עד כמה שהיינו רוצים לחשוב שהטוקבקיסטים המרושעים ביותר הם סוציופתים שמתחבאים בפינות חשוכות באינטרנט, מחקר חדש מוכיח שזה פשוט לא נכון. על פי מחקר שנעשה באוניברסיטת סטנפורד וקורנל, הטרולים נמצאים קרוב משחשבנו, או יותר נכון – הם ממש בתוך עצמנו.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

ישנו חוסר התאמה בין מספר ההטרלות שנראות באינטרנט לבין מספר האנשים שמוכנים להודות בכך שהם טרולים בעצמם. המסקנה ההגיונית שנובעת מזה היא שיש הרבה יותר טרולים שפועלים מתחת לרדאר ממה שאנחנו חושבים. החוקרים רצו לבדוק עניין זה לעומק: "רצינו להבין למה הטרלות הן כל כך שכיחות בימינו", אמר ד"ר ג'סטין צ'נג, מדען מחשב שהוביל את המחקר. "הסברה הנפוצה היא שטרולים הם סוציופתים שלעתים מופיעים בשיחות שונות, אבל האם באמת מדובר רק באנשים מסוימים שמטרילים אחרים?"

עוד ב-mako בריאות
>> מתקשים לקום בבוקר? זה מה שזה אומר עליכם
>> מהם המאכלים שגורמים לכרס? תתפלאו
>> הקפאת ביציות: האם באמת ניתן לעצור את הזמן?

המחקר כלל 667 משתתפים והסיק כי בכל אחד מאיתנו חבוי טרול אינטרנט או טוקבקיסט סדרתי. אז מה גורם לאדם רגיל להטריל ולעורר זעמם של אנשים באמצעות תגובות המעוררות ויכוחים סוערים? התשובה היא פשוטה והגיונית לגמרי: מצב רוח.

המשתתפים במחקר התבקשו להשיב על מבחן קל או קשה, כאשר המבחן הקל נועד לעורר מצב רוח טוב ואילו הקשה נועד להוביל למצב רוח רע. בשלב השני של הניסוי התבקשו המשתתפים לקרוא מאמר ולכתוב טוקבק שיתווסף לטוקבקים קיימים המופיעים מתחת למאמר. המשתתפים נחשפו לווריאציות שונות של אותו מאמר; חלקם ראו שלושה טוקבקים של טרולים בתחילת המאמר, ואילו אחרים ראו טוקבקים ניטרליים.

במחקר נפרד שנעשה, החוקרים בחנו יותר מ-26 מיליון טוקבקים אנונימיים מיותר מ-1.1 מיליון יוזרים באתר CNN ב-2012. הם מצאו שטוקבקים של טרולים (שהם למעשה הטוקבקים האכזריים ביותר), היו נפוצים יותר בשעות הלילה המאוחרות ובתחילת השבוע – שעות שבהן, על פי מחקרים, אנשים מצויים במצב הרוח הרע ביותר.

מבין האנשים שהשלימו את המבחן הקשה וקראו תגובות של טרולים – 68 אחוז מהם התנהגו כטרולים בעצמם והגיבו בטוקבקים זועמים. כמחצית מהמשתתפים שעשו את המבחן הקשה או ראו תגובות של טרולים – הפכו לטרולים בעצמם, ורק 35 אחוז מבין המשתתפים שהיו במצב רוח טוב וראו תגובות ניטרליות הגיבו כטרולים.

הטרלה עשויה להיות מידבקת

"זה כדור שלג של שליליות", אמר ד"ר יור לסקובץ, אחד המדענים במחקר. למעשה, כל מה שצריך זה רק אדם אחד שיתחיל גל של תחושות שליליות, שמשכנע אנשים שזה בסדר גמור להתייחס אחד לשני רע באינטרנט. מה שחשוב לדעת זה שאותם אנשים שמעוררים ויכוחים עם תגובותיהם, הם לא בהכרח סוציופתים, אלא עשויים להיות במקרים רבים אנשים רגילים שחזרו עצבניים מהעבודה ומוציאים קיטור באמצעות טוקבקים.

אז בפעם הבאה שאתם חושבים בלהט הרגע לשלוח תגובה זועמת שנועדה לפגוע באנשים או לעורר ויכוח אלים, זכרו שאמנם קל להקליד וללחוץ "שלח", אך שבצד השני של המסך ישנם אנשים עם רגשות אמיתיים. וחוץ מזה, האם אתם באמת רוצים להיות הטרולים? 

וגם: סודות הכושר של דקוטה ג'ונסון