ניתוח להסרת משקפיים נכשל, המטופלת תקבל פיצוי של 50 אלף שקל: כך קבע החודש בית משפט השלום בחיפה.

ד', תושבת חיפה, החליטה לפני כ-11 שנה לעבור ניתוח להסרת משקפיים באמצעות טיפול בלייזר. ד', שסבלה בצעירותה מבעיות בעיניה ומעיוות בקרנית, עברה את הניתוח במכון "רואים 6:6 לייזר רפואי מדעי". היא עברה הליך של השתלת "טבעות" בשתי העיניים.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

לטענת ד', הניתוחים בוצעו באופן רשלני ועקב כך נגרמו לה נכויות שונות. הניתוח לדבריה החמיר את מצב הראייה שלה והיא סבלה מכאבים ולחצים עזים בעיניים, קשיי ראייה חמורים, דמעות ופגמים אסתטיים.

ד', סייעת שיניים במקצועה, החליטה להגיש תביעת נזיקין נגד המכון לבית המשפט השלום בחיפה. היא דרשה פיצוי של מאות אלפי שקלים.

רופא מומחה בתחום העיניים שבדק את ד' הגיש חוות דעת לפיה נגרמה לה נכות בשיעור של 35% בחדות העין וכי היא סובלת מכתמים וצלקות בקרנית. עוד נטען בחוות הדעת שקודם לניתוח היא לא סבלה מנכויות כלשהן, ואילו כיום, גם אם תרכיב עדשות כפי שעשתה קודם לכן העניין לא יפתור את הקשיים בראייה שנגרמו לה עקב הניתוח.

לטענת המומחה, הרשלנות נבעה מחוסר הניסיון של הרופא המנתח ומכך שלא השתמש בטבעות מתוצרת המאושרת על ידי ה-FDA. לדבריו, הרופא לא הציג בפני ד' אלטרנטיבות אחרות כפי שכל רופא סביר היה נוהג. "לא הזהירו אותי מפני הסיכונים. הבטיחו לי שאחרי הניתוח לא ארכיב יותר משקפיים", טענה ד' עצמה.

עוד ב-mako בריאות
>> האיום הבריאותי שמסכן את הציבור הישראלי
>> מרגישים עייפים כל הזמן? אולי זו הסיבה
>> כך ג'ניפר לורנס נכנסה לכושר שיא

המכון הנתבע, שפעילותו הופסקה בשנת 2007, טען מנגד כי ד' נולדה עם מחלת עיניים שאינה ניתנת לריפוי המתבטאת בעיוות לא סימטרי של הקרנית. לטענת הנתבעים, הניתוחים הצליחו ו-ד' דיווחה על שיפור ניכר בראייה ולא נזקקה לעדשות מגע. מומחית מטעם הנתבעים קבעה כי לא הייתה כל רשלנות בטיפול ב-ד' וכי ניתן לא הסבר מלא על הניתוח והמשמעויות שלו.

השופטת אילת דגן החליטה לדחות את התביעה נגד הרופא בנימוק שלא הוכח כי התרשל בביצוע הניתוח. יחד עם זאת קבעה שנגרם לתובעת סבל וכאב וכי לא ניתן לה הסבר מספק על הסכנות בניתוח, ולכן היא זכאית לפיצוי בסך 50 אלף שקל.