בין אם יצא לכם לסבול מדלקת בדרכי השתן ובין אם לא, על תרופת הסבתא הזאת כבר שמעתם. חמוציות נחשבות מזה שנים רבות ליעילות במניעת זיהומים בדרכי השתן, אך מחקר חדש החליט לבדוק אחת ולתמיד כמה היא יעילה - ולצערנו התוצאות מבשרות שחיינו בשקר. 

כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

מדי שנה, זיהומים בדרכי השתן גורמים ל-9 מיליון ביקורי רופא ויותר ממיליון אשפוזים בבתי חולים בארה"ב. כמעט מחצית מהנשים בארה"ב יפתחו לפחות זיהום אחד בדרכי השתן במהלך חייהן. גברים, לעומתן, פחות חשופים לבעיה, בעקבות המבנה האנטומי של דרכי השתן שלהם. התסמינים כוללים, בין היתר, תכיפות במתן שתן, כאב בזמן הטלת שתן ועייפות. על פי החוקרים, זיהומים בדרכי השתן נפוצים במיוחד בקרב דיירי דיור מוגן, אך כיוון שהתסמינים אינם בולטים אצלם, האנטיביוטיקה פחות מסייעת להם.

עוד ב-mako בריאות:
>> חופפים במים חמים? אתם הורסים לעצמכם את השיער
>> מה עושים כשלא מצליחים להירדם?
>> לוקחת גלולות? יש מצב שתישארי רווקה 

המחקר נוהל בידי מומחית למחלות זיהומיות מאוניברסיטת ייל בארה"ב. הוא כלל 147 נשים מבוגרות בבתי דיור מוגן שבאופן אקראי קיבלו שתי קפסולות חמוציות או כדורי תרופת דמה, מדי יום במשך שנה שלמה. כמות הנשים שנמצא זיהום אצלן (חיידקים ותאי דם לבנים בשתן), השתנתה במהלך המחקר אך בממוצע עמדה על 29 אחוזים בשתי הקבוצות. בנוסף, לא היה הבדל במספר האשפוזים בין שתי הקבוצות. ובשורה התחתונה – חמוציות לא יעילות בכלל למניעת דלקת בדרכי השתן.

מיץ חמוציות (צילום: Liliya Kandrashevich, Shutterstock)
שותים מיץ חמוציות למניעת דלקת בשתן? טעות | צילום: Liliya Kandrashevich, Shutterstock

אם אתם חושדים שאתם סובלים מזיהום בדרכי השתן, כדאי להיוועץ ברופא לאבחנה וטיפול ולא להסתמך על חמוציות כדי למנוע או לטפל במחלה. 

>> המחקר הזה יגרום לכם לרוץ לקנות ביצים בסופר