנו עושים במקרה של כוויה במטבח? מרטיבים במים, מורחים אלוורה או משחה כלשהי נגד כוויות שיש בבית. אנחנו מנסים לייצר הקלה מיידית על הכאב במחשבה ש"מחר כבר נתמודד עם התוצאות". כאן בדיוק טמון היתרון של תרסיס פלאמאדרם. הוא מייצר טיפול מיידי וגם עתידי. למעשה, אתם לא צריכים שום דבר מעבר. אפילו לא לקרר את הכוויה במים, מאחר שהאידוי המתקדם של מולקולות המים מההידרוג'ל מבטיח את המיקרו-אקלים המועדף לריפוי כוויות.

מבחינת קובי, פלאמאדרם הוא מוצר חובה בכל מטבח. "בדיוק כמו כפפת אפייה ברמה גבוהה, מחבתות נכונות ואפילו מטף כיבוי קטן". המסר שלו ברור: "זהירות ובטיחות לפני הכל. אל תעשו דברים שאתם לא יודעים, אל תעגלו פינות. בעסק שלי, לעולם לא אתן לעובד לא מיומן להוציא פיצה מהתנור או להכין פסטה על המחבת. תדאגו שיהיה בבית כפפות מתאימות, שסביבת העבודה בטוחה, כמובן להרחיק ילדים מתנורים ואש ושתמיד יהיה בהישג יד תכשיר לטיפול בכוויה".

כן, סכנת הכוויה מרחפת מעלינו. אל תגידו לי זה לא יקרה, אל תהיו שאננים ואל תבטלו תוכניות. אתם מחזיקים בבית כדורים נגד כאבי ראש, פלסטרים ועוד ציוד עזרה ראשונה אם משהו יקרה. תוסיפו לערכה הזאת את תרסיס נגד כוויות. על כל צרה שלא תבוא. מאחלים לכם לא להשתמש בו.