חוויתם לאחרונה המון סיוטים למרות שאתם לא מרגישים לחץ בחיים? אם אתם ישנים יותר מ-9 שעות, כנראה שזו הסיבה. כך על פי מחקר מאוניברסיטת אוקספורד, שפורסם בכתב העת Social Psychiatry and Psychiatric Epidemiology.

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

אנשים לרוב חווים סיוטים לאחר חוויות לא נעימות, כאשר מחקרים רבים התמקדו בסיוטים בקרב אנשים שסובלים מתסמונת פוסט-טראומטית. יחד עם זאת, כולנו חווים סיוטים, גם כשלא עבר עלינו יום קשה במיוחד או חוויה טראומטית. לכן החליטה החוקרת סטפני רק, יחד עם צוות חוקרים מאוניברסיטת אוקספורד לבצע את אחד המחקרים הגדולים ביותר שנעשו על סיוטים בקרב האוכלוסייה הכללית.

החוקרים גייסו 846 אנשים שימלאו שאלון אונליין. המשתתפים נשאלו שאלות כמו כמה סיוטים הם חוו בשבועיים האחרונים ועד כמה נוראיים הם היו. כל משתתף נבדק באשר לתסמונת פוסט-טראומטית, לנטייה שלהם לדאוג בחיי היום-יום, כמות שעות השינה שלהם בלילה וכמה אלכוהול הם צורכים בשבוע.

החוקרים גילו שבקרב המשתתפים שדאגו יותר לגבי העתיד שלהם או חששו מכך שהם יעשו טעויות – סיוטים היו נפוצים יותר וחמורים יותר. אך הצוות גם גילה קשר בין כמות הסיוטים לבין שינה של יותר מ-9 שעות בלילה.

עוד ב-mako בריאות
>> האימון שישרוף שומן תוך חמש דקות בלבד
>> למה גוגל יצרה 20 מיליון יתושים במעבדה?
>> תציצו במראה: האם יש לכם נמשים בעיניים? 

החוקרים סבורים כי שינה ממושכת עשויה להגביר מצב שינה שנקרא "שנת REM (תנועות עיניים מהירות) מאוחרת" – שזה שלב במעגל השינה שבו עולה הסיכוי לחוות סיוטים.

אז אם חוויתם לאחרונה לא מעט סיוטים ואתם לא בדיוק אנשים שנוטים לדאוג או להילחץ הרבה – כדאי לבדוק את כמות שעות השינה שלכם. אם הן חוצות את תשע השעות, ישתלם לכם לבצע שינוי קטן ולנסות לישון פחות – ולבדוק אם הייתה לכך השפעה על הסיוטים שלכם. כמות שעות השינה המומלצת בלילה היא בין 7 ל-9 שעות.