אין ספק שקפה הוא אחד המשקאות הפופולריים והאהובים בעולם, שמעורר את סקרנותם של חוקרים מזה שנים. לא מעט מחקרים מנסים לבחון לעומק את השפעותיו הבריאותיות של הקפה, לטוב ולרע, לטווח קצר או ארוך. אמנם הממצאים לעתים קרובות סותרים אחד את השני ונראה שלעולם המדע אין עדיין תשובה חד משמעית האם משתלם או לא משתלם לשתות קפה, אבל אנחנו תמיד מוכנים לשמוע תגליות חדשות על המשקה האהוב.

   >> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

מחקר חדש שנעשה במכון "קרמביל" לחקר המוח, ניסה לבדוק כיצד אופן הקלייה של פולי הקפה משפיע על טיב הקפה מבחינה בריאותית. במהלך הניסוי, בדקו החוקרים פולי קפה בשלוש דרגות קלייה שונות: קלייה בהירה, קלייה כהה וקלייה כהה נטולת קפאין.

החוקרים זיהו מקבץ תרכובות בשם Phenylindanes, המסוגלות לבלום שני סוגי חלבונים, הנפוצים בקרב חולי אלצהיימר ופרקינסון. התרכובות הללו נמצאו במינון גבוה יותר ככל שהקלייה הייתה ממושכת יותר – במילים אחרות, מדובר בחדשות טובות לאנשים שמעדיפים קלייה כהה. כמו כן, החוקרים הופתעו לגלות כי קלייה כהה נטולת קפאין וקלייה כהה רגילה נמצאו שתיהן יעילות באותה מידה בבלימת החלבונים, מה שעשוי להעיד על כך שרמת ההגנה תלויה במידת הקלייה ולא בקפאין שבפולי הקפה.

עוד ב-mako בריאות:

>> "זה התפריט שעזר לי להשיל 35 ק"ג ממשקלי"
>> הסיבה המפתיעה לכך שאתם מתעוררים באמצע הלילה
>> מומחים טוענים: מצאנו את הסוד לדיאטה מוצלחת

כאמור, נעשים מדי שנה לא מעט מחקרים על קפה והשפעותיו הבריאותיות, חלק מהם טוענים כי קפה מאריך את תוחלת החיים, מפחית סיכון לסוכרת מסוג 2 ואף מונע סוגי סרטן מסוימים. באשר להשפעתו על תרכובות שעוזרות למנוע התפתחות של אלצהיימר ופרקינסון, עוד נדרשים מחקרים נוספים כדי לבחון זאת לעומק. עד אז, המשיכו לשתות קפה מקלייה כהה. ואם אתם פחות בקטע של קפאין, גם קפה נטול בקלייה כהה יעשה את העבודה.